معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد
ایران آماده ورود به بازار ترانزیت داده
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر توسعه بین المللی بازار ترانزیت داده در دولت چهاردهم گفت: برای ورود به بازارهای بینالمللی پرنشاط در منطقه، آمادهایم.
به گزارش «ایران»، بهزاد اکبری با اشاره به دستاوردهای «ایران کریدور ۲۰۲۵» گفت: این رویداد توانست ظرفیتهای زیرساختی ایران در ارتباطات بینالمللی را به رخ بکشد و ایران را به عنوان مسیری امن و پایدار برای ترانزیت داده در سطوح منطقهای و بینالمللی معرفی کند.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: در این رویداد، توافقنامههایی با عمان تل
و اپراتور ارمنستانی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امضا شد و امیدواریم در سالهای بعد نیز بتوانیم این مسیر را ادامه دهیم. ایران با ۱۵ کشور، همسایه است و ما آماده ارائه ظرفیتهای 100 گیگابیتی در تمام مرزها و یک ماه خدمات رایگان به کشورهای همسایه هستیم.
ارتباطات با تأخیر کم در شمال غرب و شمال شرق ایران
اکبری با تأکید بر موقعیت جغرافیایی ایران برای توسعه مراکز داده ابری و زیرساختهای هوش مصنوعی، افزود: به عنوان مثال نقاط شمال غرب و شمال شرق ایران به دلیل شرایط آب و هوایی، شرایط بهرهوری در مصرف انرژی و تقویت ارتباط با بازارهای منطقهای در آسیای میانه را فراهم میکنند و ارتباطات با تأخیر بسیار کمتری برقرار خواهد شد.
وی افزود: هرچه به سمت 5G پیش میرویم به ارتباطات مطمئن و کم تأخیر نیاز داریم. به همین دلیل ایران این ظرفیت را دارد که اکوسیستم منطقه را به هم وصل کند و بخش قابل توجهی از ترافیک شرق به غرب متصل و جایگزین مسیر کانال سوئز شود.
حضور مؤثر بخش خصوصی در بازارهای بینالمللی
وی رویداد ایران کریدور 2025 را که در امارات برگزار شد، شروع خوبی برای حضور مؤثر در بازارهای بینالمللی عنوان کرد و با تأکید بر لزوم ورود بخش خصوصی به بازارهای بینالمللی و توانمند کردن آنها، گفت: بعد از این رویداد، اپراتورها را برای حضور مؤثر در بازارهای بینالمللی تشویق کردهایم، چراکه در کنار هم بودن بخش دولتی و خصوصی، باعث افزایش قدرت چانه زنی در سطح داخلی و بینالمللی میشود.
لزوم ایجاد تحول در ارتباطات ثابت
وی با اشاره به اینکه بزرگ شدن اقتصاد دیجیتال وابسته به توسعه زیرساختهای ارتباطی است، افزود: در لایه دسترسی متأسفانه به سمت جلو حرکت نکردهایم و تا زمانی که ارتباطات ثابت دچار تحول نشود، کیفیت پایین در سرویس دهی به کاربران خواهیم داشت.
همچنین جهتگیری درست و حرکت ارتباطات ثابت به سمت تکنولوژی فیبر، راه برون رفت از شرایط فعلی است، اما این مسیر، زمانبر خواهد بود.
معاون وزیر ارتباطات بر لزوم بازگشت شادابی به اکوسیستم دیجیتال کشور تأکید کرد و گفت: ازهر اقدامی که زمینه شادابی و امید را در بازیگران ارتباطات کشور فراهم کند و سرمایه گذاریهای استارتاپی را رونق دهد، استقبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ شرکتی به اندازه زیرساخت درحوزه آی سی تی در کشور، سرمایهگذاری نکرده است، ادامه داد: اپراتورها باید مطمئن باشند تا در زمینه سرمایهگذاری که انجام میدهند بازگشت سرمایه وجود دارد؛ چرا که شفـافیـت، چشـــــمانــــداز روشنـی را پیش روی آنها ترسیم میکند.