۲۰۰ میلیارد تسهیلات به کشاورزان گلستان اختصاص داده میشود
سورپرایز برای سیبزمینیکاران
ایران زمین - افزایش قیمت بذر سیبزمینی، کشاورزی گلستان را در برابر یک چالش نگرانکننده قرار داده است و آن تمایل نداشتن کشاورزان به کشت سیبزمینی است. استان گلستان از مهمترین استانهای کشور برای تأمین سیبزمینی در فصل بهار است. بر اساس برنامه الگوی کشت، سیبزمینی استان گلستان به مدت 30 تا 45 روز در فاصله بین کشت پاییزه و بهاره نیاز سیب زمینی کشور را تأمین میکند. کشت سیبزمینی به خوبی با خاک استان گلستان سازگار است و عملکرد آن در زمینهای مساعد به ۴۰ تن در هکتار هم میرسد.
با این حال کشاورزان گلستانی در چند سال اخیر تجربه خوبی از فروش محصول خود در بازار نداشتهاند. سال گذشته در فصل برداشت، قیمت سیبزمینی آنقدر پایین آمد که حتی جوابگوی هزینه برداشت محصول را هم نمیداد و برخی کشاورزان مجبور شدند دسترنج خود را در زمین رها کنند. زیان مالی سال گذشته اثر خود را بر کشت امسال هم گذاشت بهطوری که با توجه به افزایش قیمت بذر سیبزمینی کشاورزان حتی از خرید بذر برای کشت امسال هم ناتوان بودند.
اوایل آذرماه امسال رئیس انجمن سیبزمینیکاران گلستان در خصوص کاهش شدید کشت سیبزمینی در استان هشدار داد و گفت: سطح ابلاغی کشت سیبزمینی در گلستان ۵ هزار هکتار است اما امسال به علت هزینه بالای کشت کشاورزان کمتر از ۲هزار هکتار قرارداد بستهاند که این مسأله موجب کاهش سیبزمینی در بازار خواهد شد.
رمضان مقصودلو با بیان اینکه کشت سیبزمینی در هر هکتار ۳۰۰ میلیون تومان برای کشاورز هزینه دارد، گفت: تنها خرید نهاده و کود سیبزمینی در هر هکتار ۱۵۰ میلیون تومان هزینه در بر دارد که تهیه آن برای بسیاری از کشاورزان امکانپذیر نیست، علاوه بر آن بسیاری از کشاورزان گلستانی سال گذشته به دلیل قیمت بسیار پایین سیبزمینی دچار ضرر و زیان زیادی شدند که این موضوع نیز باعث کاهش رغبت آنها به کشت سیبزمینی شده است.
رئیس اتحادیه سیبزمینی کاران گلستان تصریح کرد: برداشت سیبزمینی در این استان اوایل خردادماه آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه دارد که حدود یک ماه سیبزمینی تازه خوری مورد نیاز کشور را تأمین میکند و قطعاً کاهش کشت سیبزمینی در گلستان میتواند مشکلاتی را در بازار ایجاد کند.
پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی به کشاورزان گلستان
در پی این هشدارها روز گذشته رئیس اتاق بازرگانی گرگان از پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی به کشاورزان برای کشت سیبزمینی در گلستان خبر داد.
امیر یوسفی با اشاره به وضعیت امسال کشت سیبزمینی اظهار کرد: طبق سیاستهای وزارتخانه الگوی کشت سیبزمینی در استان گلستان ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار است که این میزان مصرف یک ماه سیب زمینی تازه خوری کشور را تأمین میکند.
وی بیان کرد: افزایش قیمت بذر سیبزمینی و کاهش قدرت خرید کشاورزانی که سال گذشته متضرر شده بودند موجب شد که کشت این محصول در استان کاهش یافته و یک بحران جدید در اتاق بازرگانی گرگان به وجود آورد، به همین منظور با تعاملاتی که با وزارتخانه جهاد کشاورزی داشتیم تصمیم گرفتیم با اعطای تسهیلات این مشکل را مرتفع کنیم تا در زمان برداشت کشور با کمبود این محصول مواجه نشود.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان در خصوص بدهی سال گذشته سیبزمینی کاران به بانکها گفت: در جلساتی که با مسئولین وزارتخانه و بانک کشاورزی برگزار کردیم تصمیماتی مبنی بر تمدید تسهیلات این افراد گرفته شد. علاوه بر آن تا سقف ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای کشاورزان در نظر گرفتند تا آنها بتوانند سطح زیر کشت این محصول را از ۲هزار و ۵۰۰ هکتار به حداقل بالای ۴۵۰۰ هکتار برسانند.
یوسفی با اشاره به اینکه بهترین زمان کشت سیبزمینی در استان گلستان دی ماه است اما با توجه به شرایط آب و هوایی استان تا آخر بهمن نیز میتوانند این محصول را کشت کنند، گفت: کشاورزان میتوانند در فرصت باقی مانده از تسهیلات ویژه کشت سیبزمینی استفاده کرده و سطح کشت این محصول را در استان افزایش دهند.
وی در پایان تأکید کرد: اگر نتوانیم مشکل مالی و امکانات مورد نیاز کشاورزان سیبزمینیکار گلستانی را مرتفع کرده و سطح کشت را افزایش دهیم در فصل بهار با کمبود سیبزمینی در کشور مواجه خواهیم شد.