یادداشت

توسعه فیبر نوری، زمینه ساز ارتباطات پایدار

جعفر قادری
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی
 مجلس شورای اسلامی

توسعه فیبر نوری منجر به تقویت شبکه‌های استانی و سرویس‌های بومی می‌شود و امکان رساندن اطلاعات پرسرعت را فراهم می‌کند. با استفاده از فیبر نوری بسیاری از معضلات و مشکلات کشور بر بستر اینترنت قابل حل شدن است و به نوعی می‌توان گفت سیستم پیچیده و غیرپاسخگوی اداری با توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات و با تمرکز بر فیبر نوری، جای خود را به ارائه خدمات سریع، دقیق و ارزان برای اقصی نقاط کشور می‌دهد. به همین دلیل نیاز است که در اولین فرصت، توسعه فیبر نوری را در کل کشور شاهد باشیم. همچنین با استفاده از توان شرکت‌های ارائه کننده خدمات این حوزه، نهایت استفاده را ببریم و با تقسیم کار حتی نقاط مختلف روستایی هم تحت پوشش این فناوری قرار بگیرند.
البته یکی از نکات مهم وجود تحریم‌هایی است که در بازه‌های مختلف دسترسی به تکنولوژی‌های روز دنیا را محدود کرده، اما شرکت‌های ایرانی به ویژه دانش‌بنیان‌ها با توجه به توانمندی و ظرفیت‌هایی که دارند می‌توانند بخشی از نیازهای کشور را تأمین کنند و می‌توانیم با توجه به منابع داخلی، این زیرساخت را در کشور توسعه دهیم.
شعار امسال نمایشگاه تلکام که فردا آغاز می شود و محلی برای عرضه آخرین دستاوردهای شرکت‌های مخابراتی است، «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» انتخاب شده و هوش مصنوعی می‌تواند در تسهیل توسعه فیبر نوری در کشور مؤثر باشد. این حوزه بسیاری از نیازهای جامعه را برآورده‌ می‌کند. البته در مقایسه با سرمایه‌گذاری‌هایی که در کشورهای غربی و کشورهای با تمکن مالی بالاتر انجام شده،‌ در ایران شاهد اقدامات زیادی نیستیم اما اگر تمرکز بیشتری در این حوزه رقم بخورد، می‌توان عقب‌افتادگی‌ها را جبران و مشکل کشور را حل کرد. وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌تواند به کمک شرکت مخابرات ایران و سایر شرکت‌ها، این منابع را جمع‌آوری و عقب‌افتادگی در این حوزه را جبران کند.
بجز دسترسی گسترده به فیبر نوری و توجه به هوش مصنوعی، مطالبه جدی جامعه، فراهم شدن سرعت قابل قبول برای دسترسی به اینترنت است. در کشور ما اکنون انتظارات مردم برآورده نمی‌شود و بسیاری از خدماتی که مردم نیازمند دسترسی به آن هستند با سرعت محدود و پایین اینترنت قابل تحقق نیست. بسیاری از فعالیت‌های علمی، سرگرمی و تفریحی هم نیازمند اینترنت پرسرعت هستند. بسیاری از تولیدکنندگان نرم‌افزارها یا کسانی که می‌خواهند خدماتی فراتر ارائه کنند هم با اینترنت فعلی قادر به ایفای نقش نیستند. توجه شرکت مخابرات ایران به عرضه اینترنت پرسرعت برای گیمرها مؤثر است و ضرورت دارد برای کاهش فاصله و عقب‌افتادگی زیرساخت‌های مخابراتی بستر و شرایط مناسبی آماده شود که این مهم تنها از طریق اینترنت پرسرعت قابل تحقق است و امیدواریم شاهدرونمایی آن در تلکام امسال باشیم.

 

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و چهار
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و چهار - ۰۲ دی ۱۴۰۳