اخبار
چین: امریکا، بزرگترین تهدید برای امنیت جهانی است
وزارت دفاع چین روز شنبه گزارش اخیر پنتاگون درباره توسعه سریع نظامی چین را محکوم کرده و گفت، امریکا خودش بهصورت فزایندهای استراتژی نظامی تقابلی دارد که این کشور را به بزرگترین تهدید برای امنیت جهانی بدل میکند. سخنگوی وزارت دفاع چین در بیانیهای اعلام کرد: «شواهد نشان میدهد که استراتژی ارتش ایالات متحده بهطور فزایندهای در حال تبدیل شدن به رویهای تقابلآمیز، تهاجمی و ماجراجویانه میشود. ایالات متحده که خود به جنگ معتاد است، به بزرگترین ویرانگر نظم بینالمللی و بزرگترین تهدید برای امنیت جهانی تبدیل شده است.»
به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وی همچنین امریکا را متهم کرد که از برتری نظامی خود برای حفظ هژمونی تکقطبی، اجرای تغییرات اجباری قدرت و تحریک انقلابهای رنگین بهرهوری میکند.
سخنگوی وزارت دفاع چین همچنین به افغانستان، عراق و سوریه بهعنوان نمونهای از این مسأله اشاره کرد که چطور مداخلههای نظامی امریکا به فجایع و بلایای بشری و کشته شدن صدها هزار نفر در این کشورها منجر شده است. این اظهارنظر از سوی مقام چینی پس از آن مطرح شد که وزارت دفاع ایالات متحده در ۱۸ دسامبر گزارش کنگره را منتشر کرد که در آن ادعا شده بود چین «یک تهدید جاسوسی و حمله سایبری قابل توجه و دائمی» است. پنتاگون همچنین ادعا کرد که ذخیره کلاهکهای هستهای عملیاتی چین تا اواسط سال ۲۰۲۴ از ۶۰۰ عدد گذشته و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۱۰۰۰ عدد برسد.
در گزارش پنتاگون همچنین آمده که گمان میرود چین به سرعت در حال گسترش نیروهای اتمی خود در میانه شدت گرفتن رقابت استراتژیک با امریکاست.
رژیم صهیونیستی دو روستای دیگر را در جنوب سوریه اشغال کرد
ارتش رژیم صهیونیستی دو روستای دیگر را در استان درعا در جنوب سوریه اشغال کرد. ارتش رژیم صهیونیستی بعد از سقوط نظام «بشار اسد» به گسترش نفوذ خود در اراضی سوریه ادامه داده است.
به گفته منابع مطلع، نیروهای ارتش رژیم صهیونیستی کنترل روستاهای «جمله» و «معربه» در حوض الیرموک در استان درعا را در دست گرفتند.
طبق گزارشها، ارتش رژیم صهیونیستی در حالی کنترل دو روستای دیگر در جنوب سوریه را در دست گرفته است که این مناطق شاهد تنشهای شدید و تظاهرات ساکنان علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی است.
ساکنان این مناطق تظاهراتی را علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی برگزار کرده و با برافراشتن پرچمهای سوریه، شعارهایی را علیه رژیم صهیونیستی سر دادند.
نیروهای رژیم صهیونیستی به سمت تظاهرکنندگان تیراندازی کردند که منجر به زخمی شدن یکی از آنها شد.
ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای به تیراندازی به سمت تظاهرکنندگان اذعان کرد و مدعی شد که این تظاهرات تهدیدی علیه امنیت این رژیم بوده است.
همچنین خبرگزاری روسی اسپوتنیک روز شنبه گزارش داد صدای انفجارهایی که در حومه شرقی استان طرطوس در سواحل سوریه شنیده شده، ناشی از هدف قرار دادن یک مقر نظامی حاوی سلاح و مهمات توسط اشغالگران بوده است.
رژیم صهیونیستی از آشوبی که در سوریه ایجاد شده است برای اشغال مناطق بیشتر در این کشور بهرهبرداری کرده و بر حملات هوایی خود به پایگاههای نظامی سوری افزوده است.
نفوذ ارتش رژیم صهیونیستی به مناطق جنوب سوریه بعد از آن صورت میگیرد که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم از لغو توافق ۱۹۷۴ با سوریه خبر داد.
بعد از لغو این توافق، ارتش رژیم صهیونیستی کنترل منطقه حائل در ارتفاعات اشغالی جولان را در دست گرفت.
ایلان ماسک خواستار
استعفای صدراعظم آلمان شد
در پی وقوع حملهای با خودرو به یک بازار کریسمس در آلمان، «ایلان ماسک» در پیامی خواستار استعفای فوری صدراعظم آلمان شد.
«ایلان ماسک» میلیاردر حوزه فناوری که قرار است یکی از اعضای کابینه دوم «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری منتخب امریکا باشد، جمعه با طرح اتهاماتی، خواستار استعفای «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در پی حملهای مرگبار به بازار کریسمس در آلمان شد.
واکنش ماسک در پی این مطرح میشود که روزنامه آلمانی بیلد گزارش داد که در جریان ورود یک خودرو به بازار کریسمس در ماگدبورگ آلمان و برخورد با شهروندان در شامگاه جمعه تعدادی کشته و مجروح شدند. طبق گزارش رسانهها، در پی زیرگیری با خودرو در شرق آلمان حداقل ۱۱ نفر کشته و ۸۰ نفر دیگر مجروح شدهاند. پلیس راننده خودرو را بازداشت کرده است.
در همین رابطه ماسک در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شولتس باید فوراً استعفا کند. احمق بیکفایت»! ایلان ماسک که پیشتر هم سابقه انتقادات تند و تیز از رهبران اروپایی را در کارنامه خود دارد، همچنین روز جمعه در پیام جداگانهای به موضوع انتخابات در آلمان پرداخته و از حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» حمایت کرده و آن را «ناجی» آلمان دانست.
آلمان به دلیل اختلافات داخلی ائتلاف حاکم شامل حزب سوسیال دموکرات آلمان، سبزها و حزب دموکرات آزاد بر سر سیاستهای بودجه، مالی و اقتصادی، از جمله حمایت بیشتر از کییف و موضوع به اصطلاح «ترمز بدهی» دچار یک بحران سیاسی حاد شده است.