سخنگوی وزارت آموزش و پرورش به «ایران» خبر داد

هزینه ۱۷ میلیونی تحصیل هر دانش‌آموز اتباع در مدارس کشور

غزل رضایی‌ثانی
خبرنگار

چندی پیش خبری مبنی بر هزینه تحصیل دانش‌آموزان اتباع خبرساز شد و این انتقاد وجود داشت که هزینه تحصیل دانش‌آموزان اتباع در کشور با بودجه‌های عمرانی برابری می‌کند.
درباره این موضوع بنا به آنچه که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است هزینه تحصیل دانش‌آموزان اتباع در ایران با دانش‌آموزان عادی در مدارس دولتی یکسان است و طبق موازین کشور دانش‌آموزان اتباع می‌توانند در ایران تحصیل کنند.
در همین راستا، علی فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌و‌گو با «ایران» در پاسخ به این سؤال که بودجه تحصیل دانش‌آموزان اتباع در کشور چقدر است و از کجا تأمین می‌شود، توضیح داد: بودجه تحصیل دانش‌آموزان اتباع شامل کلیه موارد اعم از تأمین معلم، فضا و سرانه مربوطه از سرجمع اعتبارات وزارت آموزش و پرورش بودجه عمومی ابلاغی تأمین و پرداخت می‌شود.
فرهادی با توضیح درباره هزینه دانش‌آموزان اتباع برابر با هزینه‌های دانش‌آموزان عادی گفت: هزینه دانش‌آموزان اتباع به مبلغ ۱۷۱ میلیون ریال در سال به ازای هر دانش‌آموز است. اعتبار مورد نیاز برای تحصیل سالانه دانش‌آموزان اتباع در سال ۱۴۰۳ با احتساب ۱۷۱ میلیون ریال در تعداد دانش‌آموزان اتباع حساب می‌شود.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در واکنش به این موضوع که نقدهایی درباره هزینه آموزش اتباع در کشور صورت گرفته بود، گفت: با توجه به جایگاه و نقش نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به تأسی از آموزه‌های دینی و مذهبی و با عنایت به دستور مقام معظم رهبری مدظله العالی مبنی بر اینکه هیچ کودک افغانستانی حتی مهاجرینی که به صورت غیرقانونی و بی‌مدرک در ایران حضور دارند نباید از تحصیل باز بمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت‌نام شوند.
وی تأکید کرد: همچنین به استناد راهکار (۵) سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در «تأمین و بسط عدالت در برخورداری از فرصت‌های تعلیم و تربیت با کیفیت مناسب با ایجاد فرصت‌های برابر و عدالت آموزشی برای همه دانش‌آموزان و همه افراد لازم التعلیم است.» شرایط و فرصت‌های یادگیری برای همه دانش‌آموزان صرف نظر از‌ نژاد، زبان و قومیت فراهم شده است و آموزش‌های برخوردار از احترام و عدالت و عاری از تبعیض، سرلوحه فعالیت‌های آموزشی مدارس کشور قرار دارد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تأمین هزینه تحصیل دانش‌آموزان بیان کرد: به منظور توسعه عدالت آموزشی برابر اهداف کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، پیشنهاد می‌شود برابر شهریه مدارس غیردولتی از اتباع یا سازمان‌های بین‌المللی اعتبار مورد نیاز تأمین شود.
طبق اعلام مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور تعداد کل دانش آموزان اتباع در ایران 610 هزار نفر است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و شش
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و شش - ۰۴ دی ۱۴۰۳