هوش مصنوعی اولین پرتره خود را کشید

آرزو کیهان
خبرنگار

توانایی هوش مصنوعی برای انجام کارها، انسان را هر روز شگفت‌زده‌تر از قبل می‌کند و این‌بار، این فناوری توانسته است اولین تصویر و پرتره خود را کشیده و مقابل چشم انسان‌ها به نمایش بگذارد.
این هوش مصنوعی که برای کشیدن چهره خود، از ترکیب تصویر 40 هنرمند الهام گرفته است که همگی آنها از خود سلفی گرفته بوده‌اند. ورود هوش مصنوعی به کشیدن پرتره، درواقع بخشی از مراسم افتتاحیه هنر و هوش مصنوعی بوده است. برگزارکنندگان این رویداد، هدف از این کار را نشان دادن تأثیر هوش مصنوعی در دنیای هنر می‌دانند و البته یادآور شده‌اند که به دنبال مقابله با مشکلات حضور هوش مصنوعی در دنیای هنر، از جمله موضوع کپی‌رایت آثار هنری هستند که توسط هوش مصنوعی تقلید می‌شود.
از آنجا که تولیدکنندگان تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی، این فناوری را با یادگیری مهارت‌های هنرمندان دوره‌های مختلف توسعه می‌دهند، این امکان وجود دارد که هوش مصنوعی، از هنر ترکیبی بنکسی تا داوینچی و هر هنرمند دیگری برای خلق اثر خود استفاده کند.
شرکت بیمه «هیسکاکس» که خواستار ارائه یک پرتره توسط هوش مصنوعی در قالب یک آزمایش شده، اطمینان داده است که غرامت 40 هنرمندی را که از چهره آنان برای ساخت تصویر استفاده شده است، پرداخت می‌کند.دلیل علاقه این شرکت بیمه به چنین موضوعی، این است که اغلب آثار خلق شده به دست هوش مصنوعی، بدون درنظر گرفتن حق کپی‌رایت یا دریافت اجازه از صاحبان آثار و همچنین بدون پرداخت غرامت به هنرمندان معاصر، خلق شده است. درواقع، طبق گفته بیمه‌گر «هیسکاکس»، 77 درصد از مجموعه‌داران آثار هنری و 78 درصد از علاقه‌مندان هنر گفته‌اند که هنرمندان باید به دلیل استفاده هوش مصنوعی از آثار آنها، غرامت دریافت کنند.محققان معتقدند استفاده از هوش مصنوعی در هنر، مرز‌های جدیدی برای بازار هنر ایجاد می‌کند که هم ریسک و هم فرصت به همراه دارد. استفاده از فناوری‌های پیشرفته، می‌تواند یک عامل خلاق خارق‌العاده در هنر باشد، اما هنوز موارد زیادی از جمله نقض قانون کپی‌رایت توسط هوش مصنوعی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.گزارش شرکت بیمه «هیسکاکس» نشان داده است که 42 درصد از مجموعه‌داران و علاقه‌مندان به هنر نگران مسائل اخلاقی مرتبط با هنر مبتنی بر هوش مصنوعی هستند، در حالی که بیش از یک‌سوم از مجموعه‌داران، بابت نقض حق کپی‌رایت نگرانی دارند.به گفته کارشناسان، میزان تقلید یا حتی تولید آثار هنری تکراری توسط هوش مصنوعی برخی از نگرانی‌هایی است که آینده هنر تولید شده توسط هوش مصنوعی را شکل خواهد داد و حتی بازار گسترده‌تر هنر را دستخوش تغییر می‌کند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهل و دو
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهل و دو - ۱۱ دی ۱۴۰۳