استاندار تهران برای پیگیری مشکلات، هر هفته به سفر شهرستانی می رود

آغاز نهضت مدرسه‌سازی از شهرستان قدس

شیما جهانبخش
خبرنگار

قرار گرفتن واژه «محرومیت» در کنار نام استان تهران خیلی عجیب به نظر می‌رسد. اکثر مردم و حتی مسئولان، تهران را برخوردارترین استان کشور می‌دانند، اما برخلاف ذهنیت حاکم درباره این موضوع باید گفت؛ 16 شهرستان این استان بر‌اساس شاخص‌ها جزو مناطق محروم کشور به حساب می‌آیند. با توجه به رویکرد توزیع عادلانه امکانات و تمرکز بر مناطق محروم در دولت چهاردهم، انتظار می‌رود که بعد از سال‌ها حاشیه‌نشینی و کمتر دیده شدن مسائل و مشکلات شهرستان‌های مجاور تهران برنامه‌هایی عملی برای رشد و توسعه شهرستان‌های حومه کلانشهر تهران تدوین و اجرایی شود.
در راستای پاسخگویی به این انتظارات، می‌توان گفت بازدید سرزده رئیس‌جمهوری از مدارس «شهرستان قدس» که پایین‌ترین سرانه آموزشی این استان را دارد، اولین قدم برای رفع محرومیت و آغاز «نهضت مدرسه‌سازی» برای توسعه فضاهای آموزشی در شهرستان‌های تهران بوده است. استاندار تهران نیز اعلام کرده از این‌پس هر هفته در یک شهرستان تهران حضور میدانی خواهد داشت تا با شناسایی مشکلات و معضلات هر شهرستان رفع آنها را در دستور قرار دهد و زمینه آبادانی آنها را فراهم کند.

 تهران جزو 4 استان محروم‌ از نظر فضای آموزشی
کمبود سرانه آموزشی موضوعی است که استاندار تهران آن را یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های استان تهران اعلام کرد. او در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار «ایران» در این زمینه اظهار کرد: میانگین سرانه فضای آموزشی کشور 5.28 متر مربع بوده، درحالی که در استان تهران این میزان 5.16 متر مربع و حدود ۱۲ سانتیمتر از سرانه استاندارد کشوری کمتر است.
«محمدصادق معتمدیان» با بیان اینکه استان تهران جزو 4 استان انتهایی کشور از نظر کمبود مدرسه به شمار می‌رود، افزود: در حال حاضر بر‌اساس بررسی‌های انجام شده و آمار‌های به‌دست آمده تهران، آذربایجان غربی، البرز و سیستان و بلوچستان محروم‌ترین مناطق از نظر فضای آموزشی هستند. در حال حاضر در کل استان بویژه در مناطق حاشیه‌ای و شهرهای جدید کمبود ۱۳ هزار کلاس درس داریم.
وی با اشاره به عزم جدی دولت برای ورود به نهضت مدرسه‌سازی با مشارکت مردم، گفت: توسعه فضای آموزشی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت چهاردهم در سطوح مختلف در حال پیگیری است و با تأکید رئیس‌جمهوری درصدد هستیم تا پایان دولت سرانه مدرسه در استان تهران به خصوص شهرستان‌ها را به 6.1برسانیم.
 
قدس پایلوت اجرای «طرح تحول نظام آموزشی» استان
معتمدیان نهضت مدرسه‌سازی را یکی از اولویت‌هاى اصلى دولت در استان تهران عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه بیشترین کمبود سرانه آموزشی مربوط به شهر قدس بوده و این شهرستان تنها 2.25 متر مربع فضای آموزشی به ازای هر دانش‌آموز دارد؛ با عنایت ویژه دکتر پزشکیان، شهرستان قدس به‌عنوان پایلوت اجرای طرح تحول در نظام آموزشی انتخاب شده و نهضت مدرسه‌سازی استان از آنجا استارت زده شده است.
استاندار تهران مهم‌ترین مشکل شهر قدس به‌عنوان پایلوت مدرسه‌سازی را تخصیص زمین عنوان کرد و گفت: بعد از سفر رئیس‌جمهوری اقداماتی صورت‌گرفته و قرار شده ۷۵ کلاس توسط شهرداری شهر قدس و ۱۰ مدرسه توسط واحدهای تولیدی در قالب ۱۵۰ کلاس درس ساخته شود. معتمدیان اظهار کرد: 115 مدرسه 15 کلاسه دیگر نیز توسط سازمان نوسازی مدارس ساخته خواهد شد و در مجموع، 525 کلاس درس در یک سال آینده در این شهرستان ساخته خواهد شد. البته این نهضت در 4 شهرستان دیگر استان که کم‌ترین سرانه آموزشی را دارند، ادامه خواهیم داد. معتمدیان با بیان اینکه نهضت مدرسه‌سازی در تمام شهرستان‌های استان ادامه خواهد داشت، افزود: در استان تهران به ساخت 13 هزار کلاس درس نیاز داریم. علاوه بر این، بسیاری از مدارس نیازمند مقاوم‌سازی، تخریب و بازسازی هستند. همه اینها باعث شده باوجود بار مهاجرتی زیاد به پایتخت و شهرستان‌ها، سرانه استاندارد فضای آموزشی در این استان هنوز فاصله زیادی با دیگر استان‌ها داشته باشد. وی افزود: یکی از اولویت‌های جدی رئیس‌جمهوری که ده‌ها جلسه نیز در این زمینه برگزار کرده‌اند، استفاده از تمام بخش‌های حاکمیت، از جمله بسیج، برای مدرسه‌سازی است .
 
هر هفته میهمان یک شهرستان
استاندار تهران همچنین از آغاز سفر‌های شهرستانی در این استان خبر داد و گفت: در راستای شناسایی مشکلات و رفع آنها از این‌پس هر هفته به یک شهرستان استان سفر کرده و مسائلی را که سال‌ها بلاتکلیف مانده، در قالب این سفرها شناسایی کرده و رفع آنها را در دستور کار استانداری و دیگر دستگاه‌های اجرایی قرار می‌دهیم. البته پیگیری مصوبات این سفر‌ها نیز در دستورکار بوده و دبیرخانه پیگیری مصوبات سفرهای شهرستانی که در استانداری تشکیل شده، میزان اجرای مصوبات سفرها را ارزیابی و اعلام خواهد کرد.
معتمدیان خاطرنشان کرد: قرار نیست تنها به صورت نمایشی به شهرستان‌ها برویم بلکه تمرکز بر اولویت‌ها و نیازهای مردم در رأس همه کارهاست. از این‌رو قبل از سفر شهرستانی معاونین استاندار در مناطق و شهرستان‌ها حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر مسئولان با مردم، صنعتگران، کارآفرینان و همه مطالبه‌گران صحبت کرده و مطالبات را به‌صورت میدانی احصا و در نهایت بهترین تصمیم‌گیری برای رفع آنها اتخاذ خواهد شد.
نماینده عالی دولت در استان تهران با بیان اینکه تلاش ما بر این است که وعده‌هایی که داده می‌شود، اجرایی شود، گفت: در حال حاضر ۱۸ درصد از جمعیت کشور در استان تهران ساکن هستند، اما متأسفانه در برخی شهرستان‌های استان وضعیت مناسبی نداریم. برای همین از این‌پس توجه به این مناطق در دستور کار قرار گرفته است.
 
توازن و تعادل توسعه در شهرستان‌های محروم استان
وی ادامه داد: نگاه ما این است که یک توازن و تعادلی در شهرستان‌ها انجام شود و اگر قرار است توسعه‌ای در استان صورت بگیرد، مناطق محروم بیشترین سهم را داشته باشند. در اصل ما برای اجرای پروژه‌ها سراغ شهرستان‌هایی می‌رویم که سرانه پایین‌تری دارند.
معتمدیان گفت: در این سفرها معاونت اقتصادی با واحدهای اقتصادی دیدار و نظام مسائل اقتصادی جمع‌بندی شده و طرح‌های نیمه‌تمام بررسی می‌شوند. همچنین موضوعات سیاسی و اجتماعی نیز جمع‌بندی شده و سپس سفر رسمی آغاز و تصمیم‌گیری‌های کارشناسی در شورای برنامه‌ریزی مصوب می‌شود و به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شده توسط دبیرخانه پیگیری سفرها، مورد پیگیری و نظارت قرار می‌گیرد.
استاندار تهران در پایان خاطرنشان کرد: خروجی سفرها باید منجر به رضایتمندی مردم شود. در اصل تلاش‌مان در این سفرها مقدمه‌ای برای جمع‌بندی نظام مسائل جهت حضور رئیس‌جمهوری و در نهایت رفع آنها است.

صفحات
آرشیو تاریخی
<
۱۴۰۳ بهمن
>
ش
ی
د
س
چ
پ
ج
۲۹ ۳۰ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵
۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲
۱۳ ۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹
۲۰ ۲۱ ۲۲ ۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶
۲۷ ۲۸ ۲۹ ۳۰ ۱ ۲ ۳
۴ ۵ ۶ ۷ ۸ ۹ ۱۰
شماره هشت هزار و ششصد و شصت و پنج
 - شماره هشت هزار و ششصد و شصت و پنج - ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
۱۵