ایده جالب پزشک عمومی که با تلفیق طب و موسیقی اطلاع رسانی می‌کند

چارمضراب سلامتی

نمایش ایده های خلاقانه در شبکه‌های اجتماعی پلی است برای ارتباط مؤثر با مخاطبان و ایجاد محتوایی که متفاوت و تأثیرگذار باشد. این خلاقیت می‌تواند در قالب ایده‌های نو، طراحی‌های جذاب و روایت‌های تازه به افراد کمک کند تا پیام خود را بهتر منتقل کنند. بسیاری از کسانی که توانایی تولید محتوا دارند تلاش می‌کنند در فضای مجازی با ایده‌های جدید و نو پیام خود را به مخاطب منتقل کنند. یکی از این افراد دکتر فرزین فروزان است که این روزها با ابتکاری جالب در تولید ویدیوهای پزشکی خلاقانه‌اش، تأثیرات عمیقی بر جامعه و عموم مردم می‌گذارد. شیوه ارائه او که ترکیبی از دانش علمی و هنر است، به نحوی الهام‌بخش و متفاوت است که افراد را به یادگیری مفاهیم پیچیده پزشکی تشویق می‌کند. به گفته مخاطبان، هر ویدیو این پزشک جوان نه تنها آموزنده است، بلکه با ریتم و آهنگ همراه است و انگیزه ایجاد می‌کند تا مخاطب نکات سلامتی را در زندگی روزمره خود به کار ببرد. جامعه پزشکی هم از این اقدام او حمایت و ویدیوهایش را بازنشر می‌کند.

مرجان قندی
خبر‌نگار

پزشکی که عاشق موسیقی است
ساده‌سازی توصیه‌های پزشکی، مقابله با باورهای غلط بهداشتی و شیوه ارائه آن به جامعه هدف، همواره از دغدغه‌های فعالان حوزه سلامت و درمان است. این دغدغه‌ها زمینه‌ای شد تا دکتر فروزان توصیه‌های پزشکی را با تلفیقی از موسیقی بیان کند. توصیه‌های آهنگین دکتر فروزان که در فضای مجازی منتشر شده توصیه‌هایی درباره دیابت، پرهیز از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک، آگاهی‌رسانی درباره الکل تقلبی و فشارخون و اضافه‌وزن و... است. فروزان خود را به طور مختصر اینطور معرفی می‌کند؛ پزشکی که عاشق موسیقی است. او که رتبه‌ 67 کنکور تجربی در سال ۱۳۹۵ و فارغ‌التحصیل دانشگاه شهید بهشتی است، می‌گوید: «ترم دو دانشگاه بودم که موسیقی را به‌طور حرفه‌ای شروع کردم. قبل از آن هم اهل موسیقی بودم اما فقط خواندن‌ و نواختن در خلوت خودم بود. پیش از این در صفحه‌ای که در شبکه اجتماعی دارم ویدیوهایی از آواز خواندنم منتشر می‌کردم اما از وقتی تمرکزم را روی آوازهایی با توصیه‌های مربوط به سلامت و پزشکی گذاشتم، بسیار پربازدید شد. واکنش‌های جالبی از مخاطبانم می‌گیرم. خیلی‌ها تحسین‌ام می‌کنند و برایم کامنت می‌گذارند: «دکتر! مصداق این توصیه پرتکرار والدین به فرزندان‌شان هستی که: «درست را بخوان، در کنارش هنر و موسیقی که دوست‌داری را هم انجام بده.» من هم معتقدم شرایط مشاغلی مثل پزشکی طوری است که شاید نیم ساعت در روز هم به سختی بشود به کاری جز شغل اصلی اختصاص داد. اما من در دوران پزشکی عمومی بخصوص در دوره دانشجویی و قبل از شروع دوره کارورزی طی روز زمانی را آزاد می‌کردم و بدون اینکه به شغلم لطمه‌ای بخورد به حیطه هنری که به آن علاقه‌مند هستم می‌پرداختم. به‌نظرم در اکثر مشاغل می‌شود نیم ساعتی در روز را زمان بگذاریم برای اینکه به علایق‌مان برسیم.»

همه‌چیز با یک ویدیو شروع شد
او درباره ایده ساخت ویدیوهای توصیه پزشکی همراه با موسیقی می‌گوید: «علاقه به موسیقی همیشه در وجودم بود. دو ماه قبل یکی از مخاطبان صفحه‌ام این سؤال را پرسید که «چرا به دیابتی‌ها می‌گویند میوه نخور! مگر قند میوه‌ها طبیعی نیست؟» وقتی این سؤال را دیدم چند ساعتی وقت خالی داشتم و مشغول آواز خواندن بودم. به ذهنم آمد من که این دغدغه را دارم که بخواهم در زمینه سلامت عمومی تأثیرگذار باشم و به این حیطه کمک کنم؛ خوب است که این دو(پزشکی و موسیقی) را با هم ترکیب کنم. شاید به این شکل خیلی از مفاهیم را به شکل جذاب‌تری بتوانم برای عموم مردم ارائه بدهم و تأثیر مثبتی روی سلامت عمومی جامعه بگذارم. اولین ویدیو را درباره همان سؤال ساختم تا ببینم، می‌توانم با موسیقی پاسخ سؤالات را بدهم یا نه. ویدیو آماده شد و در صفحه‌ام منتشر کردم و خیلی بازخوردهای خوبی گرفتم. خیلی‌‌ها آن ویدیو را در صفحه خودشان بازنشر کردند طوری که همان شب اول بازدید آن میلیونی شد! وقتی دیدم این شیوه از آموزش پزشکی به زبان ساده و با موسیقی مورد اقبال مردم است، تصمیم گرفتم بیشتر روی این موضوع فکر کنم و انجام بدهم. برای همین با افرادی در حوزه موسیقی مشورت کردم و تصمیمات جدیدی گرفتم. راهنمایی‌ها و نقدهای دوستانی از جمله سینا کلوت و امین واحدی که از موزیسین‌های خوب کشور هستند، دراین زمینه برایم کارساز بود و در پخته‌تر شدن این ایده نقش داشتند.»
فروزان درباره واکنش‌هایی که همکارانش به تولید محتواهای صفحه‌اش داشتند هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: «خوشبختانه کادر درمان دلسوز و دغدغه‌مندی در کشور داریم. همکاران خودم مثل مخاطبان صفحه‌ام وقتی این سبک از اطلاع‌رسانی را دیدند چون خودشان همیشه دغدغه آگاهی‌رسانی را دارند، کمک کردند تا ویدیوها بیشتر دیده شود. خیلی از آنها ویدیوها را در صفحات‌شان باز نشر می‌کنند و بعضی پیام می‌دهند و مشوقم می‌شوند، می‌گویند ویدیوهای آموزشی‌ام نه‌تنها خسته‌کننده نیست، بلکه توجه مخاطبان آنها را هم به موضوعات مهم پزشکی جلب کرده است. حتی افرادی که معمولاً علاقه‌ای به مسائل بهداشتی ندارند، به یادگیری و اعمال نکات مفید علاقه‌مند می‌شوند. در کل خیلی واکنش‌های مثبتی از آنها دریافت کردم و برای ادامه دادن به این مسیر تشویقم می‌کنند.»
سبک خلاقانه و جذاب فروزان، مخصوصاً برای نسل جوان که ارتباط بیشتری با فضای مجازی دارند، تأثیر بسزایی دارد. او به آنها نشان می‌دهد که یادگیری و به‌کارگیری دانش علمی می‌تواند سرگرم‌کننده و جالب باشد. حتی جوانان را به دنبال کردن مسیر حرفه‌ای در رشته پزشکی تشویق کند. او در این زمینه می‌گوید: «از زمانی که تعداد دنبال‌کننده‌های صفحه‌ام بالا رفت، درخواست‌ و سؤالات هم‌ از سمت مخاطبان صفحه‌ام زیاد شد و تلاش می‎کنم در زمان‌هایی که مشغله‌های کاری و شرایط اجازه دهد به درخواست‌ها و سؤالاتی که می‌دانم برای عموم مردم می‌تواند مفید باشد، بپردازم و با ساخت ویدیوهایی به سبک خودم تأثیر مثبتی در این زمینه بگذارم. چون در روزگاری که اطلاعات نادرست پزشکی به‌راحتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود، جامعه پزشکی می‌تواند به‌عنوان منبع معتبر اطلاعات عمل کند. به نظرم به اشتراک گذاشتن مطالب علمی صحیح و بررسی شده، به مقابله با شایعات و اطلاعات غلط کمک شایانی می‌کند. ما می‌توانیم با انتشار اطلاعات درست و به زبان ساده در شبکه‌های اجتماعی فضایی برای اعتماد و همدلی بین جامعه پزشکی و مردم ایجاد کنیم. این اعتماد می‌تواند باعث شود که افراد بیشتری به توصیه‌های پزشکی گوش دهند و مسئولیت سلامتی خود را جدی‌تر بگیرند.»

مارش سلامت
فروزان که این روزها دوره سربازی را می‌گذراند، صحبت‌هایش را اینطور ادامه می‌دهد: «در دو ماه گذشته مشغول گذراندن دوره آموزشی سربازی بودم و این موضوع تقریباً همزمان شد با اجرای اولین ویدیوهایم اما دوست داشتم به مسیری که تازه شروع کردم ادامه بدهم. طی این مدت وقتی مرخصی می‌آمدم با ایده پردازی محتوایی در این زمینه تولید می‌کردم و دوباره به پادگان و بهداری برمی‌گشتم. در این مدت همسرم به جای من ویدیوهای صفحه‌ام را منتشر می‌کرد چون خودم دسترسی به اینترنت و تلفن همراه نداشتم. اما اینقدر مشتاق بودم بدانم ویدیویی که آماده کرده‌ام چقدر بازخورد داشته که در اولین فرصت با تلفن کارتی پادگان با همسرم تماس می‌گرفتم و می‌پرسیدم استقبال چطور بوده و چند نفر آن را دیده‌اند و نظرات بیشتر درباره چه بوده است. دفترچه‌ای هم گرفتم تا مهم‌ترین پیشنهادها و انتقادها را در آن یادداشت کنم و سر فرصت به آنها رسیدگی کنم. در این مدت صفحه مجازی‌ام را همسرم که پزشک است، اداره می‌کرد.»

تقویت فرهنگ آگاهی و سلامت در جامعه
فروزان به طور حرفه‌ای در حوزه موسیقی و آواز فعالیت دارد اما خودش را در درجه اول پزشک می‌داند و می‌گوید: «پزشکی مسیری است که انتخاب اولم بود. چون از این مسیر بهتر می‌توانم برای مردم‌ مفید باشم. اکثر مردم هم صفحه‌ام در شبکه اجتماعی را به چشم یک صفحه پزشکی و بعد هنری می‌شناسند و دنبال می‌کنند. من معتقدم فعالیت‌هایم در این زمینه فقط یک اقدام فردی نیست؛ بلکه گامی در جهت ایجاد تحول در نحوه ارتباط جامعه پزشکی با مردم محسوب می‌شود و مهم‌ترین هدف تقویت فرهنگ آگاهی و سلامت در جامعه است.»

 

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • اطلاع رسانی
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نود و یک
 - شماره هشت هزار و ششصد و نود و یک - ۱۲ اسفند ۱۴۰۳