رقابت غول‌های فناوری برای جلب توجه ترامپ

آرزو کیهان
خبرنگار

با پیروزی دونالد ترامپ و همراهی «ایلان ماسک» با وی، بسیاری نگران سیاستگذاری‌اش در حوزه فناوری هستند چراکه رئیس‌جمهوری جدید امریکا، تنها به برخی فعالان حوزه تکنولوژی طرفدار حزب جمهوری‌خواه روی خوش نشان داده است. با این حال برخی معتقدند پیش‌بینی سیاست‌هایش در زمینه فناوری، کار آسانی نیست.

هوش مصنوعی در مرکز توجه
در حالی که ترامپ در مبارزات انتخاباتی از بیت‌کوین بشدت دفاع کرد و حالا هم به دنبال ایجاد صندوق ذخایر استراتژیک بیت‌کوین است ولی از برنامه‌های خود برای هوش مصنوعی، امنیت سایبری، قوانین شبکه‌های اجتماعی یا مسائل مربوط به حریم خصوصی صحبتی نکرده است. در یک نظرسنجی جدید که درباره نگرش «ایلان ماسک» و«مارک اندرسن»، نظریه‌پرداز هوش مصنوعی در دولت بایدن، توسط مؤسسه «سیاست هوش مصنوعی» صورت گرفت، 60 درصد پاسخ‌دهندگان از تمرکز ایلان ماسک بر خطرات احتمالی هوش مصنوعی حمایت کردند، در حالی که حدود 10 درصد یا کمتر موافق «مارک اندرسن» و خواستار اعمال مقررات ضعیف‌تر در حوزه هوش مصنوعی بودند. به گزارش فوربس، جمهوری‌خواهان هم بر انتخاب «ایلان ماسک» به عنوان مشاور کلیدی دونالد ترامپ در زمینه هوش مصنوعی اصرار دارند. در مقابل دموکرات‌ها تمایل چندانی به فعالیت‌های ماسک ندارند.

نگاه ایلان ماسک به هوش مصنوعی
اما ایلان ماسک چه سیاستی در قبال هوش مصنوعی اتخاذ می‌کند؟ هرچند نمی‌توان پاسخ مشخصی  به این سؤال داد اما روشن است که وی از مقررات سختگیرانه در برابر هوش مصنوعی حمایت می‌کند. وی در مارس 2023 در کنار نگرانی کارشناسان حوزه فناوری از توسعه هوش مصنوعی، در قالب یک نامه از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی خواست آموزش‌های جدید هوش مصنوعی را به مدت 6 ماه متوقف کنند تا پروتکل‌های ایمنی صحیحی برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی ایجاد شود. ماسک همچنین پیش از این، از لایحه بحث‌برانگیز مقررات هوش مصنوعی در کالیفرنیا حمایت کرده بود. ماسک به دنبال حفظ استانداردهای بالای ایمنی سختگیرانه‌تر در زمینه هوش مصنوعی است تا اطمینان حاصل شود این فناوری سبب آسیب‌های گسترده در حوزه‌های مختلف همچون صنایع دفاعی یا کنترل زیرساخت‌ها نشود.

مغضوبان دیروز و عاشقان امروز
تنها ایلان ماسک نیست که برای نزدیک شدن به ترامپ تلاش داشته و چهره‌های سرشناسی همچون «تیم کوک» مدیرعامل شرکت اپل، «جف بزوس» رئیس شرکت آمازون و ثروتمند‌ترین مرد جهان، «ساندار پیچای» مدیرعامل گوگل، «سم آلتمن» مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی «اوپن‌ ای آی» و «مارک زاکربرگ» مدیرعامل شرکت متا هم دست به چاپلوسی برای ترامپ زده و به او پیشنهاد کمک‌های چند میلیون دلاری داده‌اند تا حمایت بیشتر خود را از ترامپ نشان دهند.
این در حالی است که ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود بشدت منتقد «جف بزوس» مالک آمازون بود و از نگرش سیاسی روزنامه واشنگتن‌پست به مالکیت «بزوس» عصبانی بود. البته «بزوس» هم در سال ۲۰۱۹ در دادگاه مدعی شده بود رفتار مغرضانه ترامپ، به شانس برنده شدن این شرکت در قرارداد ۱۰ میلیارد دلاری پنتاگون ضربه زده است. با این حال به نظر می‌رسد حالا مالک آمازون لحن آشتی‌جویانه‌ای در پیش گرفته است.

گرفتن بازار تراشه از چین
غول‌های فناوری مدت‌هاست نگران حضور قدرتمند چین در حوزه تراشه‌ها بوده‌اند که زیرساخت اصلی هوش مصنوعی محسوب می‌شود. حالا به نظر می‌رسد حضور ترامپ و تلاش وی برای خارج کردن چینی‌ها از بازار تراشه جهان، کام این فعالان حوزه فناوری را شیرین کند. برخی از کارشناسان و تحلیلگران معتقدند ترامپ در مقایسه با موضوع رقابت و امنیت، علاقه کمتری به محیط‌زیست از خود نشان می‌دهد که این تفکر می‌تواند برای غول‌های فناوری فعال در هوش مصنوعی نشانه خوبی باشد، چراکه این شرکت‌ها به مقادیر زیادی انرژی و آب برای تأمین انرژی سیستم‌های هوش مصنوعی خود نیاز دارند. البته بی‌شک فعالان محیط‌زیست منتقد این موضوع هستند.

صفحات
  • صفحه اول
  • سیاسی
  • دیپلماسی
  • جهان
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • زیست بوم
  • حوادث
  • فناوری
  • ایران زمین
  • اطلاع رسانی
  • ورزشی
  • فرهنگی
  • صفحه آخر
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و پنج
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و پنج - ۰۳ دی ۱۴۰۳