خط لوله طرح تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس به بهره‌برداری رسید

رکورد در ظرفیت خوراک پالایشگاهی

امین محمودی
خبرنگار


خط لوله طرح تأمین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس از خط انتقال گوره- جاسک، طی مراسمی با حضور مقام‌های ارشد صنعت نفت و انرژی کشور، اعضای کمیسیون انرژی، نمایندگان‌ مجلس و مسئولان استانی به‌صورت رسمی روز پنجشنبه 13 دی‌ماه به بهره‌برداری رسید. بهره‌برداری این پروژه امکان تأمین خوراک روزانه پایدار را برای پالایشگاه بندرعباس فراهم می‌کند که گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و تولیدات پالایشی کشور به شمار می‌آید.
 
روند افزایش تولید بنزین و نفت‌گاز
محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی گفت: تمرکزمان از ابتدای استقرار دولت چهاردهم بر ظرفیت‌های خالی پالایشگاه‌های موجود بوده است که در بازه زمانی چهارماهه (برنامه کوتاه‌مدت) توانستیم تولید روزانه بنزین کشور را حدود ۱۱ میلیون لیتر و تولید روزانه نفت‌گاز کشور را حدود ۱۲ میلیون لیتر افزایش دهیم. وی افزود: از آنجایی که نیازمند تأمین پایدار و بموقع خوراک و فرآورده نفتی در کشور هستیم، از ابتدای دولت چهاردهم تاکنون تنها در استان هرمزگان و شهر بندرعباس توانستیم ۲ طرح راهبردی اتصال پالایشگاه نفت بندرعباس به خط لوله گوره- جاسک و مرحله اول طرح خط لوله جدید انتقال فرآورده‌های نفتی از بندرعباس به رفسنجان را با طول ۴۶۰ کیلومتر راه‌اندازی کنیم.
عظیمی‌فر از تکمیل و بهره‌برداری خط لوله سبزآب- ری و اتصال ۲ نیروگاه به خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی تا پایان امسال خبر داد و با اشاره به افزایش یک‌هزار کیلومتری خطوط لوله انتقال نفت ‌خام و فرآورده‌های نفتی در ۶ ماهه دوم امسال، تصریح کرد: طول خطوط لوله انتقال نفت ایران تا پایان امسال از ۱۴ هزار کیلومتر به ۱۵ هزار کیلومتر افزایش پیدا می‌کند.
معاون وزیر نفت درخصوص طرح لوله انتقال نفت خام گوره به جاسک بیان کرد: با تکمیل و بهره‌برداری از پروژه خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس امکان تثبیت خوراک پالایشگاه به مقدار ۳۰۰ هزار بشکه در روز فراهم شده که گامی مؤثر در افزایش بهره‌وری و تولیدات پالایشی کشور به شمار می‌آید.
به‌کارگیری 100 درصد توان داخل
محمد مشکین فام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران نیز به نقش شرکت‌های داخلی در بهره‌برداری از خط لوله طرح تأمین خوراک پالایشگاه نفت بندرعباس اشاره کرد و گفت: همه لوله‌های طرح مذکور به‌صورت ۱۰۰ درصد داخلی تولید شده‌ است‌؛ همچنین تختال‌های فولادی را فولاد مبارکه تولید کرد، شرکت اکسین به ورق و در نهایت در شرکت صفا به لوله تبدیل شد. در مجموع سه شرکت داخلی در ساخت این لوله‌ها نقش داشتند.
مشکین‌فام درباره دستاوردهای اجتماعی و اقتصادی طرح خط لوله تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس افزود: این طرح به‌صورت مستقیم برای ۳۲۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرد. همچنین راه‌اندازی خط لوله تأمین خوراک انشعابی از خط لوله اصلی گوره- جاسک به پالایشگاه بندرعباس، صرفه‌جویی سالانه ۸۰ میلیون دلاری از انتقال زمینی به جای دریایی را به همراه دارد.
مشکین‌فام درباره طرح تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس بیان کرد: قرارداد این طرح در آبان ۱۳۹۹ با شرکت مارون مکانیک منعقد شد و عملیات اجرایی آن در مدت ۱۵ ماه به پایان رسید؛ این خط لوله از کیلومتر ۷۳۷ خط لوله گوره- جاسک منشعب و به پالایشگاه بندرعباس متصل شد. وی با اشاره به سرمایه‌گذاری حدود ۳۲ میلیون یورویی شرکت ملی نفت ایران در این طرح به‌عنوان سرمایه‌گذار تصریح کرد: کارفرمای اجرایی شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران بود که با شرکت مارون مکانیک به‌عنوان پیمانکار اجرایی همکاری داشت که قبل از افتتاح رسمی پروژه، اولین انتقال نفت خام به مخازن پالایشگاه بندرعباس در هفته اول دی‌ماه جاری انجام شد.

بستری برای رفع ناترازی سوخت
احمد ‌هاشمی، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس نیز با اشاره به اینکه راه‌اندازی این خط لوله نقش مؤثری در پیشگیری از ناترازی سوخت در کشور دارد، از بدی آب و هوا و خرابی کشتی‌ها به‌عنوان چالش‌های تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس با کشتی نام برد و بیان کرد: در برخی مواقع به ناچار خوراک پالایشگاه را تا یک سوم کاهش می‌دادیم و حتی در چند مرحله به‌دلیل عدم ارسال بموقع خوراک تا مرز تعطیلی پالایشگاه‌ پیش رفتیم.
هاشمی با بیان اینکه نوسان تأمین خوراک پالایشگاه بندرعباس نقش مؤثری در ایجاد ناترازی در سبد سوخت کشور و تحقق شاخص‌های در آمدی این پالایشگاه دارد، افزود: راه‌اندازی خط لوله تأمین خوراک نفت خام پالایشگاه بندرعباس از نظر زیست‌محیطی نیز دارای اهمیت بالایی است. مدیر عامل پالایش نفت بندرعباس تصریح کرد: انشعاب این خط لوله در سال ۱۳۹۸ با موافقت وزارت نفت از خط لوله گوره - جاسک به پالایشگاه بندرعباس مد نظر قرار گرفت، اجرای آن با طول ۳۷ کیلومتر به‌عهده شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران واگذار شد، همچنین حدود ۵.۵ کیلومتر از این خط لوله با هزینه این پالایشگاه به داخل پالایشگاه کشیده شده است.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • بین الملل
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • گزارش
  • فناوری
  • ایران زمین
  • ورزشی
  • حوادث
  • اجتماعی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهل و پنج
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهل و پنج - ۱۵ دی ۱۴۰۳