جهاد کشاورزی را برای امنیت غذایی یاری کنیم

زهرا برمکی / برخی انتقادهای رسانه‌ای در رابطه با عملکرد وزیر جهاد کشاورزی، نیازمند بازبینی دقیق و عادلانه‌تری است. شرایط پیچیده و پویایی حاکم بر بازار کالاهای اساسی، بویژه در کشور ما، نتایج فرایندی گسترده و متأثر از عوامل مختلف داخلی و بین‌المللی است که می‌بایست در تحلیل‌ها مد نظر قرار گیرد.
اولاً، قیمت نان و دیگر محصولات کشاورزی تا حد زیادی تحت تأثیر تغییرات جهانی قیمت غلات قرار دارند. با بحران بین‌المللی غذا که طی دو سال گذشته تشدید یافته، تنها با تلاش‌های داخلی نمی‌توان قیمت‌ها را کنترل کرد. وزارت جهاد کشاورزی با اتخاذ سیاست‌های حمایتی و توافقات بین‌المللی متعدد، تمام تلاش خود را برای کاهش اثرات منفی این بحران بر مصرف‌کننده داخلی به کار بسته است.
ثانیاً، افزایش قیمت لبنیات و گوشت قرمز نیز نه تنها ناشی از شرایط داخلی تولید و تقاضا، بلکه به علت تغییرات عمده در هزینه‌های تولید مانند هزینه‌های انرژی و حمل و نقل است. وظیفه وزارت جهاد کشاورزی در این شرایط، نه خواب و غفلت، بلکه تنظیم و هماهنگی با دیگر نهادها برای مدیریت شرایط و ‌گذار از بحران است.
همچنین، باید به برنامه‌های حمایتی وزارت جهاد کشاورزی مانند توسعه زیرساخت‌های تولید و عرضه، حمایت از کشاورزان و دامپروران با تسهیلات ویژه و راه‌اندازی سامانه‌های شفاف‌تر عرضه کالاهای اساسی اشاره کرد که هر یک به تنهایی نشان‌دهنده رویکرد فعال این وزارتخانه در مواجهه با چالش‌های موجود است.
بنابراین، به جای ترویج رویکردهای ناامیدکننده و تخریب‌کننده، ضروری است که با ارائه پیشنهادهای سازنده و همکاری فعالانه با وزارت جهاد کشاورزی، به سوی تحقق امنیت غذایی و رفاه اقتصادی برای تمام شهروندان تلاش کنیم. از منتقدان انتظار می‌رود به مسئولیت خود در قبال ارائه تحلیل‌های دقیق‌تر و منصفانه‌تر واقف باشند و مشارکت در حل چالش‌های کلان را در دستور کار خود قرار دهند.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و نه - ۰۸ دی ۱۴۰۳