خبر
وزیر راه و شهرسازی:
هند در چابهار میماند
بازگشت ترامپ به قدرت، زمزمه لغو معافیت تحریمی چابهار و خروج هند از ادامه سرمایهگذاری در بندر اقیانوسی ایران را مطرح کرده است. اما وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد که هند از سرمایهگذاری در چابهار کنارهگیری نمیکند. فرزانه صادق در خصوص آخرین وضعیت سرمایهگذاری هندیها در بندر چابهار و احتمال کنار رفتن هند به واسطه فشارهای آمریکا، اظهار کرد: «ارتباطات با کشور هند در رابطه با همکاری در توسعه بندر چابهار ادامه دارد و هیچ خدشهای به آن وارد نشده است.»
وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در اجلاس سالانه کشورهای عضو کریدور ترانزیتی شرقی-غربی (تراسیکا) که به میزبانی ایران برگزار شد با تأکید بر ادامه همکاری هند در توسعه چابهار، از افزایش نقشآفرینی ایران در کریدورهای ترانزیتی منطقه خبر داد.
تراسیکا کریدوری بینالمللی است که آسیا را به اروپا وصل میکند. در اجلاس روز گذشته ایران به عنوان رئیس دورهای تراسیکا انتخاب شد. تراسیکا کریدور حملونقل بینالمللی اروپا -قفقاز- آسیاست که کشورهای آسیای مرکزی، ایران، قفقاز و ترکیه را از طریق شبکه حملونقلی به اروپا وصل میکند. 14 کشور عضو تراسیکا هستند. ایران قصد دارد در یک سال ریاست بر تراسیکا، فرآیندهایی را اجرا کند تا با تسهیل حمل بار از این کریدور، نقش آفرینی کشور را در جذب بار و رشد ترانزیت از کشور افزایش دهد. فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در نشست کشورهای عضو تراسیکا، ارتقای همکاریهای بیندولتی برای توسعه کریدورهای حملونقل، دیجیتالسازی زیرساختها، یکپارچهسازی زیرساختهای کریدوری، یکپارچهسازی فرآیندهای حملونقل و تسهیل عبور بار برای بخش خصوصی کشورهای عضو را برنامه ایران برای ارتقای کارکرد تراسیکا عنوان کرد.
صادق یادآور شد: «با توجه به نقش محوری ایران در این موضوع به طور قطع نتیجه آن افزایش ترانزیت عبوری از کشورمان خواهد بود. تحریمهای ظالمانه در ابتکار عمل ایران در محوریت ترانزیتی منطقه اثرگذار نخواهد بود و حضور اعضای تراسیکا در کشورمان بیانگر همین مسأله است.» وی با اشاره به اینکه ترانزیت ارزان و روان از کشورمان یکی از مهمترین موضوعاتی است که دنبال میکنیم، افزود: «به دلیل موقعیت ژئوپلیتیکی خاص کشورمان، ایران به طور طبیعی انتخاب بسیاری از کشورها برای ترانزیت خواهد بود.»
وی افزود: «تأمین منابع در بودجههای عمرانی به تکمیل کریدورهای یاد شده کمک خواهد کرد و در این مسیر از سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی و مولدسازی داراییها بهره خواهیم برد.» صادق با اشاره به تأسیس صندوق سرمایهگذاری تراسیکا اظهار کرد: «این موضوع پیشنهادی بوده که از سوی نمایندگان رومانی، ترکیه و چند کشور دیگر ارائه شد و در دبیرخانه تراسیکا مورد بحث، تبادل نظر و بررسی قرار خواهد گرفت و تأسیس این صندوق مشترک به توسعه روابط اقتصادی و تجاری کشورهای عضو کمک خواهد کرد.»