رئیس‌جمهوری در سفری یک روزه به شهرستان‌های شرق استان تهران رفت

الگوهای گذشته ما را به هدف نمی رساند

 روز پنجشنبه گذشته شهرستان‌های شرق تهران میزبان رئیس‌جمهوری بود. مسعود پزشکیان در سفری یک‌روزه، به شهرستان‌های پردیس، فیروزکوه و دماوند رفت. این سومین دور از سفر رئیس‌جمهوری داخل استان تهران است. پنجشنبه، نهم اسفند ماه نیز شهرستان‌های اسلامشهر، بهارستان و رباط کریم میزبان پزشکیان بود. یک هفته قبل‌تر نیز پزشکیان در سفری یک روزه، در شهرستان‌های شهریار، قدس و ملارد حضور یافته بود.
 
بازدید از شرکت دانش‌بنیان فناپ
آغاز سومین بخش از سفر استانی دولت وفاق ملی به استان تهران، با بازدید پزشکیان از شرکت دانش‌بنیان فناپ در پارک علم و فناوری پردیس همراه بود. شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) در سال 1384 با همکاری جمعی از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر کشور تأسیس شد. مأموریت اولیه فناپ در ابتدا، طراحی و تهیه راهکارهای جامع بانکداری بومی ایرانی با تکیه بر تخصص و دانش روز جوانان ایرانی بود که این هدف محقق شد. در ادامه فناپ فعالیت‌های خود را در صنعت فناوری اطلاعات با ارائه راهکارهای جامع مالی، راهکارهای جامع بیمه‌گری، بورس و مدیریت و پردازش تراکنش‌های مالی گسترش داد که هم‌اکنون بخشی از بزرگ‌ترین بانک‌های خصوصی و دولتی کشور، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری، شرکت‌های بیمه و کارگزاران بورس، در حال استفاده و بهره‌برداری از آنها هستند. فناپ دومین بازیگر بزرگ کشور در حوزه راهکارهای جامع بانکداری و پرداخت در 7 هزار شعبه بانکی و بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده خدمات ابری است و بزرگ‌ترین شبکه فیبرنوری اختصاصی کشور را دارد.
در حال حاضر فناپ در حال تلاش برای ارائه زیرساخت هوش مصنوعی و رایانش ابری به شرکت‌های مختلف است و آمادگی ارائه خدمات در حوزه سلامت را نیز دارد. فناپ 6 هزار و 500 پرسنل و 21 شرکت زیرمجموعه دارد.
پس از این بازدید، رئیس‌جمهوری در نشستی با انتخاب فناوران و تجربه‌های دانش‌بنیان که در محل پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد، حضور یافت. در این نشست پزشکیان با اشاره به اقدامات بی‌نظیر انجام شده در پارک علم و فناوری پردیس، با طرح این سؤال که چرا در سراسر کشور نتوانسته‌ایم راه چاره مشکلات را پیدا کنیم، افزود: «واقعیت این است که صدها راه چاره برای حل مسأله وجود دارد.» رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه ساختار اداری و مدیریتی در کشور یخ‌ زده و تصور تغییر در رفتار و کار از اذهان خارج شده است، مقصر این موضوع را مدیریت بالادستی دانست. پزشکیان در توضیح گفت: «اختیارات را محدود کرده‌ایم و مدیران و کارشناسان منطقه اختیار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی برای حل مسائل ندارند. قالبی درست شده و همه را ناچار کرده‌ایم که از آن تبعیت کنند و هر کس می‌خواهد کاری انجام دهد نیز می‌گوییم قوانین و مقررات اجازه این کار را نمی‌دهد.»
پزشکیان این موضوع را مشکل اساسی در ساختار مدیریت کشور دانست و تأکید کرد که باید برای حل آن تلاش کنیم.
 
اعطای اختیارات به استانداران در حال جمع‌بندی است
موضوع اعطای اختیارات بیشتر به استانداران، موضوع دیگری بود که مسعود پزشکیان در سخنان خود به آن اشاره کرد. رئیس‌جمهوری توضیح داد: «در استانداری‌ها در حال بررسی مشکلات هستیم تا جمع‌بندی کرده و اختیارات لازم را اعطا کنیم تا کار کنند. وی هشدار داد باید دقت کنیم که نباید پس از اعطای اختیار کار بدتر شود، چراکه اگر توانمندی نباشد کار بدتر خواهد شد. پزشکیان تصریح کرد: «اختیارات خواهیم داد اما قرار نیست که کار خراب‌تر شود بلکه باید اصلاح شود.»
رئیس‌جمهوری در ادامه صحبت‌های خود، تأکید کرد، باید مشخص باشد که چه کسی مسئول است، چگونه عمل کند و چگونه پاسخگو باشد؛‌ چراکه این روند در کشور ما هنوز مشخص نیست و برای همین است که استانداران، مسئولان و وزرا هر کدام به یک شیوه عمل می‎‌کنند.
 
الگوهای گذشته مشکلات را حل نمی‌کند
پزشکیان در ادامه به این موضوع اشاره کرد که دائم در حال ساختن و خراب کردن هستیم، چراکه نقشه راه نداریم. ۴۷ سال است در کشور در حال تغییر مدیران هستیم، به جای اینکه مشکل را حل کنیم تصور می‌کنیم با تغییر آدم‌ها مشکل حل می‎‌‎شود. رئیس‌جمهوری بر کمک گرفتن از قشر دانشجو هم تأکید کرد و با اشاره به اینکه به نخبگان امید داریم، ادامه داد: «باید از دانشگاه‌ها و دانشجویان برای توسعه شهری و اجتماعی بهره بگیریم، ذهن دانشجویان هنوز منجمد نشده و قالب نگرفته است. لذا می‌توانند به راحتی چاره‌جویی کنند، باید از آنها کمک بگیریم تا مشکلات را حل کنیم.» پزشکیان با تأکید بر اینکه آینده‌نگری بسیار مهم است، گفت: «هر کس بتواند در حل مشکل ناترازی به ما کمک کند، دستش را می‌بوسیم.»
وی تأکید کرد: «گاهی وقتی کار را به واحدهای تخصصی واگذار می‌کنیم براساس قالب‌های قبلی عمل می‌کنند، اما باید بدانیم با راه و روش قبلی کار درست نمی‌شود، اگر قرار بود درست شود تاکنون درست شده بود. راه‌ها و الگوهای گذشته، راهی نیست که ما را از وضعیت موجود بیرون بیاورد.»
موانع دریافت خدمات سلامت از سوی شهروندان، موضوع دیگری بود که رئیس‌جمهوری در نشست خود با نخبگان دانش‌بنیان پیش کشید. وی با تأکید بر اینکه مدیران ارشد باید نگاه خود را تغییر دهند، گفت: «باید سیستمی پیاده‌سازی کنیم که هیچ ایرانی در هیچ نقطه از کشور با مشکل دریافت خدمات سلامت مواجه نباشد و شما نخبگان باید برای این موضوع ساختاری تعریف کنید و مطمئن باشید دولت نیز پشتیبان شما خواهد بود.»
 
 بازدید از نمایشگاه دارو و تجهیزات پزشکی
پس از پایان نشست با فناوران و نخبگان دانش‌بنیان و در ادامه برنامه‌های سومین بخش از سفر دولت وفاق ملی به شهرستان‌های استان تهران، رئیس‌جمهوری از نمایشگاه دارو و تجهیزات پزشکی در پارک علم وفناوری پردیس بازدید کرد.
در این نمایشگاه بیش از ۳۰ شرکت عضو پارک علم و فناوری پردیس، دستاوردهای خود از جمله انواع دارو، تجهیزات اتاق عمل، آی‌سی‌یو و دیالیز و سایر محصولات خود را به رئیس‌جمهوری معرفی کردند.
این محصولات دانش‌بنیان تولید داخل، کشور را از واردات بخش قابل‌توجهی از دارو و تجهیزات پزشکی بی‌نیاز کرده است. تجهیزات پزشکی به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه به تولید انبوه رسیده و در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کشورمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 
تأکید رئیس‌جمهوری بر لزوم اصلاح روش‌های کشاورزی
برنامه بعدی سفر یک روزه پزشکیان به شهرستان‌های شمال شرق تهران، نشست با فعالان کشاورزی و دامپروری این منطقه بود.
رئیس‌جمهوری در ابتدای سخنان خود، به تجربه خود در امور باغداری و دامداری اشاره کرد و با بیان این مقدمه، تأکید کرد: «با مشکلات و زحمات کشاورزان، باغداران و دامپروران آشنا هستم. لذا هر کمکی از دستم بر بیاید انجام خواهم داد.»
پزشکیان تأکید کرد، برای نیل به این هدف، باید روش دامداری و کشاورزی، کاشت، داشت و برداشت را اصلاح کنیم چرا که با این روش به نتیجه نخواهیم رسید. وی به وزیر جهاد کشاورزی دستور داد که با برگزاری جلسات و هماهنگی استاندار، وزیر نیرو و وزارت کشور نسبت به استفاده بهینه از منابع آب و خاک برنامه‌ریزی کنند.
پزشکیان با اشاره به تأثیر تصمیمات دولتی بر مدیریت منابع، به تجربه شخصی خود در زابل اشاره کرد و گفت: «زمانی که در دوره قبل از انقلاب در زابل خدمت می‌کردم، هر سال کشاورزان خودشان نهرها را لایروبی می‌کردند. سهم خودشان را مشخص می‌کردند و یا خودشان کار می‌کردند، یا پول می‌دادند تا کسی به جای آنها لایروبی کند. هیچ مشکلی وجود نداشت، مردم کار خودشان را انجام می‌دادند، اما بعد از انقلاب که دولت این کار را به دست گرفت، مشکلات شروع شد. از یک‌سو، دولت برای لایروبی پول نداشت، از سوی دیگر، کشاورزان آب نداشتند.
درحالی‌که اگر این مسئولیت را همچنان به خود مردم واگذار می‌کردند، هر سال این کار انجام می‌شد و مشکلی پیش نمی‌آمد، اما ورود دولت بدون برنامه‌ریزی و بدون پیش‌بینی منابع لازم باعث شد هم مردم گرفتار شوند و هم وضعیت کشاورزی بدتر شود.»
 
باهم ایران را خواهیم ساخت
حضور در جمع مدیران شهرستان‌های شرق تهران، برنامه بعدی سفر یک روزه رئیس‌جمهوری بود. در جریان این نشست، پزشکیان با اشاره به اینکه حالا روسیه و آمریکا و یا هر کشور دیگری بخواهد کاری بکند، اگر امید ما به خدا و اتکای ما به باورهای خودمان باشد، راه پیدا خواهیم کرد، اظهار کرد: «توجه ما باید به توانمندی‌ها و مهارت‌های خودمان باشد و اگر هر کدام از ما در هر جایگاهی که هستیم، به این مسأله توجه داشته باشیم، برای رسیدن به اهداف خودمان راه پیدا خواهیم کرد. رئیس‌جمهوری با بیان این موضوع که اول باید در خودمان تغییر ایجاد کنیم، پیدا کردن راه‌حل برای مشکلات را منوط به ایجاد تغییر دانست و گفت: «اگر به «من» امید ببندید، به جایی نخواهید رسید، اما اگر به «ما» امید ببندید، می‌توانیم به اهداف خود برسیم.» پزشکیان در ادامه صحبت‌های خود، بر ضرورت همدلی و همیاری با یکدیگر برای حل مشکلات تأکید و اظهارکرد: «هر کسی فکر می‌کند بهتر است، می‌تواند به میدان بیاید و به جامعه کمک کند.» رئیس‌جمهوری همچنین بر کنار گذاشتن اختلافات برای حل مشکلات کشور تأکید و خاطرنشان کرد: «با همدیگر ایران و جامعه خود را خواهیم ساخت و جز به خدا به کسی دل نمی‌بندیم.»
 
حضور سرزده پزشکیان در میان مردم رودهن
حضور رئیس‌جمهوری در میان مردم رودهن، نقطه پایانی بر سفر یک روزه او به شهرستان‌های شرق استان تهران بود. پزشکیان در پایان سفر خود، به شکل سرزده در میان مردم رودهن حضور یافت و به شکل رودررو و بی‌واسطه با آنان گفت‌و‌گو کرد. در جریان این بازدید مردم حاضر، مسائل و مطالبات خود را با رئیس‌جمهوری در میان گذاشتند.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • گزارش
  • ایران زمین
  • اطلاع رسانی
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و شش
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و شش - ۱۸ اسفند ۱۴۰۳