به منظور تعدیل و مدیریت مصرف در شرایط ناترازی انرژی صورت گرفت

قطع گاز باغ‌ویلاها

گروه ایران‌زمین- روز پنجشنبه گذشته در 20 استان کشور دمای زیر صفر درجه به ثبت رسید و این مسأله، سبب افزایش مصرف گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنایع جزء شده است. بر اساس آمار شرکت گاز، مصرف روزانه گاز در این بخش‌ها به 600 میلیون مترمکعب در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال، بیش از 120 میلیون مترمکعب افزایش نشان می‌دهد. تقریباً 70 درصد مصرف در این بخش صورت می‌گیرد که افزایش 25 تا 26 درصدی را نشان می‌دهد.
با افزایش مصرف در این بخش‌ها و ثابت بودن تولید گاز، گازرسانی به سایر بخش‌ها دچار چالش‌هایی شد. شرکت توانیر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تأمین برق باغ‌ویلاها و سکونتگاه‌های غیردائم در اولویت شرکت‌های توزیع نیست.
در این اطلاعیه خطاب به مشترکان باغ‌ویلا‌ها و سکونتگاه‌های غیردائم و استخر‌های اختصاصی تأکید شد، به منظور جبران ناترازی سوخت نیروگاه‌ها و حفظ پایداری شبکه برق، تأمین برق تمامی این اماکن در اولویت شرکت‌های توزیع برق نبوده و در صورت افزایش مصرف متعارف و عدم رعایت الگوی مصرف، این اماکن با قطعی برق مواجه خواهند شد. همزمان مدیرعامل شرکت گاز کشور با اعلام اینکه گاز ۵۳ هزار باغ‌ویلا در استان‌های شمالی قطع شده است، گفت: وزارت نیرو نیز مکلف به قطع برق این مناطق شده است. گزارش‌ها حاکی است، برنامه تعدیل و مدیریت مصرف گاز در باغ‌ویلاها و سکونتگاه‌های غیردائم بیشتر بر استان‌های نیمه شمالی کشور از خراسان شمالی تا آذربایجان غربی متمرکز بوده است.

قطع گاز ویلای خالی از سکنه در مازندران
مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اشاره به افزایش مصرف گاز در روزهای اخیر از قطع گاز 8 هزار و 500 ویلای خالی از سکنه و استخردار استان به منظور مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از قطعی احتمالی گاز در بخش خانگی خبر داد.
«هژبر جوادی» ادامه داد: بعد از بررسی‌های دقیق مشخص شد با وجود آنکه کسی در این ویلاها سکونت ندارد همچنان مشعل بخاری‌های گازی منازل روشن بوده و موجب هدررفت انرژی گاز در این فصل سرد سال شده است. وی تصریح کرد: براساس آمارها 250 هزار ویلا در مازندران وجود دارد که با بررسی وضعیت سکونت این اماکن خوش‌نشین در صورت خالی از سکنه بودن، ‌گاز این ویلاها نیز قطع می‌شود.
 
گاز باغ‌ویلاها در خراسان شمالی قطع شد
«سیدمحمود هاشمی» مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی از قطع گاز باغ‌ویلاها برای پایداری گاز مشترکان خانگی در استان خبر داد و اظهار کرد: تأمین گاز خانگی مشترکان خانگی در اولویت شرکت گاز است، لذا به همین خاطر گاز اماکن گردشگری و شهرک‌های خوش‌نشین و بلااستفاده قطع شده تا جریان گاز در همه شهرهای استان پایدار بماند.
وی از مردم استان خواست برای عبور از بحران در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند و افزود: با توجه به سرمای شدید هوا و ماندگاری آن در سراسر کشور و مصرف بیش از حد گاز طبیعی بویژه در بخش خانگی، به‌رغم تلاش شبانه‌روزی مجموعه کارکنان صنعت گاز کشور، در حال حاضر مصرف گاز در شرایط هشدار قرار دارد.
هاشمی، تنها راه برون‌رفت از شرایط کنونی را همراهی و همدلی مردم عنوان کرد و گفت: درخواست می‌شود تا مواردی همچون انشعابات غیرمجاز، سرقت گاز، استفاده از سیستم‌های گرمایشی و گرماتاب‌ها در فضای باز، استفاده از وسایل گرمایشی در ویلاهای خالی از سکنه و دیگر موارد بدمصرفی گاز را از طریق سامانه ۱۹۴ به اطلاع کارکنان شرکت گاز برسانند تا اقدامات لازم از سوی آنان صورت گیرد.
 مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی گفت: تنها با رعایت موارد ساده مانند تنظیم دمای رفاه از ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد، استفاده از لباس‌های گرم مناسب فصل سرما، به حداقل رساندن درجه حرارت سیستم‌های گرمایشی، استفاده از پرده‌های ضخیم و خاموش کردن وسایل گرمایشی در اتاق‌ها و اماکن غیرضروری و کم‌استفاده، در مصرف گاز حداکثر صرفه‌جویی را به‌عمل آورند تا بهره‌مندی تمامی هموطنان در اقصی نقاط کشور از این نعمت خدادادی فراهم شود.
 
مشترکان پرمصرف در آذربایجان‌شرقی،
زیر ذره‌بین اخطار و قطع جریان گاز
مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌شرقی نیز از صدور بیش از 2 هزار و 600 اخطار قطع به مشترکان پرمصرف گاز استان خبر داد و اظهار کرد: براساس پایش مصارف گاز استان و به منظور رعایت عدالت اجتماعی و حفظ بیت‌المال، مشترکان پرمصرف گاز استان اخطار قطع دریافت کردند.
«فیروز خدایی» با تأکید بر اینکه مشترکین پرمصرف زیر ذره‌بین اخطار و قطع جریان گاز قرار خواهند داشت، افزود: از ۱۶ آبان‌ماه با آغاز طرح پایش مصارف گاز بیش از ۱۰ هزار و ۸۱۵ بازدید از سوی گروه‌های پایش محقق شده که منجر به قطع گاز 5 هزار و ۲۵۰ مشترک پرمصرف بعد از صدور اخطاریه‌های لازم شده است. البته اغلب این قطعی‌ها جریان گاز باغ‌ویلاها، گرماتاب‌ها و استخرها بوده‌اند.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست و هشت - ۲۴ آذر ۱۴۰۳