رئیس جمهوری:

هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را زمین گیر کند مگر اختلافات

رئیس جمهوری دوشنبه و سه‌شنبه گذشته در دو مراسم، سخنرانی کرد. دوشنبه گذشته مراسم تجلیل از مدال‌آوران المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس برگزار شد و دیروز هم آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی با حضور مسعود پزشکیان برگزار شد. علاوه بر موضوعات اصلی این دو آیین، یعنی ورزش و تجلیل از برگزیدگان جشنواره فارابی، اما سخنان رئیس جمهوری سمت و سویی به نسبت مشترک داشت؛ اشاره به مشکلات کشور، اعم از سیاسی و اقتصادی و ارائه راه‌حل‌ها یا پیشنهادهایی که با تکیه بر آنها می‌توان بر این مشکلات فائق آمد.

لزوم پرهیز از اختلافات در کشور
رئیس جمهوری در آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیک و پارالمپیک 2024 پاریس، با بیان اینکه ما به عنوان یک ایرانی جز برترین بودن و بهترین بودن نباید چیزی در ذهن و فکر داشته باشیم، گفت: هیچ مشکلی در مسیر پیشرفت ما وجود ندارد جز نگاه ما؛ اگر نگاه‌مان را اصلاح کنیم، یا راهی پیدا می‌کنیم یا راهی می‌سازیم.
پزشکیان با تأکید بر لزوم کنار گذاشتن اختلافات و ایجاد اتحاد میان تمامی اقشار جامعه تأکید کرد: هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را زمینگیر کند، مگر اختلافات و موانعی که خودمان برای خودمان ایجاد می‌کنیم. اگر باور کنیم که هر ایرانی، از هر قوم و مذهب، در هر گوشه کشور، می‌تواند بهترین باشد، دیگر چیزی ما را متوقف نخواهد کرد؛ باید دست به دست هم دهیم، اختلافات را کنار بگذاریم و به قله‌های بلند فکر کنیم.

رشد کشور
در گرو میدان دادن به جوانان
رئیس‌ جمهوری تصریح کرد: رشد و پیشرفت کشور در گرو میدان دادن به جوانان، دانشمندان، کارآفرینان و ورزشکاران است. وظیفه ما در دولت این است که به جای ایجاد موانع، به آنان کمک کنیم. این کشور با همکاری و اتحاد همه مردم، می‌تواند بالاترین جایگاه را در منطقه و حتی جهان کسب کند.
پزشکیان با اشاره به اینکه هیچ مسیری بدون چالش نیست، اضافه کرد: ما در مسیر زندگی باید قله‌های بلند را هدف بگیریم و با تمام توان برای رسیدن به آنها تلاش کنیم. حتی اگر به آن قله‌ها نرسیم، مهم این است که در راه تلاش کرده‌ایم. پیام زندگی همین است؛ پرواز را نباید فراموش کرد.

تعهد دولت
برای مانع‌زدایی از مسیر ورزش
رئیس جمهوری همچنین با ابراز امیدواری نسبت به آینده ورزش ایران افزود: شما قهرمانان، نه تنها در عرصه ورزش، بلکه در تقویت روحیه ملی و باور به توانمندی ایرانیان نقش‌آفرین بوده‌اید. از افتخارآفرینی‌های شما سپاسگزارم و تعهد می‌دهم که دولت تلاش کند موانع پیش ‌روی شما و دیگر اقشار جامعه را بردارد.
وی با اشاره به اهداف ترسیم شده در سند چشم‌انداز درباره آینده کشور گفت: ایران باید در منطقه و جهان الهام‌بخش باشد. در علم، فناوری، ورزش، اقتصاد و سایر حوزه‌ها باید در اوج قرار بگیریم، اما این جایگاه، آسان به دست نمی‌آید؛ باید برای آن زحمت کشید و تلاش کرد. ما در دولت وظیفه داریم بستر لازم را برای تحقق این هدف فراهم کنیم.
رئیس ‌جمهوری به قهرمانان و حاضران گفت: پرواز شما در صحنه‌های بین‌المللی، الهام‌بخش مردم ایران است. ما در دولت تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا موانع را از سر راه شما برداریم و مسیر را برای رسیدن به قله‌های بلندتر و افتخارآمیزتر هموار کنیم. به امید روزی که ایران عزیزمان در همه عرصه‌ها پرچم‌دار برتری باشد.

استفاده از ظرفیت علوم انسانی
برای حل مشکلات
پزشکیان در آیین اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی که با حضور اساتید، پژوهشگران و صاحب‌نظران حوزه علوم انسانی برگزار شد، نقش این حوزه در حل مشکلات اجتماعی و اصلاح ساختارهای مدیریتی کشور را کلیدی توصیف و بر ضرورت تحقق عدالت و رفع بی‌عدالتی تأکید کرد.
وی توجه به علوم انسانی و استفاده از ظرفیت‌های آن را زمینه‌ساز اصلاح ساختارها و رفع بسیاری از چالش‌های اجتماعی و مدیریتی دانست.

تأکید رئیس ‌جمهوری بر شایسته‌سالاری
پزشکیان با اشاره به مشکلات موجود در کشور تصریح کرد: نادیده گرفتن شایستگی‌ها، بی‌عدالتی و رابطه‌محوری از مهم‌ترین عوامل ایجاد نارضایتی عمومی و ناکارآمدی در نظام‌های اداری و اجتماعی است. زمانی که افراد بدون توجه به تخصص و توانایی در جایگاه‌های مدیریتی قرار می‌گیرند و حقوق واقعی شایستگان نادیده گرفته می‌شود، نه تنها اعتماد عمومی از بین می‌رود بلکه توسعه کشور نیز با چالش جدی مواجه می‌شود.
وی با انتقاد از ساختار نظام اداری کشور اظهارکرد: پرداخت‌ها و ارزیابی عملکردها باید بر اساس شایستگی و اثرگذاری افراد اصلاح شود. زمانی که تفاوتی میان عملکرد کارمندان وجود نداشته باشد و پاداش‌ها بر مبنای شایستگی و تلاش واقعی پرداخت نشود، انگیزه، تلاش و خلاقیت از میان می‌رود و ساختار اداری دچار رکود می‌شود.

ضرورت ارتقای نظام آموزشی کشور
رئیس‌ جمهوری بر ضرورت ارتقای نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: اصلاح جامعه از مدارس آغاز می‌شود. آموزش صحیح اخلاق، انصاف و عدالت به نسل‌های آینده می‌تواند زمینه‌ساز تغییرات مثبت در جامعه باشد. روش‌های سنتی و مبتنی بر دستور و نهی دیگر کارساز نیستند و باید با برنامه‌ریزی علمی و استفاده از روش‌های نوین جایگزین شوند.
پزشکیان سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد علمی را ضروری دانست و افزود: علوم انسانی می‌تواند با ارائه داده‌های دقیق و تحلیل‌های علمی، مسیر صحیح را برای مدیران و سیاست‌گذاران ترسیم کند. مدیریت و سیاست‌گذاری بدون تکیه بر شواهد و مستندات علمی نتیجه‌ای جز ناکارآمدی نخواهد داشت.
در این مراسم با حضور رئیس جمهوری از محققان و پژوهشگران برگزیده این دوره جشنواره در 16 بخش داخلی و 3 بخش بین‌المللی با اهدای جوایزی قدردانی شد. جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است که توسط وزارت علوم هرساله و با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی و اسلامی، معرفی و ارائه آثار و نظریه‌های برتر، روش‌ها و طرح‌های جدید در حوزه علوم انسانی و اسلامی در میان اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی برگزار می‌شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سی و یک
 - شماره هشت هزار و ششصد و سی و یک - ۲۸ آذر ۱۴۰۳