اخبار
محمدرضا عارف:
کشور راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری روز گذشته در دیدار با اعضای هیأترئیسه جبهه اصلاحات ایران، تأکید کرد: اگر کشور بخواهد نجات یابد، راهی جز حاکمیت گفتمان اصلاحات ندارد. وی افزود: مدیران دولت باید پایبند به گفتمان وفاق ملی باشند.
عارف با اشاره به ویژگیهای شخصیتی رئیسجمهوری تأکید کرد: رئیسجمهوری اگر در موضوعی به نتیجهای برسد که به نفع کشور است، قطعاً ایستادگی میکند و نمونه بارز آن را طی روزهای اخیر مشاهده کردیم. عارف همچنین به موضوع ناترازیهای کشور از جمله بحران برق اشاره کرد و گفت: یکی از راهکارهای مؤثر برای رفع این ناترازیها، حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر بویژه انرژی خورشیدی است که دولت چهاردهم برای تولید برق از این منابع، برنامهریزی و اقدامات لازم را اتخاذ کرده است.
وی با اشاره به بحران جدی آب در آینده تصریح کرد: نخبگان، مدیران و متخصصان علمی و دانشگاهی باید در این زمینه چارهاندیشی و به دولت کمک کنند.
«نگفتن» و «حل کردن مسائل»
وی با اشاره به شرایط فعلی کشور و شباهتهای آن با برخی مقاطع بعد از انقلاب اسلامی گفت: هنر دولت این است که مشکلات و چالشهای اساسی را که گریبانگیر دولت شده است به افکار عمومی جامعه منتقل نکند. ذات دولت چهاردهم «نگفتن» و «حل کردن مسائل» است. عارف با اشاره به مشارکت ۵۰ درصدی مردم در انتخابات چهاردهمین دوره ریاستجمهوری تصریح کرد: در انتخابات گذشته، نیمی از جامعه آگاهانه به میدان نیامدند و نخبگان باید برای این عدم مشارکت ۵۰ درصدی، راهکار و راهحل ارائه دهند.
زیرا سرمایه اجتماعی برای نظام جمهوری اسلامی ایران، مسألهای مهم است و بخشی از جامعه که در انتخابات شرکت نکردند، باید به عنوان سرمایه اجتماعی حفظ شوند. وی در ارتباط با مسأله گزینش در بهکارگیری و استخدام نیروها تأکید کرد: نباید بهگونهای باشد که نظام از خدمات نخبگان محروم و حرمت مدیران مخدوش شود. متأسفانه تاکنون اینگونه بوده و این روند نیازمند اصلاح است.
قالیباف:
جامعه باید قانون را بپذیرد
رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس، گفت: در حوزه قانونگذاری باید با خرد جمعی و به تعبیری با جمعسپاری قانون تنظیم کنیم. زیرا قانون برای این جامعه است، جامعه باید این قانون را بپذیرد و به دنبال آن باشد.
محمدباقر قالیباف اظهار کرد: مبانی مربوط به قانون باید برخواسته از شرع باشد و این بحث را دنبال میکنیم. وی با تأکید بر اینکه ما باید به مردمیسازی توجه کنیم، گفت: من بارها تأکید کردهام اجراییسازی قانون با ماست، به این معنا که ما قانونی ننویسیم که قابل اجرا نباشد، اگر این کار را کردیم اولین قانونشکن خودمان هستیم، به اینگونه اولین مانع که نمیخواهد حکمرانی قانون در جامعه باشد خود قانونگذار است که اصلاً پذیرفتنی نیست.