کفاشیان آمد، رئیس فدراسیون هم ثبتنام کرد
آقای خنده بهدنبال صندلی تاج!
محمد محمدی سدهی
خبرنگار
علی کفاشیان مرد همیشه خندان فوتبال ایران که حضور او در انتخابات تقریباً قطعی به نظر میرسید، قرار است برای پست ریاست با سایر کاندیداها رقابت کند. در این بین میرشاد ماجدی گزینه کفاشیان برای نایب رئیسی اول است و منصور قنبرزاده و مریم منظمی هم گزینه او برای عنوان نایب رئیسی دوم و نایب رئیسی سوم محسوب میشوند. او با ثباتترین مدیر فدراسیون فوتبال است چرا که از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۵ ریاست فدراسیون را برعهده داشت و علاوه بر این از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ به عنوان نایب رئیسی در فدراسیون فعالیت کرد. با نگاه به کارنامه ریاست کفاشیان میتوان گفت که او دو دوره متفاوت را پشت سر گذاشت، دوره اولی که به دلیل انتخابهای بد و تصمیمات نادرست، فوتبال ملی در همه ردهها بازنده شد و تیم ملی بزرگسالان هم با وجود شرایط خوب از راهیابی به جام جهانی آفریقای جنوبی باز ماند اما در دوره دوم فوتبال ایران با مرد همیشه خندان فوتبال، دوران خوبی را تجربه کرد. صعود به جام جهانی ۲۰۱۴، انتخاب بهترین فدراسیون فوتبال آسیا در سال ۲۰۱۲ و صعود تیمهای ملی نوجوانان و جوانان به جام جهانی ۲۰۱۷ از موفقیتهای فدراسیون کفاشیان در دوره دوم ریاست او بود.
کفاشیان در سال 1390 به دلیل عدم استعفا از ریاست فدراسیون فوتبال به دلیل بازنشستگی به دادسرای کارکنان دولت احضار شد که واکنش او به استعفا این گونه بود: «در صورت استعفای من فدراسیون فوتبال تعلیق خواهد شد.» همین موضوع باعث شد تا کفاشیان به ریاست فدراسیون فوتبال ادامه دهد اما یک سال بعد رئیس خندان فوتبال به دلیل اتهاماتی همچون اختلاس به دادسرای اوین منتقل و بازداشت شد اما در نهایت مجوز خروج از اوین برای او صادر شد. در این بین ماجرای واگذاری حق پخش چهار دیدار تیم ملی مقابل گوام، هند، عمان و ترکمنستان در تابستان سال ۹۴ هم یکی دیگر از پروندههای او بود که در نهایت منجر به محرومیت پنج ساله کفاشیان شد که البته این محرومیت به پایان رسیده است تا کفاشیان حالا خود را به عنوان یکی از کاندیداهای ریاست فدراسیون فوتبال معرفی کند. او پس از ثبت نام درباره این پرونده بیان کرد: «وقتی کمیته استیناف رأی بر برائت داد به فدراسیون برگشتم و به عنوان نایب رئیس به کارم ادامه دادم و هیچ مانعی نبود. در رأی کمیته استیناف محرومیت یک ساله بود که بعد از آن برگشتم و به کارم در فدراسیون ادامه دادم.» در این بین بعد از ثبتنام او در انتخابات صحبتهایی در این خصوص مطرح شد که کفاشیان گزینه صالحیامیری در انتخابات است که او در این خصوص اظهار کرد: «از زمانی که صالحیامیری از کمیته ملی المپیک رفته او را ندیدهام. او آنقدر کارش در وزارت گردشگری زیاد است که فکر نمیکنم در چنین انتخاباتی دخالت کند.»
رئیس اسبق فدراسیون فوتبال درباره اظهارات امیر عابدینی و اینکه به وعدهاش با او برای ثبت نام مشترک در انتخابات عمل نکرده است، هم گفت: «من با او دیدار داشتم و به من گفت برای ریاست ثبت نام میکنی؟ گفتم نه! گفتند نایب رئیس من میشوی؟ گفتم با میرشاد ماجدی صحبت کردهام که نایبرئیس او باشم. قرار بود جلسهای با هم بگذاریم اما در ادامه ماجدی گفت که من برای ریاست ثبت نام نمیکنم و شما برای ریاست ثبتنام کنید. به عابدینی هم قولی نداده بودم و گفتم که مستقل شرکت کنیم.»
ثبت نام تاج با وجود چالشهای ادامهدار فوتبال
فریده شجاعی، سرپرست نایب رئیسی بانوان فدراسیون فوتبال دیروز در جمع خبرنگاران از ثبتنام مهدی تاج در انتخابات فدراسیون فوتبال خبر داد. شجاعی همچنین اعلام کرد که مهدی محمدنبی و حیدر بهاروند به عنوان نایب رئیس اول و دوم و خودش به عنوان نایب رئیس بانوان فدراسیون فوتبال از سوی تاج معرفی شدهاند. تاج در حالی برای ریاست فدراسیون فوتبال کاندیدا شده است که او و برخی از اعضای هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال در بحث قرارداد مارک ویلموتس، مربی بلژیکی اسبق تیم ملی مورد اتهام بودند و چندین بار به دادگاه و مجلس شورای اسلامی احضار شدند. در این بین یکی دیگر از پروندهها در دوره ریاست تاج پرونده فساد مالی در باشگاه مس رفسنجان بود که این موضوع باعث شد برخی از مسئولان فدراسیون دستگیر شوند. تاج در بحبوحه این پروندههای مهم فوتبالی تحت عمل جراحی قرار گرفت و در شرایطی یک ماه از محل کار خود دور بود که در آن مقطع اتفاقات عجیب و البته مهمی در فوتبال رخ داد. در آن مقطع احضارهای مهمی از سوی نهادهای نظارتی در خصوص پرونده فساد صورت گرفت که علاوه بر این، ماجرای VAR، تغییر قانون سقف بودجه، مشکلات زیرساختی استادیومها، حواشی تیم ملی فوتبال و مشکلات میزبانی بینالمللی از جمله چالشهای فوتبال ایران محسوب میشد که البته این چالشها هماکنون هم در فوتبال ایران وجود دارد.