اخبار

صدر: هر جا به جنگ فناوری رفتیم،
شکست خوردیم
«دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی را در دستور کار خود دارد و با رفع فیلتر سکوهای خارجی، ریزش کاربران را در پیام‌رسان‌های داخلی شاهد نبودیم.»
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان این مطلب گفت: وقتی مسأله‌ای کوچک مانند فیلترینگ به یک خواسته ملی تبدیل می‌شود باید پاسخگو باشیم چراکه این موضوع سبب می‌شود از توسعه سایر موارد باز بمانیم.محمد محسن صدرافزود: یک نگرانی در بحث رفع فیلتر در زمینه پیام‌رسان‌های داخلی وجود داشت که در صورت رفع محدودیت، آنها دچار آسیب می‌شوند اما با رفع فیلتر سکوهای خارجی، ریزش کاربران را در پیام‌رسان‌های داخلی شاهد نبودیم.وی ادامه داد: قرار نیست در بسیاری از کارها تصدی‌گری کنیم بلکه باید کاری کنیم تا بخش خصوصی به‌راحتی بدون این‌که خود را رقیب دولت بداند، دراین حوزه فعالیت کند. اگر بدون بخش خصوصی به توسعه فکر کنیم راه به جایی نخواهیم برد.صدر با بیان این‌که هرجا به جنگ با فناوری رفتیم شکست خورده‌ایم، گفت: راهی جز استفاده از فناوری اطلاعات نداریم. در زمینه هوش مصنوعی وظایف متعددی به وزارت ارتباطات محول شده و تقسیم کار ملی در این زمینه درحال شکل‌گیری است. اگر زیرساخت لازم پردازشی در کشور شکل نگیرد مسأله هوش مصنوعی به جایی نخواهد رسید.

کمبود داده برای آموزش هوش مصنوعی
ایلان ماسک در گفت‌و‌گویی زنده اعلام کرد که بیشتر داده‌های مورد نیاز برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی تاکنون استفاده شده و اکنون با کمبود داده‌های واقعی مواجه هستیم.
این میلیاردر دنیای فناوری پیشنهاد کرده است، شرکت‌ها برای جبران این کمبود از داده‌های مصنوعی تولید شده توسط خود هوش مصنوعی استفاده کنند. به گفته وی، این رویکرد می‌تواند فرآیند خودآموزی را تسهیل کند، جایی‌که هوش مصنوعی خود را درجه‌بندی کرده و داده‌های آموزشی تولید می‌کند. این روش در حال حاضر توسط شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، متا و OpenAI درحال استفاده است اما بسیاری نگرانند استفاده از داده‌های مصنوعی، منجر به کاهش خلاقیت مدل‌های هوش مصنوعی و ایجاد سوگیری در داده‌ها ‌شود که روی خروجی‌ها تأثیر منفی دارد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و پنجاه و یک
 - شماره هشت هزار و ششصد و پنجاه و یک - ۲۲ دی ۱۴۰۳