طرح سؤال از وزیر نفت بعد از استیضاح همتی
پاکنژاد: کارمان را با مخازن خالی شروع کردیم
مهراوه خوارزمی
روزنامهنگار
جلسه روز گذشته مجلس شورای اسلامی زیر سایه حس موفقیت برخی نمایندگان سپری شد. حس موفقیت آنان که اصراری هم بر پنهان کردن شادمانی ناشی از این موفقیت نداشتند، برخاسته از دو اتفاق در مواجههشان با دولت بود: استیضاح عبدالناصر همتی و واداشتن محمدجواد ظریف به استعفا. شاید حس خوب ناشی از این موفقیتها بود که باعث شد آنان برای کسب دیگر خواستههای خود دورخیز کنند. خواسته جدید که البته قدری عجیب بود، ابلاغ و اجرای قانون عفاف و حجاب است. برای همین، دیروز در اقدامی که توأم با شادمانی هم بود، طوماری به تریبون مجلس الصاق کردند و با آن عکس یادگاری گرفتند. این طومار از رئیس مجلس میخواست هرچه سریعتر قانون عفاف و حجاب را ابلاغ کند. وضعیت حاکم بر جلسه دیروز بهخوبی در نطق میان دستور امیرحسین بانکیپور نماینده اصفهان هویدا بود. وی که یکی از طراحان قانون عفاف و حجاب و قانون جوانی جمعیت هم هست، گفت: «مجلس با رأی بالا به استیضاح، مخالفتش را با تصمیمات و رویههای غلط در اقتصاد نشان داد و پیگیری یک انتصاب غیرقانونی منجر به استعفای فردی شد که غیرقانونی منصوب شده بود. امروز هم نمایندگان به خواست فرهنگی مردم توجه دارند.» منظور او از «خواست فرهنگی مردم» همان طومار بود. این در حالی است که رئیس مجلس بارها اعلام کرد ابلاغ نشدن این قانون تصمیم شورای عالی امنیت ملی است.
پاسخ وزیر و اقناع نماینده سؤال کننده
در چنین فضایی سؤال از وزیر نفت هم دستور جلسه دیروز بود. سؤال را محمدمنان رئیسی نماینده قم، مطرح کرده بود. وی در اعتراض به خاموشیها از محسن پاکنژاد پرسید: «علت اهمال و بیتوجهی نسبت به ذخیرهسازی بهموقع سوخت مایع نیروگاهها چیست؟» وزیر نفت در پاسخ با بیان اینکه «ناترازی حاملهای انرژی حاصل ۶ ماه و ۶ سال قبل نیست و ۳ دهه است که این مشکل وجود دارد» گفت: «۱۲ اردیبهشت ماه امسال وزیر نفت دولت سیزدهم در نامهای به دبیر شورای عالی امنیت ملی نکاتی را درباره وضعیت سوخترسانی مطرح کرد، بخشی از نامه به دلیل طبقهبندی حفاظتی قابل بیان نیست. در این نامه وزیر وقت نفت تأکید کرد که ضروری است کسری گاز از طریق مصرف نفت کوره جبران شود، سپس جدولی ارائه کرد و از دبیر شورای عالی امنیت ملی تقاضا کرد مصرف نفت کوره در نیروگاهها شروع شود. این نامه حاوی دو نکته کلیدی است؛ اول اینکه از ابتدای سال کمبود گاز کاملاً مشخص بود و به درستی بخش نفت دولت سیزدهم این موضوع را بیان کردند و برای آن راهکار دادند.»
پاکنژاد با گفتن این واقعیت که سال ۱۴۰۳ را با مخازن نسبتاً خالی شروع کردیم، گفت: «فروردین ماه سال ۱۴۰۳ چیزی حدود ۲۹۰ میلیون لیتر موجودی ذخایر نفت و گاز نیروگاهی ما بود.» وی افزود: «وزارت نفت در ۶ ماه اخیر برای افزایش تولید نفت گاز خام، افزایش تولید فرآوردههای نفتی و افزایش واردات نفت گاز عملکرد خوبی داشت.» پس از اظهارات وزیر نفت که مشخص شد خاموشیها ناشی از سوء مدیریت مدیران فعلی وزارت نفت نبود، بلکه از ابتدای سال مدیران دولت قبل نتوانسته بودند مخازن را پر کنند، نماینده سؤال کننده اعلام کرد از پاسخهای وزیر نفت قانع شده است.