چرا نقدینگی دوباره رشد کرد؟

طبق جدیدترین شاخص‌های کلان اقتصادی که از سوی مرکز آمار منتشر شده است، متغیر‌های پولی و اعتباری از جمله نقدینگی و پایه پولی و همچنین حجم سپرده‌ها در پایان فصل پاییز سال‌جاری آمده است که بر اساس آن، میزان نقدینگی کشور در پایان آذرماه سال‌جاری ۹۶۰۳ هزار میلیارد تومان، خالص دارایی‌های خارجی سیستم بانکی ۳۳۶۵ هزار میلیارد تومان، خالص بدهی بخش دولتی به نظام بانکی ۱۰۸۱ هزار میلیارد تومان و میزان بدهی بخش غیر‌دولتی به سیستم بانکی ۶۸۰۵ میلیارد تومان محاسبه شده است.
همچنین در پایان فصل پاییز امسال، جمع پول بر اساس ترکیب اجزای نقدینگی بر حسب مصارف ۲۳۴۴ هزار میلیارد تومان، اسکناس مسکوک در دست اشخاص ۱۴۹ هزار میلیارد تومان، میزان سپرده‌های دیداری ۲۱۹۵ هزار میلیارد تومان، حجم کل شبه‌پول ۷۲۵۹ هزار میلیارد تومان و سهم پول از نقدینگی ۲۴.۴ درصد و سهم شبه پول از نقدینگی ۷۵.۶ درصد محاسبه شده است.
به گزارش ایسنا، اخیراً محمدرضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی - با اشاره به نرخ رشد پایه پولی گفته که پایان اسفند سال گذشته، نرخ رشد نقدینگی برای سال‌جاری در محدوده ۲۵ درصد هدفگذاری شد و امروز بر اساس آخرین آمار نرخ رشد نقدینگی در محدوده ۲۷.۴ درصد قرار دارد که متأسفانه به دلیل تکانه‌های سیاسی که از اسفند پارسال رخ داد و غیرقابل کنترل بود، از نرخ هدفگذاری کمی فاصله گرفت، اما به جهت اینکه بازار دچار انسداد پولی نشود ما به صورت فعال در بازار پول کار کردیم تا در پایان سال به اهداف مشخص شده دست یابیم.
از نگاه اقتصادی، یکی از راهکار‌های اصلی برای مهار تورم، مدیریت دقیق نقدینگی و جلوگیری از چاپ پول بی‌رویه است. بانک مرکزی با استفاده از ابزار‌های پولی، از جمله افزایش نرخ بهره، کنترل نقدینگی را در دست دارد و باید از چاپ پول جدید به منظور تأمین مالی بودجه‌های عمومی پرهیز کند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و چهار - ۰۴ اسفند ۱۴۰۳