رقیب اسطوره فقید روس از رویارویی با او و اخلاقش گفت

حبیبی: سایتی اف در کشتی با همه فرق می‌کرد

حامد جیرودی/  هادی حبیبی یکی از کشتی گیران آزادکارایرانی است که در دوران قهرمانی‌اش با سایتی اف ستاره فقید روس مبارزه کرده. آن هم در نیمه نهایی جهانی 2003 نیویورک و وزن 74 کیلوگرم. مسابقه‌ای که سایتی اف با نتیجه 6 بر 3 برنده شد و به فینال راه یافت. حالا و پس از گذشت 22 سال از آن مسابقه و مرگ سایتی اف، حبیبی در خصوص آن مسابقه و فوت نابهنگام این اسطوره کشتی جهان به «ایران» گفت: «سایتی اف یکی از نابغه‌های کشتی جهان بود و سبک جدیدی از اجرای فنون در این رشته را به دنیا معرفی کرد. من فکر می‌کنم کمتر کسی بین علاقه مندان به کشتی سایتی اف را نشناسد. او هم شخصیت قهرمانی داشت و هم اخلاق خیلی خوبی داشت. حالا همه از شنیدن خبر درگذشت او بسیار ناراحت شده‌اند.»
او ادامه داد: «من یک بار سال 2003 و درجهانی با او مبارزه کردم و هر کسی مسابقه را می‌برد به فینال می‌رفت. سایتی اف هم آن روز، مثل همیشه قبراق و سرحال بود و سریع تاکتیکش را عوض می‌کرد و 6 امتیاز در خاک از من گرفت. البته من هم آمادگی خوبی داشتم ولی او با فنون خاصی که اجرا می‌کرد برنده شد و به قهرمانی جهان هم رسید. سایتی اف از کشتی گیرانی بود که تبحر خاصی روی اجرای فنون داشت و برای همین در اکثر مسابقات برنده بود. او در کشتی با همه فرق می‌کرد، کمتر کسی حریف او شد.»
حبیبی درباره خصوصیات اخلاقی سایتی اف یادآور شد: «او به لحاظ شخصیتی هم بسیار انسان با محبت و با وقاری بود. سایتی اف بیرون از تشک کشتی، مثل یک انسان معمولی رفتار می‌کرد و انگار نه انگار که چندین مدال طلای المپیک و جهانی دارد و با همه کشتی گیران با مهربانی برخورد می‌کرد. زمانی که به عنوان مربی و سرپرست تیم ملی کشتی فعالیت می‌کردم هم چند باری همدیگر را دیدیم که خیلی با روی خوش برخورد کرد و انسان بسیار محترمی بود.»  کشتی گیر ملی پوش سابق درباره مرگ غیرمنتظره سایتی اف چنین نظر داد: «به هر حال مرگ دست خداست و تقدیر چنین بود که او در سن نزدیک به 50 سالگی از دنیا برود. اما او خاطرات بسیار خوبی از خود به جا گذاشت. هم در مدل کشتی گرفتن و هم به لحاظ اخلاقی و آموزش. او و برادرش آدام سایتی اف هم که از کشتی گیران بزرگ بود، شاگردان خوبی را در کشور خودشان تربیت کردند. سایتی اف مسلمان بود و در چهارچوب موازین دین اسلام زندگی می‌کرد و می‌دانم همیشه نمازش را بموقع می‌خواند و احترامی که او به دوستان و خانواده‌اش می‌گذاشت بین همه ماندگار شد.»
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و چهار - ۱۵ اسفند ۱۴۰۳