عارف در نشست با فعالان حوزه گردشگری خواستار شد

مقابله همگانی با ایران هراسی

روز گذشته نشست معاون اول رئیس‌جمهوری و سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری برگزار شد. هدف از این نشست انتقال مشکلات و نیازهای حوزه گردشگری کشور به دومین مقام اجرایی دولت و در مقابل بررسی این مسائل از نگاه و جایگاه کلان‌تر بوده است. بر همین اساس بود که معاون اول رئیس‌جمهوری در نشست با فعالان گردشگری و بخش خصوصی این بخش کشور، از ضرورت مقابله با ایران هراسی در غرب گفت. چرا که پیامدهای ایران هراسی به عنوان رویکردی که هیچ پایه‌ای در واقعیت ندارد، نه تنها در مناسبات سیاسی ایران و غرب تأثیر می‌گذارد، می‌تواند باعث افت حوزه گردشگری ایران از طریق ایجاد نگرانی در گردشگران خارجی شود. هرچند مطابق گفته‌های معاون اول رئیس‌جمهوری در این نشست، مشکلات گردشگری ایران تنها در این موارد خلاصه نمی‌شود و گسترده‌تر، یا بیشتر است.

جذابیت تنوع فرهنگی ایران برای گردشگری جهان
معاون اول‌رئیس‌جمهوری در این نشست که در سالن جلسات فجر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، گفت: در برنامه‌های توسعه بویژه برنامه سوم توسعه به بعد، سهم حداقل ۲۰ درصدی اشتغال به گردشگری اختصاص یافت.
محمدرضا عارف، با اشاره به اینکه مهم‌تر از نگاه اقتصادی به فعالیت‌های وزارتخانه گردشگری، جنبه فرهنگی است، اظهارکرد: هیچ نقطه‌ای از کشور از نظر وضعیت‌های فرهنگی و سیاسی برتر یا کمتر از نقطه دیگر نیست و نمی‌توان آن نقطه را حذف کرد. اساساً تنوع ویژگی‌های میراث فرهنگی ایران است که می‌تواند انواع سلیقه‌های جهانی علاقه‌مند به آشنایی با حوزه تمدنی ایران را به داخل جذب کند.
معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه کشورهای منطقه به حوزه تمدنی ایران افتخار می‌کنند، تعیین جایگاه و سهم وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در برنامه هفتم توسعه را ضروری خواند.

ایران هراسی
ربطی به ایران ندارد
عارف با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از مزیت‌های بخش گردشگری و میراث فرهنگی در اقتصاد، فرهنگ و دیپلماسی عمومی تصریح کرد: ایران‌هراسی کنونی در نظام بین‌الملل هیچ ربطی به ایران ندارد که البته نخبگان و برجستگان کشور نیز در مقابله با این ایران‌هراسی ضعیف عمل کرده و نقش انفعالی داشتند.
وی در تبیین پیامد ایران هراسی برای حوزه گردشگری ایران گفت: ایران هراسی به گونه‌ای است که اگر فردی در کشورهای دیگر آن را باور می‌کند، فکر می‌کند اگر به ایران بیاید احتمالاً وارد یک مکان خطرناک شده است، درحالی که وقتی گردشگران به ایران می‌آیند، پس از چند روز دیدگاهشان نسبت به ایران و ایرانیان کاملاً عوض می‌شود.

تمرکز دولتی جوابگو نیست
معاون اول رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه با ادامه رویکرد و نگاه دولتی به بخش مهم گردشگری و صنایع دستی، وضعیت نامناسب کنونی ادامه خواهد یافت، تصریح کرد: تمرکز دولتی نمی‌تواند پاسخگوی اداره امور کشور باشد و دولت باید تسهیل‌گر و تنظیم‌گر بوده و در امور حاکمیتی مسئولیت بپذیرد. عارف با تأکید بر اینکه درصورت به میدان نیامدن مردم و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به میدان اقتصادی، تحقق رشد ۸ درصد برنامه هفتم پیشرفت امکان‌پذیر نیست، اطمینان از بازگشت سرمایه، محترم بودن اموال و ارائه تسهیلات و اصلاح نظام اداری کنونی را از مهم‌ترین عوامل فعالیت و حضور مردم و بخش خصوصی در اقتصاد و اداره کشور برشمرد و گفت: نگاهی به برنامه‌های توسعه گذشته نشان می‌دهد با منابع دولتی به همین نتیجه کنونی می‌رسیم و حضور مردم و سرمایه‌گذاران پیوست اصلی تحقق رشد ۸ درصدی است.

وعده ناشدنی نمی‌دهیم
معاون اول رئیس‌جمهوری وظیفه و مأموریت اصلی مسئولان ارشد وزارتخانه‌ها را برگزاری جلسات با سرمایه‌گذاران دانست و تأکید کرد: وعده ناشدنی نخواهیم داد و اقدام دولت برای برگزاری جلسات با سرمایه‌گذاران و بخش خصوصی برای حل مشکلات کشور تاکنون به خوبی جواب داده و روشن شده است که اگر به حقوق مردم و سرمایه‌گذاران احترام بگذاریم بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و پنجاه و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و پنجاه و دو - ۲۳ دی ۱۴۰۳