خبر
پرداخت یارانه گازوئیل
از سال آینده به مصرف کننده نهایی
با هدف کاهش قاچاق سوخت در شبکه حملونقل در برنامه هفتم توسعه و در قانون بودجه سال آینده، رصد مسیر و بارنامه، تخصیص میزان سوخت به شبکه حملونقل را تعیین میکند. بر این اساس تغییر نحوه پرداخت یارانه سوخت به بخش حملونقل اجرا میشود و یارانه سوخت فقط به مصرف کننده نهایی تعلق میگیرد.
بر اساس این گزارش، گازوئیل یارانهای به قیمت هر لیتر 300 تومان، طبق سازوکاری که شرکت پالایش و پخش ملزم به طراحی آن است، صرفاً در جایگاههای مستقر در مسیرهای مربوط به بارنامه الکترونیکی برخط و بر مبنای مسافت و عملکرد مورد تأیید وزارتخانههای راه و شهرسازی و کشور، به ناوگان تخصیص پیدا میکند و برای خودرو قابل استفاده است. مصارف نفتگاز در سایر جایگاهها یا بیشتر از سهمیه، مشمول اصلاح نرخ بهصورت افزایشی - پلکانی میشود. به این ترتیب سوختی که به صورت گازوئیل در اختیار شبکه توزیع قرار میگیرد با قیمت واقعی است و در آخر زنجیره در زمان تحویل محصول به مصرفکننده نهایی، سوخت یارانهای داده شود.
بر این اساس سوخت یارانهای باید در مسیر تأیید شده در بارنامه مصرف شود اگر تقاضایی خارج از این مسیر برای دریافت گازوئیل باشد با قیمتی غیر از قیمت یارانهای که در شبکه توزیع موجود است، به متقاضی داده شود. این قیمت حدود 28 هزار و 800 تومان پیشنهاد شده است اما هنوز به تأیید مجلس نرسیده است.
مالک شریعتی نیاسر، عضو کمیسیون انرژی مجلس تغییر تخصیص سوخت را به این صورت توضیح داده که مثلاً «در بخش صیادی اینگونه خواهد بود که توزیعکننده سوخت آن را با بالاترین قیمت دریافت میکند و به صورت یارانهای به مصرف کننده نهایی تحویل میدهد و طبق سامانهای که شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی باید ایجاد کند، توزیع کننده به ازای فروش و تحویل سوخت به مصرفکننده نهایی مابهالتفاوت قیمت خرید و فروش را دریافت خواهد کرد.»
رمضانعلی سنگدوینی، دیگر عضو کمیسیون انرژی مجلس نیز با اشاره به تغییر نحوه تخصیص گازوئیل به ناوگان حملونقل گفت: هدف از این تغییر این است که سوخت یارانهای فقط برای انجام فعالیتهای اقتصادی و نقل و انتقال بار و کالا باشد و هیچ متقاضیای نتواند سوخت یارانهای دریافت کند اما آن را در این مسیر بهکار نگیرد. سایر فعالان شبکه سوخت مانند بخش توزیع، سوخت را به قیمت تمام شده دریافت میکنند.