پیشخوان فرهنگی
«با ماکیاولی در آوردگاه تاریخ»
خبر خوش دیگر برای علاقهمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی، انتشار کتاب «با ماکیاولی در آوردگاه تاریخ» تألیف سیامک موسیوند از سوی نشر اندیشمند است که نگارنده آن تلاش کرده است با واکاوی اندیشههای ماکیاولی، کشمکش مدام و بیپایان سیاست و اخلاق را نقد کرده و به تصویر بکشد. جانمایه این کتاب، چالش سیاست و اخلاق و رابطه قدرت با این دو مقوله است. این کتاب در چند فصل تنظیم شده که در فصل اول آن سیری در اندیشههای ماکیاولی، مقدمهای بر نمایشنامه ماندراگولا، عطش قدرت، جنایت و ستم، توطئه و تزویر، پندار و کردار شهریار و اندرزها و هشدارها آمده است و در بخش دوم آن به جهان در میانه هزاره دوم میلادی، خاندان مدیچی، اومانیسم، تاریخ ترکها و امپراطوری عثمانی، تیمور، فرصتی برای اروپا آمده است. بخش سوم نیز به ایرانزمین، پیش از مغول و سربداران پرداخته است. در بخش چهارم پیشزمینه ظهور صفویان، تبار شاه اسماعیل و آق قویونلوها و قره قویونلوها آمده است.
تعزیهخوانی در چلوکبابی
نمایش «چلوکبابی حاجی مولوی» به کارگردانی «رها حاجی زینل» از هفته آینده در تماشاخانه نوفللوشاتو به صحنه میرود. داستان این نمایش درباره خانوادهای است که از دیرباز به اجرای تعزیه مشغول بودهاند و مردم آنها را با این هویت میشناسند، اما اکنون، چلوکبابیای که از پدر و مادرشان به جا مانده، کشمکشهایی را ایجاد میکند که محور اصلی نمایش را تشکیل میدهد. به گفته کارگردان این نمایش، تمرینهای این کار حدود دو ماه تا دو ماه و نیم طول کشید. در این مدت، به دلیل تعطیلیهای ناشی از آلودگی هوا و برخی مسائل دیگر، برنامه تمرینها دچار وقفه شد. بااینحال، توانستیم تمرینات را بهخوبی پیش ببریم و از سهشنبه هفته آینده ۲۱ اسفندماه هر شب، بدون وقفه روی صحنه خواهیم بود.
پرفورمنس صلح در کلوپ کوبا
پرفورمنس صلح که همگرایی موسیقی، شعر و نقاشی است، به همت انجمن دوستی ایران و کوبا با همکاری گالری «هنر اول» امروز پنجشنبه 16 اسفندماه در کلوپ کوبا برای علاقهمندان این حوزه برگزار میشود. هادی خوانساری که طراح این پرفورمنس و تئوریسین شعر همگراست، درباره این اجرا میگوید: «پرفورمنس صلح یک بداهه، همگرایی هنری و انسانی در تجمیع ژانرها و عملیاتی ضدجنگ است و گفتمانی از آن حلقه گمشده از آن حلقه شعلهور بوسه و باران و همآغوشی کلاویه و کلمه و قلممو که منجر به صلح در درون میشود برای شهروندان جهان.»
به گفته خوانساری صلح یکی از مهمترین آرمانهای جهانی به شمار میرود و در طول قرنها، همواره انسانها برای تحقق صلح و همگرایی جهانی تلاش کردهاند و ما هنرمندان همواره در صف اول صلحطلبی در جهان ایستادهایم و با بیان هنری در تلاش هستیم که برای تحقق صلح در دنیای بحرانزده و جنگزده کنونی مبارزه کنیم و چراغافروز زیبایی و صلح و آشتی و وحدت باشیم با احترام به همه تفاوتها و هویتها.