هجوم سرمایه به صندوق‌های طلا در بورس

شاخص کل بازار سرمایه روز یکشنبه با رشد بیش از 17 هزار واحدی مواجه شد و در کانال 2.8 میلیون واحدی باقی ماند. با وجود این شاخص کل هم‌وزن 0.42 درصد افت کرد که نشان‌دهنده روند منفی کل بازار است. همچنین 238 میلیارد تومان پول از صندوق‌های سهامی و مختلط، 206 میلیارد تومان از صندوق‌های اهرمی و بیش از 2.8 هزار میلیارد تومان پول از صندوق‌های درآمد ثابت خارج شد و در عوض 2482.6 میلیارد تومان سرمایه وارد صندوق‌های طلا شده است.
روند پا برجای تغییر مسیر سرمایه‌های خرد به سمت صندوق‌های طلا از 29 دی ماه به صورت ادامه‌دار آغاز شده و روز یکشنبه همزمان با نوسان دوباره قیمت طلا و سکه، به بالاترین حد خود رسید. تحولات بازارها نشان می‌دهد که فعالان بازارهای مالی و همچنین سهامداران و سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند سرمایه‌های خود را به سمت بازارهای به ظاهر امن‌تر و البته با قدرت نقدشوندگی بالاتر گسیل دهند که یکی از بازارهای بشدت مورد علاقه سرمایه‌گذاران در تمام دنیا، بازار طلاست، کما اینکه در بازار جهانی طلا، اونس جهانی نیز روز  گذشته رشد 1.59 درصدی را تجربه کرد و به رقم تاریخی 2905.98 دلار رسید.
روز گذشته به دلیل تعطیلی رسمی، بازارهای طلا، سکه و ارز داخلی تعطیل بودند اما روز یکشنبه به اندازه چندین روز دوباره رشد کردند. به طوری که سکه به 78 میلیون و 310 هزار تومان رسید و سکه بهار آزادی 72 میلیون و 980 هزار تومان شد و 4.39 درصد رشد کرد. هر گرم طلای 18 عیار به رقم عجیب و تاریخی 6 میلیون و 620 هزار و 100 تومان رسید.
تجربه جهانی نشان می‌دهد که اونس جهانی همواره در دورانی که تحولات سیاسی در دنیا شدت می‌گیرد؛ به دلیل امن بودن مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد که افزایش نرخ اونس جهانی در کنار تقاضای بسیار زیاد داخلی به منظور حفظ ارزش دارایی با توجه به نوسان‌های جدید نرخ دلار، موجب شده تا بازارهای مالی ایران نیز تحت تأثیر قرار بگیرند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هفتاد و پنج
 - شماره هشت هزار و ششصد و هفتاد و پنج - ۲۳ بهمن ۱۴۰۳