اخبار

روند صدور مجوز تأسیس کودکستان‌ها
باید تسریع شود
فارس- علیرضا کاظمی وزیر آموزش ‌و پرورش، گفت: فرآیندهای صدور مجوز تأسیس کودکستان باید سرعت بیشتری بگیرد تا میزان و ضریب پوشش تحصیلی نیز تسریع شود. وی در اولین جلسه هیأت امنای سازمان تعلیم و تربیت کودک که در سالن جلسات وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، با تأکید بر برگزاری مستمر جلسات هیأت امنای این سازمان افزود: حجم زیادی از مشکلات مانند کسری بودجه، ساختار و... پیش روی این سازمان است که نیازمند تدبیر و تدوین نقشه راه، جهت رفع آن است. کاظمی تأکید کرد که این سازمان یک آموزش و پرورش کوچک شده است و این نکته نشان می‌دهد که باید هم به حوزه محتوا، زیرساخت‌ها و هم حوزه اجرا توجه و دقت زیادی شود. باید کارگروهی شکل بگیرد تا به صورت تخصصی دلایل اُفت پوشش تحصیلی و راه‌های اجرایی و توسعه آن را بررسی کند. کاظمی با اشاره به آیین‌نامه‌های مالی این سازمان افزود: مقرر شد این سازمان، آیین‌نامه‌های مالی، محاسباتی، اداری و استخدامی سازمان پژوهش را تا تدوین آیین‌نامه جدید به مدت ۱۸ ماه مورد استناد قرار دهد.
 
ضعف دانش‌آموزان مدارس غیردولتی در امتحانات نهایی
ایسنا- احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه دانش‌آموزان در مدارس دولتی عادی و غیردولتی از قشرها و ضریب هوشی متفاوت هستند، گفت: در این مدارس دانش‌آموزی گلچین نمی‌شود بنابراین دانش‌آموز زرنگ و تنبل در کنار هم قرار دارند. به همین دلیل میانگین نمرات امتحانات نهایی در این مدارس با مدارس خاص که همگی فرمت یکسان دارند، پایین‌تر است. با اعلام نتایج میانگین نمرات امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان پایه دوازدهم بسیاری از ذهنیت‌ها به این سمت و سو کشیده شد که مدارس غیردولتی با توجه به دریافت شهریه باید عملکرد مناسب‌تر و آموزش باکیفیت‌تری را نسبت به سایر مدارس به خود اختصاص داده باشند، اما آمار‌ها عکس این امر را نشان داد. دانش‌آموز تنبل با مدرسه مشکل‌دار و دانش‌آموز زرنگ با مدرسه عالی در سطح مدارس دولتی و غیردولتی تحصیل می‌کنند، حتی در برخی مدارس دولتی عادی و غیردولتی تراز نمرات مدارس از نمرات مدارس سمپاد هم بالاتر است، اما باید توجه داشت مدارس شاهد و سمپاد به عنوان مدارس خاص هستند و همگی از یک فرمت خاص و یک نوع فکر بهره می‌برند.
 
 آنفلوانزا در کشور بیداد می کند
ایسنا- نتایج ویروس‌های تنفسی شناسایی شده (۲۱ پاتوژن تنفسی) تا ابتدای آذرماه حاکی از آن است که در ماه مذکور، ویروس آنفلوانزا با ۲۱ درصد در رأس ویروس‌های در گردش قرار داشته است. بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی، دیده‌وری مولتی پلکس (۲۱ پاتوژن تنفسی) در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی از مردادماه سال ۱۴۰۲ شروع شده و در آذرماه سال جاری، تعداد ۱۱۹ نمونه از نظر ۲۱ پاتوژن تنفسی، تحت آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان دهنده آن است که ویروس‌های آنفلوانزا با ۲۱ درصد، رینو ویروس‌ها با ۱۱.۸ درصد و SARS-CoV-2 با ۶.۷ درصد در رأس ویروس‌های در گردش قرار دارند.
 
افزایش زیرساخت‌های ویژه بانوان
ایران- مریم اردبیلی، مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با بیان اینکه جمعاً هفت مجموعه شهردخت در تهران فعال است، از ایده ساخت پردیس‌های خانواده‌محور در پایتخت خبر داد. مدیرکل امور زنان و خانواده شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در حال حاضر یک‌میلیون و 600هزار مترمربع زیرساخت ویژه بانوان در سطح شهر تهران داریم، گفت: در طول سه سال گذشته بالغ بر ۱۴۰هزار مترمربع به زیرساخت‌ها اضافه شده است. به گفته اردبیلی، در ۶‌ ماهه اول سال تعداد شهروندان بهره‌بردار از زیرساخت‌های ویژه بانوان بالغ بر ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است. درخصوص بسته بهسازی، تجهیز و بازتعریف خدمات و شروع بهره‌برداری که شامل مصوبه امسال در شهرداری تهران بوده و شورای شهر آن را مصوب کرده، بالغ بر ۳۸۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

دستورالعمل پرداخت وام
به نخبگان و استعدادهای برتر
معاون امور فرهنگی کمیته امداد از ابلاغ دستورالعمل پرداخت وام به نخبگان و استعدادهای برتر تحت حمایت خبر داد.
به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی متقی‌فر با اعلام این خبرافزود: حمایت از نخبگان و استعدادهای برتر یکی از مأموریت‌های کمیته امداد در حوزه فرهنگی است.  وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۱۴ هزار نخبه و استعداد برتر تحت حمایت کمیته امداد هستند.
معاون امور فرهنگی کمیته امداد اضافه کرد: به منظور رفع نیازها و شکوفایی این افراد، پرداخت وام قرض‌الحسنه فرهنگی به نخبگان در دستور کار قرار گرفته است.  به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی کمیته امداد، وی ادامه داد: این وام با همکاری صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت در اختیار افراد نخبه و استعدادهای برتر تحت حمایت قرار می‌گیرد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و چهل
 - شماره هشت هزار و ششصد و چهل - ۰۹ دی ۱۴۰۳