«جشنواره ملی اتفاق» با همت وزارت ورزش و جوانان و با حضور ۵ هزار سمن برگزار شد

آغاز پویش «بیا پای تخته»از تبریز

مهسا قوی قلب
خبرنگار

همواره در همه دولت‌ها توجه به حوزه جوانان و پرداختن به مشکلات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در دولت چهاردهم هم از ابتدای شکل‌گیری به این مقوله به صورت ویژه نگاه شده است و تلاش شده صدای واقعی نسل جوان بدون گزینش شنیده شود. به همین خاطر به مناسبت هفته جوان، رویدادی با عنوان «جشنواره ملی اتفاق» به میزبانی شهر تبریز برگزار شد. در این جشنواره ۱۵۰۰ نفر از نمایندگان سازمان‌های مردم‌نهاد و جوانان ممتاز از سراسر کشور شرکت کردند. کنشگری جوانان در منظومه گفتمان وفاق ملی از جمله اهدافی است که مد‌نظر  این دولت قرار دارد.

قدردانی از ۴۰۰ تشکل استانی در جشنواره ملی اتفاق
علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان کشور و دبیر شورای‌عالی نوجوانان و جوانان کشور با اشاره به برگزاری چهارمین دوره‌ جشنواره اتفاق گفت: «این جشنواره با حضور ۳۱ استان کشور به میزبانی شهر تبریز در هفته تشکل‌های اجتماعی برگزار شده و بر اساس آن ۴۰۰ تشکل استانی برگزیده شدند.» رحیمی اضافه کرد: «حدود ۵ هزار سمن جوانان در این رویداد شرکت کرده‌اند که از ۴۰۰ تشکل‌ برتر در استان‌ها قدردانی شده است‌. مرحله ملی این رویداد با حضور تشکل‌ها ارزیابی شده و در دو سطح جوانان برتر و جوانان شایسته تقدیر در شهر تبریز در ۳ روز از ۲۵ تا امروز ۲۸ بهمن ماه برگزار شد.»  در رویداد جشنواره ملی اتفاق از ۱۰ سمن برتر جوانان در سطح ملی با حضور وزیر ورزش و سایر مقامات کشوری قدردانی شد. این سمن‌ها بیشتر در حوزه‌های محیط زیست، کارهای خلاقانه و نوآورانه، ازدواج و جوانی جمعیت فعالیت می‌کنند. بحث مسئولیت‌های اجتماعی، فعالیت‌های مالی و اعتباری، شاخص‌های مطالبه‌گری و رویدادهای بین‌المللی از جمله محور‌های انتخاب برترین‌ها بود که براساس این موارد، سمن‌ها در کمیته ارزیابی بررسی شده‌اند.
 
جوان، جامعه و کنشگری اجتماعی
در ادامه علی ربیعی، دستیار اجتماعی رئیس‌جمهوری، بر لزوم افزایش مهارت جوانان برای جبران فقدان سرمایه‌گذاری و بهره‌وری تأکید کرد و گفت: نرخ بیکاری جوانان نگران کننده و از عوامل اصلی بحران‌های اجتماعی است. او افزود: « وجود جوانان در هر جامعه‌ای، موتور حرکت آن جامعه به سمت توسعه است. کشور ما از این ظرفیت عظیم برخوردار است و اگر از این فرصت به درستی استفاده کنیم، می‌توانیم به توسعه پایدار دست یابیم.»  او در خصوص آمار بیکاری توضیح داد: «نرخ بیکاری جوانان به ۲ برابر نرخ بیکاری متوسط کشور رسیده  که این آژیر خطر جدی برای جامعه است.» وی همچنین به ۳۷ درصد از جوانان که شاغل نبوده و در حال مهارت‌آموزی یا تحصیل نیستند، اشاره کرد و افزود: «این وضعیت به دلیل فقدان سرمایه‌گذاری مناسب و نبود توجه کافی به مهارت‌آموزی در بین جوانان است.» ربیعی با تأکید بر اهمیت مهارت‌های فنی، اجتماعی و کار تیمی در جوانان، گفت: «جوانان جامعه‌ای می‌توانند مؤثر باشند که مهارت‌های فنی، ارتباطی و اجتماعی قوی داشته باشند. اما متأسفانه این مهارت‌ها در جوانان ما کم است و سیاست‌گذاری‌ها هنوز بر اساس انقلاب صنعتی اول شکل گرفته است، در حالی که ما اکنون در انقلاب صنعتی چهارم زندگی می‌کنیم.»
دستیار رئیس‌جمهوری همچنین به بهره‌وری پایین در کشور اشاره کرد و گفت: «سهم بهره‌وری کل عوامل از رشد اقتصادی در کشور ما منفی ۱۰ درصد است، در صورتی که این رقم در شرق آسیا مثبت ۳۰ درصد است که این موضوع به آموزش و پرورش و جوانان ما بستگی دارد.» او اضافه کرد: «نهادهای مدنی می‌توانند به ظرفیت دولت افزوده و یکی از راه‌های شکوفایی و بهبود وضعیت کشور باشند.»
تلاش برای توسعه شبکه‌های اجتماعی
سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این مراسم گفت: «برای توسعه شبکه‌های اجتماعی و تدوین شبکه داوطلبان تلاش می‌کنیم تا خدمات به مردم بهبود یابد.» وی اظهار کرد: «امروز دولت‌ها خدمات اقتصادی و همین طور خدمات زیربنایی، انرژی و جاده ارائه می‌دهند. اکنون که در عرصه‌های اقتصادی آن‌ها خدمات ارائه داده‌اند، این موضوع پیش آمد که دولت باید در تمام موضوعات خدمات ارائه دهد و امروز نام خود را خدمتگزار نهاده‌اند. برای اینکه دولت‌ها بتوانند در همه ابعاد زندگی و برای همه مردم خدمت ارائه دهند، مجبور شدند ساختار خود را وسیع کنند.» حسینی افزود: «دولت چهاردهم پیامش این است که هرچه کوچک‌تر شویم، بهتر خدمت ارائه می‌شود.»

بیا پای تخته
پویش «بیا پای تخته»، پویشی جدید با ابداع معاونت فرهنگی وزارت ورزش و جوانان و با هدف ساخت مدرسه در مناطق محروم، کار خود را آغاز کرد. همزمان با روز میلاد حضرت ولی‌عصر(عج) و برگزاری جشنواره اتفاق، با حضور مسئولان کشوری، پویش «بیا پای تخته» کار خود را آغاز کرد.
این پویش که به ساخت مدرسه در مناطق محروم کشور اختصاص دارد با همکاری جوانان ایران زمین اجرا می‌شود. این پویش قصد دارد در مدت زمان ۶ ماه تعداد یکهزار و ۳۳۳ مدرسه در مناطق محروم  با بهره‌گیری از جوانان متخصص ایرانی، ساخته و به مردم تحویل دهد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هفتاد و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و هفتاد و نه - ۲۸ بهمن ۱۴۰۳