نمی‌دانیم که فوتبال خصوصی است یا دولتی؟

اولیایی: هیچ‌ یک از کاندیداها برنامه ندارند!

محمد محمدی سدهی/کمتر از سه هفته تا برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال زمان باقی است و در این شرایط مهدی تاج، امیر عابدینی و حیدر بهاروند 3 کاندیدایی هستند که صلاحیت آنها توسط کمیته بدوی تأیید شده است تا در 11 اسفندماه برای رسیدن به پست حساس ریاست فدراسیون با یکدیگر رقابت کنند. این در حالی است که اکثر کارشناسان شانس حضور دوباره تاج را به‌عنوان ریاست فدراسیون بیشتر از سایر کاندیدا‌ها می‌دانند. سیدمحمدکاظم اولیایی عضو اتحادیه فوتبال و عضو کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌ای جزو افرادی است که در انتخابات حق رأی دارد. سیدمحمدکاظم اولیایی عضو هیأت مؤسس اتحادیه فوتبال و عضو کمیته سابق صدور مجوز حرفه‌ای و نماینده اتحادیه در مجمع انتخاباتی گذشته در گفت‌و‌گو با «ایران» درخصوص انتخابات بیان کرد: «انتخابات پیش‌رو چند ایراد مهم دارد که باید این ایرادها در آینده برطرف شود.»
اولیایی گفت: «ایراد اول به پست کارشناسی مربوط می‌شود که این موضوع هیچ تعریفی ندارد و به این دلیل برخی از مدیران عامل باشگاه‌ها و رؤسای هیأت برای حضور در این پست کاندیدا شده‌اند. موضوع دوم به انتخاب اعضای هیأت رئیسه مربوط می‌شود و این در حالی است که اعضای جدید برای این پست کاندیدا شده‌اند و نمی‌شود که هم تصمیم‌گیری کنند هم مجری باشند. پس نباید اعضای هیات رئیسه در کار اجرایی وارد شوند.»
او در ادامه بیان کرد: «آرای مجمع باید آرای حقوقی باشد نه آرای حقیقی و در آینده پیشنهاد افزایش تعداد اعضای مجمع را بررسی خواهیم کرد تا ذی‌نفع‌ها بیشتر شوند. یکی از اصول مهم درخصوص انتخابات این است که آرای مجمع باید حقوقی باشد و نباید فرد عضو مجمع نظر شخصی خود را ارائه کند، بلکه برای رأی باید با سایر اعضا جلسه‌ای برگزار کند و نظر سایرین را هم جویا شود.»
این عضو اتحادیه فوتبال درخصوص احتمال مهندسی شدن انتخابات افزود: «طبیعتاً آقایانی که کاندیدا هستند، لابی می‌کنند و البته لابی باید در انتخابات باشد و این یعنی تبلیغات برای انتخاب فرد که در همه جای دنیا مرسوم است اما نباید انتخابات توسط افراد مهندسی شود. در حال حاضر مهم‌ترین موضوع در بحث انتخابات این است که هیچ‌کدام از کاندیداها هیچ برنامه‌ای برای دوره 4 ساله خود در صورت حضور در پست ریاست فدراسیون ارائه نداده‌اند.»
اولیایی در ادامه بیان کرد: «باید نفراتی که رأی می‌دهند، برنامه‌های کاندیدا را بدانند تا براساس آن به فرد منتخب رأی دهند. در دوره‌های قبل برنامه‌ای توسط کاندیدا وجود داشت اما حالا هیچ‌کدام از این 3 کاندیدا برنامه‌ای ارائه نداده‌اند. در سال‌های دور ورزش در دل دولت تعریف شده بود، حالا ما نه تنها به آن روند ادامه داده‌ایم بلکه ورزش را بیشتر دولتی کرده‌‌ایم. هنوز نمی‌دانیم فوتبال چیست؟ فوتبال دولتی است یا خصوصی.»
او گفت: «یک محور انحرافی داریم، ما بحث فوتبال را هیأت‌محوری کردیم، در حالی که در کشورهای توسعه‌یافته باشگاه‌محور است و این باشگاه است که باعث رشد بازیکن می‌شود و این هیأت‌محوری باعث تضعیف باشگاه‌های ما شده است. این موضوع باعث شده تا در بخش باشگاه‌ها ضعیف باشیم و باشگاه‌های ما نتوانند در رقابت‌های آسیایی بدرخشند. البته ما در حوزه ملی قدرتمند هستیم اما وضعیت باشگاه‌های ما به هیچ وضع مناسب نیست. ما زمانی در حوزه باشگاه‌ها در آسیا اول بودیم اما حالا در رده یازدهم آسیا قرار داریم و قطعاً این کمبود باعث می‌شود که روز‌به‌روز سقوط کنیم.»
این عضو اتحادیه فوتبال درخصوص رد صلاحیت علی کفاشیان و عزیزی خادم افزود: «حضور کاندیدای بیشتر باعث داغ شدن تنور انتخابات می‌شود و امیدوارم که این موضوع در دوره‌های بعدی اتفاق بیفتد.»