رئیس‌جمهوری:

بی‌انصافی و بی‌عدالتی در آموزش و سلامت باید رفع شود

دوشنبه گذشته آیین گرامیداشت سی و یکمین سالروز تصویب قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش، با حضور رئیس‌جمهوری برگزار شد.  این آیین فرصتی بود تا مسعود پزشکیان بار دیگر رویکرد خود درباره عدالت، بویژه در حوزه‌های آموزش و بهداشت و درمان را تشریح کند. زیرا در شرایط فعلی که به تأکید رئیس‌جمهوری شرایطی مغایر عدالت و حق است، کسی از نظام آموزشی بهتر برخوردار است که پول بیشتری پرداخت کند. در حوزه بهداشت و درمان هم کسی از خدمات بهتر بهره‌مند خواهد بود که بیشتر هزینه کند. این بی‌عدالتی در حوزه آموزش و پرورش البته دارای پیامدهای بلندمدت‌تری برای جامعه است. زیرا به تعبیر رئیس‌جمهوری در این نشست، «وقتی به مدارس و شرایط آموزشی نگاه می‌کنیم، می‌بینیم بیشتر کسانی که در دانشگاه‌ها قبول می‌شوند، از مدارس خاصی هستند و دانش‌آموزان بسیاری از مدارس دیگر از این فرصت‌ها محروم می‌مانند. آیا این انصاف است؟ آیا می‌توان این وضعیت را پذیرفت؟»
 
باید راه حق و عدالت را طی کنیم
رئیس‌جمهوری در این آیین که با شعار «شوراهای آموزش و پرورش، بستر ایجاد وفاق ملی تحول مدرسه‌ای» برگزار شد، با تأکید بر اینکه این عمل به دستورات و گام برداشتن در راه مورد تأکید امام و کتاب است که مایه سعادت ما خواهد بود، تصریح کرد: در جامعه مدعی تشیع، مدیران و مسئولان هیچ وظیفه‌ای ندارند جز اینکه به کتاب عمل کنند؛ نه اینکه صرفاً آیات و روایات را بخوانند، بلکه باید به راه اقامه قسط و اجرای حق و عدالت بروند.
پزشکیان با بیان اینکه امام علی(ع) تأکید دارد که هرگز حق نداریم با مردم با خشونت رفتار کنیم، به اهمیت عدالت در آموز‌ش و پرورش اشاره کرد و گفت: چگونه می‌توانیم ادعا کنیم پیرو عدالت علوی هستیم، اما در نقاطی از کشور هنوز مدرسه‌ای وجود ندارد یا اگر هست، امکانات کافی برای دانش‌آموزان فراهم نیست و در مقابل برخی با بهترین امکانات تحصیل می‌کنند! ما به عنوان مدیران و مسئولان، وظیفه داریم فضا، امکانات و روش‌های آموزشی متعالی را برای همه فرزندان این سرزمین که آینده‌سازان کشور هستند، مهیا کنیم. نمی‌توان عدالت را در جامعه پیاده کرد، در حالی که در حوزه آموزش چنین تبعیض‌هایی وجود دارد.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه، ما نمی‌توانیم بگوییم شورا داریم، فرماندار، بخشدار، استاندار و امام جمعه در منطقه هستند، اما همچنان مدرسه‌ای وجود ندارد یا اگر هست، کیفیت لازم را ندارد، اظهار کرد: من اعتقاد دارم ما مقصریم و نباید اجازه دهیم که این بی‌عدالتی و بی‌انصافی در جامعه ما، در مناطق ما و در کشوری که در آن زندگی می‌کنیم، ادامه پیدا کند. این وظیفه همه ماست که این شرایط را تغییر دهیم.
 
رفع بی‌عدالتی فقط اراده می‌خواهد
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه رفع بی‌عدالتی در نظام آموزشی به اراده و باور مدیران و مسئولان نیاز دارد، اظهار کرد: برای حل مشکلات آموزشی الزاماً به پول دولت نیاز نیست؛ این اراده و باور ما و شماست که می‌تواند گره‌ها را باز کند. باور من این است که هیچ مدیری نباید با وجدان آسوده بخوابد وقتی چنین بی‌عدالتی و بی‌انصافی در نظام آموزشی وجود دارد.
پزشکیان با بیان اینکه مسئولیت مشکلات آموزشی متوجه نظام آموزش و تربیت کشور است، تصریح کرد: این بچه‌ها همان‌طور که آموزش داده می‌شوند، همان‌گونه رشد خواهند کرد. اگر مسیری که می‌رویم به نتیجه نمی‌رسد، مقصر ما هستیم، نه آنها. ما نتوانسته‌ایم به‌درستی آموزش دهیم و در کلاس، مدرسه، محله یا حتی رسانه‌ها و تبلیغات درست عمل کنیم. اگر دیگران اثرگذاری کرده‌اند، نشان می‌دهد که ما نتوانسته‌ایم به وظیفه خود عمل کنیم.
رئیس‌جمهوری خواستار تمرکز بیشتر شوراها و استانداران بر رفع بی‌عدالتی در نظام آموزشی شد.
 
آموزش و سلامت
قابل واگذاری نیست
پزشکیان در ادامه با اشاره به لزوم رفع بی‌انصافی و بی‌عدالتی در نظام آموزش و سلامت تأکید کرد: آموزش و سلامت قابل واگذاری به بازار نیست؛ اینها حقوق بنیادین مردم هستند. به‌ عنوان مسلمان، وظیفه ماست که به خانواده‌ها آموزش و امکانات برابر ارائه دهیم و تلاش کنیم نسل آینده را به‌درستی تربیت کنیم. ما به دنبال کشوری هستیم که آینده‌اش بر اساس عدالت و انصاف شکل بگیرد.
رئیس‌جمهوری با تأکید بر نقش مشارکت مردمی در حل مشکلات کشور، تصریح کرد: ما باید بی‌عدالتی و بی‌انصافی را از بین ببریم. این تغییرات نیازمند پول زیادی نیست؛ کافی است اراده کنیم و با استفاده از همین ظرفیت‌های موجود، در محله‌ها و مناطق مختلف شروع به ساختن کنیم. مشارکت مردم و مدیران مسئول، راه‌حلی است که می‌تواند مشکلات را حل کند و کشور را به سوی توسعه پیش ببرد.
وی با تأکید بر اهمیت همراهی مردم در پیشبرد امور گفت: اگر ما واقعاً بخواهیم برای مردم کار کنیم و با صداقت از آنها کمک بخواهیم، هیچ‌گاه بی‌پاسخ نمی‌مانیم. مردم ما ثابت کرده‌اند که همیشه پای‌کار هستند و از دین، باور و اعتقاد خود دفاع می‌کنند. همین مردم در دوران جنگ، بدون توقع مالی، برای دفاع از اعتقادات‌شان راهی جبهه‌ها می‌شدند. این نشان می‌دهد که باور و همراهی آنها قابل اتکاست. رئیس‌جمهوری با اشاره به محدودیت توان دولت‌ها و قدرت نامحدود ملت‌ها اظهار کرد: توان دولت‌ها محدود است، اما توان ملت‌ها و مردم نامحدود. این همان معنای واقعی وحدت و انسجام است.

 

بــــرش

بازدید رئیس‌جمهوری از دو مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست
در شب ولادت با‌سعادت ابوالایتام امیرمؤمنان حضرت علی(ع) رئیس‌جمهوری از دو مرکز نگهداری کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست بازدید کرد. پزشکیان در جریان بازدید از «خانه بهشت» ویژه کودکان زیر 15 سال که از سوی خانواده معظم شهدا اداره می‌شود و مرکز توانمند‌سازی و کارآفرینی «دعوت» ویژه نوجوانان 15 تا 18 سال، در فضایی صمیمانه ساعتی را با این عزیزان به گفت‌و‌گو نشست و در جریان وضعیت تحصیل و بهداشت و درمان آنان قرار گرفت. تأمین هزینه‌های توانمندسازی، آموزش‌های اشتغال، کارآفرینی و امور رفاهی و همچنین تجهیز و تعمیرات ساختمان محل نگهداری این کودکان و نوجوانان از جمله درخواست‌های مطرح شده از سوی مسئولان این دو مرکز بود که پزشکیان نیز به وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی دستور پیگیری داد. کودکان و نوجوانان این دو مرکز نیز با تبریک روز پدر به پزشکیان و خواندن سرودی به مناسبت ولادت حضرت علی(ع)، تعدادی از آثار هنری خود را به رئیس‌جمهوری هدیه دادند و با شیرینی‌هایی که خود تهیه کرده بودند از وی و همراهان پذیرایی کردند.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اقتصادی
  • اندیشه
  • ایران زمین
  • فناوری
  • اطلاع رسانی
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و پنجاه و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و پنجاه و چهار - ۲۶ دی ۱۴۰۳