ایران در «ایران»
نرخ تولد اتباع خارجی در قزوین از ایرانیها پیشی گرفت
قزوین- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: نرخ تولد اتباع خارجی در برخی از بیمارستانهای استان از ایرانیها پیشی گرفته و رو به افزایش است.
دکتر حسن طاهراحمدی در نشست شورای هماهنگی ثبت احوال استان قزوین گفت: حدود ۶۰ هزار اتباع خارجی در استان قزوین داریم که افزایش نرخ زاد و ولد آنها بدون برنامهریزی در آینده میتواند آسیبهای جدی به همراه داشته باشد. وی با بیان اینکه بحران کاهش نرخ باروری در استان قزوین جدی بوده و در آینده نزدیک باعث افزایش سالمندی و ایجاد آسیبهای اجتماعی شدیدی میشود، تصریح کرد: نرخ ثابت باروری در کل کشور ۲.۱ است اما در قزوین این میزان به ۱.۳۳ رسیده که نشان میدهد نرخ باروری در قزوین از میانگین کشوری نیز پایینتر است.
وی ادامه داد: کمترین نرخ باروری در قزوین مربوط به شهرستان آبیک با ۹۹ صدم درصد و بالاترین میزان باروری نیز مربوط به بویینزهرا با ۱.۶ دهم است.
طاهراحمدی تصریح کرد: در حال حاضر جمعیت استان قزوین یک میلیون و ۴۱۷ هزار و ۸۱۱ نفر بوده که تعداد مردان ۷۱۹ هزار و ۶۰۶ نفر، یعنی ۵۸ درصد و جمعیت زنان نیز ۶۹۸ هزار و ۲۹۵ نفر و معادل ۴۹ درصد جمعیت است که نسبت تولد آقایان به خانمها ۱۰۳ به ۱۰۰ نفر است.
کیفیت آب و نان خوزستانی ها باید اصلاح شود
اهواز- استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات آب شرب خوزستان گفت: مشکلات میکروبی در آب کمتر به چشم میخورد اما معضل کدورت و سختی آب قابل توجه است که کماکان در آب شرب مصرفی استان وجود دارد.
سید محمدرضا موالیزاده در نشست شورای سلامت افزود: تقریباً همه مردم از فیلترهای خانگی استفاده میکنند و گاهی حتی دو بار آب تصفیه شده فیلتر میشود تا قابل استفاده باشد که این وضعیت باید مورد اصلاح قرار گیرد و همچنین فرسودگی لولههای آب و تأسیسات و قدیمی بودن آنها نیز مزید بر علت است. استاندار خوزستان به وضعیت کیفیت نان در این استان اشاره کرد و گفت: از آنجایی که خوزستان از بهترین گندم برخوردار است باید آرد و نان با کیفیت تولید کند اما در شرایط فعلی اینگونه نیست که باید اصلاح شود.
وی با تأکید بر اینکه کیفیت آردهای تولیدی باید روز به روز بیشتر شود، اضافه کرد: زمانی که مشکل مدت زمان نگهداشت نان و از دست دادن سریع کیفیت و زیاد بودن میزان دورریز آن وجود دارد، یعنی انجام فرآیند تولید نان به درستی صورت نگرفته است.
موالیزاده افزود: اضافه کردن مواد افزودنی به نانها و خمیر که ممکن است سلامتی مردم را در معرض خطر قرار دهد، باید مورد بررسی قرار گیرد.