حضور گسترده مردم در راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب چه انعکاسی در رسانه های بین المللی داشت؟
۲۲ بهمن در قاب فرنگیها
راهپیمایی چهلوششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، روز گذشته در تهران و همزمان در هزار و ۴۰۰ بخش، شهر و شهرستان و بیش از 35 هزار روستای کشور برگزار شد. روایت شاهدان راهپیمایی امسال، مشخصاً در تهران، همگی بر بیان یک حرف مشترک استوار است: «بهرغم سرمای شدید هوا، خیابانهای تهران و دیگر شهرهای ایران، شاهد حضور گرم جمعیتی بود که میخواست قاب وحدت و انسجام ملی را در برابر دشمنان و بدخواهان ایران اسلامی ثبت کند.»
اگر در سالهای قبل، راهپیمایی 22 بهمن رنگوبوی جشن و گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی داشت، امسال «وحدت» و «انسجام ملی» پررنگترین پیامی بود که از خیابانهای ایران به خارج از مرزها مخابره شد؛ پیامی که مشخصاً پاسخی صریح به تهدیدها و لفاظیهای اخیر رئیسجمهوری آمریکا در ارتباط با کشورمان بود. دونالد ترامپ اخیراً گفته بود «اگر تهران به شروط این کشور برای مذاکره تن ندهد، ممکن است با حمله رژیم صهیونیستی روبهرو شود.» حضور فراگیر مردمی که روز گذشته در خیابانهای تهران و دیگر شهرها و روستاهای کشور شکل گرفت، پاسخی بود به این لفاظیها.
انگار متفاوتتر از سالهای گذشته و دور از تفاوتهای سیاسی و فرهنگی، مردم خود را به خیابانها رساندند تا انگاره و درک آمریکا و رژیم صهیونیستی از ایران که حول گزاره «ایران ضعیف» میچرخد را باطل کنند. «اجازه نمیدهیم کسی اراده خود را بر ملت ایران تحمیل کند»، ترجیعبند شعارها، پلاکاردها و دستنوشتههای مردم درراهپیمایی 22 بهمن 1403 در تهران بود که در رسانههای بینالمللی هم بازتاب پیدا کرد.
به عنوان مثال، خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» در گزارش خود به حضور گسترده مردم تهران در راهپیمایی ۲۲ بهمن در دمای زیر صفر شهر اشاره کرد و با بیان اینکه «این اولین راهپیمایی مردم ایران از زمان بازگشت ترامپ و شروع کارزار فشار حداکثری او علیه ایران است» نوشت: «شرکتکنندگان پرچمها و بنرهایی در محکومیت آمریکا و اسرائیل در دست داشتند و در برخی نقاط از مسیر، این پرچمها را به آتش کشیدند.»
«خبرگزاری فرانسه» نیز با اشاره به شعارهای مردم و سخنان رئیسجمهوری نوشت: «ایران هرگز در برابر بیگانگان سر تعظیم فرود نخواهد آورد.» «خبرگزاری رویترز» هم در گزارش خود درباره راهپیمایی ۲۲ بهمن تهران، با اشاره به شعار مرگ بر آمریکا در راهپیمایی دیروز و سخنان مسعود پزشکیان، تأکید کرد «ایرانیها نسبت به صداقت آمریکا تردید دارند.»
اما این رسانهها نتوانستند همه شور یا همه پیام سیاسی حضور دیروز مردم را نشان دهند یا بیان کنند. در تهران از میدان فردوسی تا میدان آزادی، این مسیر چندین کیلومتری ساعتها مملو از جمعیت بود؛ جمعیتی که میشد پیر و جوان، زن و مرد و کودک و مردمی از اقشار مختلف را در آن دید که همچنان دل در گرو انقلاب اسلامی دارند.
پیام حضور مردم یک بعد مکمل هم داشت. برخی از موشکهای بالستیک و سامانههای پدافندی، دور تا دور میدان آزادی تهران مستقر شده بودند. میان تجهیزات دفاعی به نمایش درآمده، موشک بالستیک «خرمشهر4» که با نام «خیبر» هم شناخته میشود، خودنمایی میکرد. موشکی که 2 هزار کیلومتر بُرد دارد و از قابلیت حمل کلاهک هزار و 800 کیلوگرمی برخوردار است. این توانمندی باعث شده تا «خرمشهر4» بهعنوان مؤثرترین موشک بالستیک ایرانی شناخته شود. در کنار خرمشهر، موشک نقطهزن «حاج قاسم» و موشک میانبرد «خیبرشکن» هم خودنمایی میکردند.