آزادسازی باند فرکانسی ۱۵۰۰ مگاهرتزی و وعده امیدبخش وزیر ارتباطات

سرعت اینترنت همراه افزایش می‌یابد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سفر یک‌روزه به استان قزوین، در جمع فعالان حوزه فاوای این استان، از اجرای طرحی خبر داد که انتظار می‌رود با اجرایی شدن آن، کیفیت شبکه ارتباطی به طور محسوسی افزایش پیدا کند و میزان رضایت کاربران از سرعت اینترنت همراه افزایش یابد. ستار هاشمی در این سفر به عنوان نماینده دولت چهاردهم، طرح‌های عمرانی و ارتباطی این استان را با یک هزار میلیارد ریال اعتبار مورد بهره‌برداری قرار داد.

دسترسی به باند فرکانسی ۱۵۰۰مگاهرتزی
وزیر ارتباطات در این جلسه، به تشریح برنامه‌های وزارت ارتباطات برای ارتقای کیفیت شبکه ارتباطی پرداخت و از آماده‌سازی فرآیند واگذاری باند فرکانسی ۱۵۰۰مگاهرتزی برای توسعه نسل پنجم (5G) تلفن همراه خبر داد. هاشمی تأکید کرد، آماده‌سازی این فرآیند به مراحل نهایی رسیده است. وی همچنین از پیگیری دسترسی به باندهای فرکانسی ۷۰۰ و ۸۰۰ مگاهرتزی در دولت برای رفع نیازهای بحق مردم نیز خبر داد.
آنچه مسلم است، توسعه نسل پنجم اینترنت در کانون توجه وزارت ارتباطات قرار دارد  و تلاش این وزارتخانه برای روشن شدن تکلیف این فرکانس‌ها به منظور پیاده‌سازی 5G در کشور، گواه این امر است. با وجود مخالفت برخی نهادها که انحصار این فرکانس‌ها را در اختیار دارند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با برگزاری چندین جلسه با این نهادها، تمام تلاش خود را به کار گرفته تا در کنار ارتقای زیرساخت‌های ارتباطی و شناسایی گلوگاه‌ها، ازطریق واگذاری فرکانس‌های ارتباطی، سرعت اینترنت همراه را افزایش دهد. در صورت کمتر شدن دغدغه و مخالفت این نهادها و واگذاری موفق فرکانس‌های ارتباطی، شاهد اتفاقات خوب و مناسبی در پوشش ارتباطی جاده‌ای و مناطق صعب‌العبور خواهیم بود. مطمئناً اپراتورها با در اختیار داشتن فرکانس‌های مورد نیاز برای توسعه اینترنت نسل پنجم(5G)، می‌توانند زمینه دسترسی کاربران به اینترنت پرسرعت‌تر را فراهم کنند. به گفته کارشناسان، اگر اینترنت 4G را بتوان یک اتوبان دوبانده درنظر گرفت، اینترنت5G اتوبانی 4 بانده است و در صورت تحقق یکی از نیازهای اصلی آن یعنی تأمین فرکانس مورد نیاز این فناوری، می‌توان شاهد افزایش سرعت و کیفیت بود.

وظیفه سنگین وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه
البته افزایش سرعت اینترنت همراه، تنها موضوع مورد تأکید وزیر ارتباطات در جلسه با فعالان حوزه فاوا نبود. ستار هاشمی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و مأموریت‌های متعدد وزارت ارتباطات در چهارچوب این برنامه، گفت: بیش از ۵۳درصد این برنامه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم، به وزارت ارتباطات مربوط است که این امر مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند. همچنین بر اساس این برنامه باید به سهم ۱۰درصدی اقتصاد دیجیتال از کل اقتصاد برسیم.

 کاهش مصرف انرژی با هوشمندسازی
وزیر ارتباطات هوشمند‌سازی را یکی دیگر از برنامه‌های این وزارتخانه دانست و با اشاره به ارائه طرحی جامع در این باره به دولت گفت: این موضوع در جلسه سران کشور و کمیسیون انرژی مجلس مورد استقبال قرار گرفته است. ما سالانه در ایران ۱۲۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌کنیم که در صورت هوشمندسازی و استفاده از هوش مصنوعی، امکان کاهش مصرف۲۰ درصدی انرژی وجود دارد که افق روشنی برای کشور ایجاد می‌شود.هاشمی همچنین با اشاره به برنامه جدی وزارت ارتباطات در زمینه هوش مصنوعی گفت: ما به‌دنبال ایجاد بستر و تسهیل‌گری در این حوزه هستیم. وظیفه وزارت ارتباطات در این‌خصوص، ایجاد زیرساخت‌های پردازشی و پهن‌باند است تا در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.

آغاز نهضت تولید محتوا از سال آینده
وزیر ارتباطات همچنین از تصویب سند حمایت از تولیدکنندگان محتوا در جلسه دوهفته پیش شورای عالی فضای مجازی خبر داد و اعلام کرد با این مصوبه، از تولیدکنندگان محتوا حمایت می‌شود و از سال آینده شاهد نهضت تولید محتوا خواهیم بود.
هاشمی، استمرار توسعه صنعت فضایی را از اقدامات ۶ ماه گذشته دولت چهاردهم دانست و ابراز امیدواری کرد با ادامه همین مسیر در آینده نزدیک، به مدار ۳۶ هزار کیلومتری فضا برسیم.

افتتاح طرح‌های متنوع ارتباطی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سفر یک‌روزه خود به استان قزوین، مجموعه‌ای از طرح‌های متنوع ارتباطی و فناورانه را با سرمایه‌گذاری مجموعاً ۱۰۰۹ میلیارد ریال و با هدف توسعه زیرساخت‌های دیجیتال و بهبود خدمات ارتباطی به مردم استان افتتاح کرد.
در این سفر، با اجرای پروژه پوشش شبکه تلفن همراه در ۷ روستای جیرنده، سراج کلایه، حسنخانی، عمقین، ییلاق گلی جار و سعیدآباد، امکان دسترسی به ارتباطات پرسرعت برای حدود هزار نفر از ساکنان این مناطق در قالب ۳۵۰ خانوار فراهم شد. این طرح با مشارکت اپراتورهای اول و دوم و با استفاده از اعتبارات دولتی (USO) و هزینه‌ ۳۰۰ میلیارد ریال اجرایی شد. وزیر ارتباطات در این سفر پروژه ارتقای فناوری در ۵ سایت در روستاهای ترکان، سزنق، زرند، ازناب و لجامگیر با سرمایه‌گذاری ۱۵۰ میلیارد ریال را نیز افتتاح کرد تا دسترسی ۸۰۰ نفر از ساکنان این مناطق به شبکه ملی اطلاعات تسهیل شود.
به‌روزرسانی تجهیزات مخابراتی و زیرساخت‌هایی مانند سوئیچ، سیستم‌های انتقال، فیبر نوری و ارتباطات سیار در ۵۵ پروژه با هزینه ۵۳۳ میلیارد ریال در استان قزوین، از دیگر برنامه‌های این سفر بود که کیفیت خدمات ارتباطی را در مناطق تحت پوشش به شکل چشمگیری ارتقا داد. توسعه خدمات بانکی و پیشخوان دولت با سرمایه‌گذاری ۱۵میلیارد ریال از دیگر طرح‌هایی بود که به بهره‌برداری رسید.
مجموع این اقدامات نه تنها دسترسی به فناوری و خدمات پایه را در مناطق محروم استان قزوین بهبود بخشیده، بلکه با ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم، گامی مؤثر در راستای توسعه متوازن منطقه‌ای برداشته است. وزیر ارتباطات در این مراسم بر ادامه روند اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی دیجیتال در سراسر کشور تأکید کرد.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشتاد و چهار - ۰۴ اسفند ۱۴۰۳