وزیر ارتباطات در سفر به صربستان، این کشور را دروازه ورود فناورانه ایران به اروپا دانست

تهران - بلگراد؛تمرکز روی هوش مصنوعی

وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات ایران، در چهارچوب پیشبرد برنامه توسعه «دیپلماسی فناوری» و به دعوت رسمی «وزیر اطلاعات و مخابرات صربستان» راهی بلگراد، پایتخت این کشور شد.

 اراده برای افزایش
همکاری‌های ارتباطی
سفر سیدستارهاشمی ،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به صربستان، اولین دیدار رسمی یک مقام ارشد ایرانی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به اروپا در یک دهه اخیر به شمار می‌رود. این سفر وزیر ارتباطات و هیأت همراه در بالاترین سطح دیپلماتیک برگزار می‌شود که نشان‌دهنده عزم و اراده تهران و بلگراد برای تبدیل همکاری‌های ارتباطی و فناورانه به محوری اساسی در توسعه روابط دوجانبه است. صربستان به عنوان دروازه ورود جمهوری اسلامی ایران به اروپا در حوزه فناوری، می‌تواند نقش کلیدی در راهبرد توسعه «دیپلماسی فناوری» وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم ایفا کند. به باور ناظران، این سفر را می‌توان گامی مهم به منظور گسترش حضور فناورانه ایران در بازارهای اروپایی و جلب سرمایه‌گذاری‌های خارجی برای شرکت‌های بخش خصوصی فعال در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، امنیت سایبری و زیرساخت‌های ارتباطی ارزیابی کرد.

توسعه هوش مصنوعی در دستور کار
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پس از ورود به بلگراد با اشاره به موقعیت این کشور در اروپا، صربستان را دروازه ورود ایران به اروپا در حوزه فناوری دانست. ستار هاشمی که در رأس هیأتی و به دعوت رسمی «دیان ریستیج»، وزیر اطلاعات و مخابرات صربستان، راهی بلگراد شده است، هدف از این سفر را پیگیری راهبرد برنامه توسعه «دیپلماسی فناوری» دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: «دیپلماسی فناوری» در گام اول از کشورهای عضو اوراسیا آغاز شد و پس از آمریکای لاتین، اکنون به قاره اروپا رسیده است.»
وی با اشاره به دو دور گفت‌وگوهای فشرده با همتای صربستانی خود، یادآورشد:«بحث امضای سند همکاری مشترک بین تهران و بلگراد با موضوع ارتباطات و فناوری اطلاعات و با تمرکز بر هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفته و پس از جمع‌بندی در این سفر به امضا می‌رسد.»
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه پروژه‌های مشترک در حوزه‌های مختلف مانند هوش مصنوعی، ایجاد و گسترش زیرساخت‌های فضای ابری، تربیت نیروی‌های انسانی و تبادل دانش فنی در حوزه فناوری اطلاعات را از مهم‌ترین محورهای این سند همکاری معرفی کرد.
هاشمی با اشاره به موقعیت صربستان در اروپا، این کشور را دروازه ورود ایران به اروپا در حوزه فناوری دانست و تصریح کرد: «این کشور می‌تواند نقش کلیدی برای گسترش و حضور فناوری ایران در بازارهای اروپایی و جلب سرمایه‌گذاری خارجی ایفا کند.» وی دیدار و گفت‌و‌گو با رئیس‌جمهوری صربستان را از دیگر برنامه‌های این سفر عنوان کرد. تقویت همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌هایی همچون فناوری‌های نوین بویژه هوش مصنوعی، پست، صادرات تجهیزات مورد نیاز شبکه ارتباطی ازجمله فیبرنوری از برنامه‌های این سفر محسوب می‌شود.

هوشمندسازی،
تحولی در رفاه مردم و اقتصاد
همچنین در این سفر در دیدار معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان با «میروسلاو تراژانوویچ»، قائم‌مقام وزیر علوم صربستان، گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری و بررسی زمینه‌های دستیابی به تفاهمنامه فعالیت مشترک در حوزه هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت. در این دیدار دو طرف پیرامون گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری با محوریت هوش مصنوعی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
احسان چیت‌ساز در این دیدار با اشاره به سابقه موفق همکاری دو کشور، اظهار کرد:فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی زمینه‌ای مناسب برای تعمیق همکاری‌های دو کشور محسوب می‌شود و به واسطه آن می‌توان با هوشمندسازی، رفاه مردم و اقتصاد ملت‌ها را متحول کرد. وی بر آمادگی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران برای دستیابی به برنامه اقدام مشترک در زمینه توسعه همکاری‌ها در حوزه هوش مصنوعی تأکید کرد. به گفته چیت‌ساز، این تفاهمنامه می‌تواند دارای محورهای دیگری ازجمله ایجاد آزمایشگاه‌های مشترک هوش مصنوعی، اشتراک منابع پردازش، تجربیات تنظیم‌گری و حکمرانی کلان‌داده، به‌اشتراک‌ گذاشتن منابع محاسباتی و توسعه اکوسیستم فعال در حوزه فناوری‌های نوین باشد.
معاون وزیر ارتباطات، سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه توسعه کسب‌وکارهای فعال در حوزه هوش مصنوعی و فراهم‌کردن امکان حضور کسب‌وکارهای ایرانی در صربستان و بالعکس را از دیگر موضوعاتی عنوان کرد که دو کشور می‌توانند با یکدیگر همکاری کنند. چیت‌ساز همچنین سرمایه‌گذاری دو کشور در زمینه توسعه منابع انسانی و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه هوش مصنوعی را مورد تأکید قرار داد.

تقویت اکوسیستم استارتاپی ایران و صربستان
قائم‌مقام وزیر علوم صربستان نیز گفت:ما هم آمادگی داریم با به‌اشتراک‌گذاشتن منابع محاسباتی و تجربیات خود، به تقویت اکوسیستم استارتاپی و کسب‌وکار در هر دو کشور کمک کنیم. میروسلاو تراژانوویچ با بیان اینکه صربستان تأکید بسیار ویژه‌ای برای ایجاد و توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی دارد، گفت:اکنون حدود ۸۰۰ شرکت استارتاپی در زمینه هوش‌مصنوعی در این کشور فعالیت دارند. این دیدارها، گفت‌وگوها و نشست‌های تخصصی با هدف آشنایی با دستاوردهای صربستان در تبدیل شدن به یکی از قطب‌های فناوری منطقه بالکان و بررسی زمینه‌های مشترک همکاری، میان دو کشور صورت می‌گیرد.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اطلاع رسانی
  • گزارش
  • علم و فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و نه - ۰۹ اسفند ۱۴۰۳