اختتامیه جایزه ملی سیاستگذاری با پیام پزشکیان و سخنرانی رئیس دفتر رئیسجمهور برگزار شد
آمادگی دولت برای ارتقای کیفی اندیشکدهها
پنجشنبه گذشته آیین اختتامیه دومین جایزه ملی سیاستگذاری، با حضور اندیشکدههای مختلف و فعالان فکری و دانشگاهی این اندیشکدهها برگزار شد که طی آن فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت پیام رئیس جمهوری را قرائت کرد.
مسعود پزشکیان در این پیام اعلام کرد: دولت چهاردهم با درک عمیق اهمیت اندیشکدهها در حل مسائل جامعه و با اعتقاد قلبی به نقش مؤثر نخبگان در اداره کشور، بر ضرورت کار کارشناسی و ایجاد پیوندهای مشفقانه میان نظامات دانش و سیاست، حول محور «وفاق ملی» تأکید دارد. رئیس جمهوری افزود: دولت تلاش حداکثری خود را بر استفاده از تمامی ظرفیتها در پیشبرد اهداف و آرمانهای نظام جمهوری اسلامی ایران معطوف داشته است.
پزشکیان در بخش دیگری از این پیام با اشاره به این واقعیت که بهرهگیری از توانایی مراکز اثرگذار در حوزه اندیشهورزی با جایگاه مناسب کنونی، برای دستیابی به الگویی بومی و موفق از حل معضلات موجود و پیشرفت کشور، مورد عنایت ویژه بوده، آمادگی دولت چهاردهم و عزم خود را در فراهم کردن زمینههای ارتقای قدرت و توان این مؤسسات اعلام کرد.
حاجی میرزایی: حل مشکلات با اجماع حاکمیت و جامعه مدنی
رئیس دفتر رئیسجمهوری نیز میهمان همایش دومین جایزه سیاستگذاری بود. محسن حاجیمیرزایی با اشاره به اینکه برای حل مسائل کشور باید شناخت عمیق و گستردهای از مسائل و روابط میان آنها داشته باشیم، اندیشکدهها را عامل و پلی بین نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری با جامعه مدنی و حل واقعی و پایدار موضوعات را نیازمند اجماعی بین نظام حکمرانی و بخش خصوصی و جامعه مدنی دانست.
رئیس دفتر رئیسجمهوری با تأکید بر اینکه باید ظرفیت گفتوگو و تفاهم را به کمک اندیشکدهها در جامعه ایجاد کنیم، اظهارکرد: شناخت دقیق مسائل، ورود اندیشههای خلاق به عرصه سیاست و همگرایی دیدگاههای مختلف با یکدیگر در ضمن عمومیسازی و پایش سیاستها، از وظایف و مأموریتهای اندیشکدهها است.
حاجیمیرزایی همچنین خبر داد که دولت چهاردهم با درک لزوم حمایت از اندیشکدهها، تسهیل در شکلگیری اندیشکدهها و دسترسی به اطلاعات را در راستای حمایت از اندیشکدهها در نظر گرفته است. وی گفت: تلاش دولت این است که شبکه همکاریها را گسترش داده و بستر قانونی و حقوقی لازم را برای فعالیت اندیشکدهها فراهم کند.
جایزهای برای ارتقای کیفیت سیاستگذاری
در دنیای امروز پژوهشها و اندیشکدهها برای ارتقای کیفیت سیاستگذاری و تصمیمگیری در هر کشور جایگاه ویژهای دارند. بازدهی این فعالیتها در سطح ملی، در صورتی که با جدیت پیگیری شود، بالا خواهد بود. بر مبنای این گزاره، در صورت حمایت از اندیشکدههای کشور، کیفیت پژوهشها و اقدامات آنها میتواند به صورت کمی و کیفی توسعه پیدا کند. جایزه ملی سیاستگذاری در تلاش است تا با شناسایی الگوهای موفقی که توانستهاند به تأثیرات مثبت در فضای سیاستگذاری و تصمیمگیری کشور دست پیدا کنند، از آن ها بهره برداری کند.
اولین جایزه اندیشهورزی و سیاستسازی در سال ۱۳۹۸ با همکاری ۲۵ اندیشکده کشور برگزار و طی آن ۵ طرح برتر از ۴ اندیشکده معرفی شدند. در دومین جایزه سیاستگذاری نیز که پنجشنبه گذشته آیین اختیامیه آن برگزار شد، بیش از ۷۰۰ پروژه سیاستپژوهی از ۱۰۷ اندیشکده، مرکز سیاستپژوهی و مؤسسه مشاوره سیاستی در پنج محور بینشی و اندیشهای، استراتژیک و راهبردی، عملیاتی و اجرایی و تولید و توسعه محصول و بخش ویژه اندیشکده نوپا باهم رقابت کردند.