اخبار
مهدی پرتکرارترین نام کشور
ایران/ بر اساس دادههای مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال، نام «مهدی» زینت بخش نام بیش از ۲ میلیون پسر ایرانی در کشور است. این مرکز، به مناسبت فرارسیدن نیمه شعبان، ولادت با سعادت حضرت مهدی صاحب الزمان(عج) اعلام کرد: بیش از ۲ میلیون پسر در کشور با نام مهدی و ترکیبات آن نامگذاری شدهاند. بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان ثبت احوال کشور، مهدی با یک میلیون و ۴۵۷ هزار انتخاب، محمد مهدی با ۳۳۶ هزار انتخاب و امیر مهدی با ۱۳۰ هزار انتخاب بیشترین فراوانی نام مهدی را دارند.
نمایش دستاوردهای جوانان کشور در جشنواره ملی اتفاق
ایران/ علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان کشور و دبیر شورایعالی نوجوانان و جوانان کشور با اشاره به برگزاری چهارمین دوره جشنواره اتفاق گفت: این جشنواره با حضور ۳۱ استان کشور به میزبانی شهر تبریز در هفته تشکلهای اجتماعی برگزار شده و بر اساس آن ۴۰۰ تشکل استانی برگزیده شدند.
رحیمی اضافه کرد: حدود ۵ هزار سمن جوانان در این رویداد شرکت کردهاند که از ۴۰۰ تشکل برتر در استانها قدردانی شده است. مرحله ملی این رویداد با حضور تشکلها ارزیابی شده و در دو سطح جوانان برتر و جوانان شایسته تقدیر در شهر تبریز در ۳ روز از ۲۵ بهمنماه تا ۲۸ در حال برگزاری است. در رویداد جشنواره ملی اتفاق از ۱۰ سمن برتر جوانان در سطح ملی با حضور وزیر ورزش و سایر مقامات کشوری قدردانی شد. این سمنها بیشتر در حوزههای محیط زیست، کارهای خلاقانه و نوآورانه، ازدواج و جوانی جمعیت فعالیت میکنند. همچنین در این جشنواره از ۳۴ سمن شایسته تقدیر هم قدردانی شد. بحث مسئولیتهای اجتماعی، فعالیتهای مالی و اعتباری، شاخصهای مطالبهگری و رویدادهای بینالمللی از جمله این محورها برای انتخاب برترینها بود و براساس این موارد، سمنها در کمیته ارزیابی بررسی شدهاند.
زنان توان ورود به عرصههای تصمیمگیری را دارند
ایران/ زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهوری در امور زنان و خانواده گفت: زنان این سرزمین دراین سالها توانستهاند به اندازه کافی توانمند شوند و مهارتهای لازم را فرا بگیرند و امروز میتوانند وارد عرصههای تصمیمگیری و سیاستگذاری شوند. البته تعداد صندلیهای مدیریتی کم است و رقابت در آن زیاد که این امر رقابت بین زنان و مردان را افزایش میدهد. هرچند ممکن است در این رقابتها کرسیها به مردان سپرده شود اما این امر نباید مبنایی برای ایجاد دلخوری جدید و کدورت شود. وی افزود: تمام استاندارانی که برای گرفتن رأی به هیأت دولت آمدند ملزم شدهاند که از ظرفیت زنان، جوانان و اقوام استفاده کنند. ما باید بتوانیم صادقانه صحبت و بر مبنای آن رفتار کنیم و مسائل را شناسایی و برای آن راهحل بیابیم. اینکه فقط از دولت مطالبه داشته باشیم و دولت را بزرگتر و استخدامها را بیشتر کنیم، مسیری بینتیجه است.
۵ تا ۷ درصد دانشآموزان نهمی به دهم نمیروند
ایسنا/ عباس بیات، مدیرکل دفتر آموزشهای فنیوحرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه به طور میانگین در سالهای مختلف بین ۵ تا ۷ درصد دانشآموزان پایه نهم به دهم نمیآیند، گفت: برنامهریزی شده برای آموزش رشتههای ۹۰۰ساعته در هنرستانها با یک سال کمتر یا کاهش ساعت تدریس و ساعت برنامه هفتگی کمتر، بچهها جذب رشتهها شوند و در مدرسه بمانند. موضوع بازماندگان از تحصیل یکی از بندهای برنامه هفتم توسعه است که در آن برنامه درسی خاص برای برگرداندن دانشآموزان به تحصیل در حال انجام است. یکی از رویکردهای جدی بحث مهارتآموزی است که از طریق تقویت و توسعه مهارتآموزی بتوانیم مسیر دانشآموزانی که ترک تحصیل میکنند یا به مدرسه نمیآیند را تغییر دهیم.
مرگ سالانه ۶۰ هزار نفر
به دلیل مصرف نکردن نان کامل
ایرنا/ احمد اسماعیلزاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر مصرف نان کامل گفت: از مجموع ۴۲۰ هزار مرگ سالانه در کشور، حدود ۶۰ هزار مورد ناشی از فقدان مصرف نان کامل است. به گفته او نان کامل که با حفظ سبوس و جوانه گندم تولید میشود، سرشار از ویتامینهای گروه B و مواد مغذی است. این نان به کنترل قند خون کمک کرده، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد و حتی از سکتههای قلبی و مغزی پیشگیری میکند. استفاده از محصولات غلات کامل باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا جامعهای سالمتر داشته باشیم. نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود زیرا در کاهش ابتلا به بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر نقش بسزایی دارد.