تمرین کشتیگیران در کمپ تیمهای ملی، صدای مربیان را درآورد
توکلی: همه چیز در فدراسیون سلیقهای شده
انتخاب احسان حدادی برای ریاست چهارساله دوومیدانی خبر خوشی بود؛ رئیسی جوان از جنس خود دوومیدانی. کسی که روزهای خوب و بد زیادی را تجربه کرده و از زیر و بم دوومیدانی خبر دارد. این روی خوب سکه بود، اما روی بدی هم دارد. حدادی برای اینکه دوومیدانی پرمدال را به جمع رشتههایی برساند که روی آن در بازیهای آسیایی و المپیک حساب باز میکنند، از همان اول میخواست پا جای پای علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی بگذارد. به همین خاطر مجموعه آفتاب انقلاب تهران را به کمپ تیم ملی تبدیل کرد تا برای اولین بار دوومیدانیکاران ملیپوش در اردوی متمرکز تمرین کنند. تمرین دور از فضای مجازی و در چهارچوب نظم. اما سپیده توکلی ،
مربی دو ومیدانی خیلی اردوی متمرکز را کارساز نمیداند: «دوومیدانی مواد مختلفی دارد و اردوی متمرکز برای آن خیلی جواب نمیدهد، آن هم در فصل زمستان و آلودگی هوای تهران. حتی اینجا برای دوندههای استقامت اصلاً خوب نیست و معمولاً دوندههای استقامت زمستان باید در دشت و کوه یا شهرهایی با هوای تمیز و ارتفاع بالاتر از سطح دریا تمرین کنند نه تهران. چرا همه دوومیدانی کاران باید در تهران تمرین کنند؟»
فدراسیون کار را با لیست 48 نفره در مجموعه آفتاب انقلاب شروع کرد. افرادی که حدادی و همکارانش معتقد بودند میتوانند با تمرین دادن آنها در یک چهارچوب مشخص، رویای 10 مدالی که رئیس جوان گفته بود را در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا محقق کنند. هرچند بین اردونشینان اسم بعضی از دوومیدانیکاران نوجوان و جوان جا افتاد آن هم به خاطر اینکه در رنکینگ نیستند که این مسأله باعث شد یکسری از قهرمانان همدوره حدادی و مربیان امروز منتقد فدراسیون شوند. البته آنها اول حرفی نزدند و صبوری پیشه کردند.اما بعد از رکوردگیری بوشهر و تمرین یک روزه کشتیگیران در پیست آفتاب انقلاب، اعتراض منتقدان علنی شد. طوری که سپیده توکلی مربی دوومیدانی استوری تندی منتشر کرد. او دراین باره میگوید: «اردوی اول 48 نفر دختر و پسر از ایران دعوت شدند، در حالی که خیلی از رکوردداران نوجوانان و جوانان یا نفر اول مادهها به بهانه اینکه رکوردشان در سطح ایران نیست، بیرون ماندهاند . چرا بعضی از دوومیدانیکاران را به اردو آوردند و اجبار کردند تا با مربی دیگری کار کند و حالا که مصدوم شده، هم از اردو خط خورده و هم حالا که برگشته شهرش دیگر خجالت میکشد حتی با مربی خودش تمرین کند. چرا کشتی گیران ماهی یک بار در آفتاب انقلاب تمرین میکنند اما بقیه دوومیدانی کاران نباید اجازه تمرین داشته باشند؟ همه چیز در فدراسیون دوومیدانی سلیقهای شده است.» به گفته رکورددار پنجگانه، پرش ارتفاع و رکورددار سابق زنان ایران، این کار تنها تعداد دوومیدانیکاران را کم میکند: «دختران دوومیدانیکار این روزها مرا که میبینند گریه میکنند. چرا که آنها با این شرایط ماهانه باید برای بدنسازی، مربی و زمین تمرین 7-6 میلیون تومان، جدای از هزینه رفت و آمد و مکمل، هزینه کنند.
مگر یک خانواده با این گرانیها چقدر میتواند برای ورزش بچههایش هزینه کند؟»
توکلی معتقد است، اگر دوومیدانی مدال میخواهد باید چند سالی صبر کند: «از جوانان بلافاصله برای دوومیدانی مدال در نمیآید. چرا که این نسل جوان و بیتجربه هستند و خیلی سریع نباید بعد از دو، سه اردو بچهها را خط زد بلکه باید به آنها فرصت داد، درست مثل ما که چند سال کار کردیم.» اما مسئولان فدراسیون دوومیدانی ترجیح میدهند به جای جواب به انتقادات سپیده توکلی، سکوت کنند.