انتقاد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از طراحان قانون حجاب

خسروپناه: برای لایحه عفاف و حجاب با شورای عالی انقلاب فرهنگی حتی مشورت هم نکردند

غزل رضایی‌ثانی
خبرنگار


چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی در حالی برگزار شد که بسیاری از مصوبات مهم آموزشی، اجتماعی، بهداشت، فرهنگی، هنری و … به عهده این نهاد قرار دارد. یکی از مصوبات مهمی که زیر نظر شوراست مصوبه کنکور سراسری و تأثیر قطعی معدل بر کنکور است.

حجت‌الاســــــلام عبدالحــــــسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خبری چهلمین سالگرد شورا در ابتدا درباره اصلاح یا ایجاد تغییرات این مصوبه توضیح داد: گزاره اول این است که مصوبه کنکور قطعاً تا سه سال دیگر اجرا می‌شود یعنی اگر قرار باشد تغییری پیدا کند تا سه سال آینده، تغییرات ایجاد خواهد شد.
وی ادامه داد: خانواده‌ها بدانند برای امسال و سال آینده این مصوبه برقرار است اما تأثیر ۴۰ یا ۶۰ درصدی هنوز مورد بحث بوده و محل اختلاف است. ما باید به این سمت برویم که میزان تأثیر معدل را بیشتر در نظر بگیریم.
خسروپناه در ادامه در واکنش به این پرسش که چرا سازمان سنجش پس از ملی شدن مجدد به وضعیت سابق برگشت، گفت: سازمان سنجش قبل از ملی شدن هیچ اساسنامه‌ای نداشته است اما اکنون اساسنامه دارد. مسأله سازمان سنجش بر سر یک اختلاف نظر و ایده بوده نه ساختار کلی آن. اینکه برخی از مصوبات تغییر می‌کند یا تکمیل می‌شود اتفاقی نیست که در دولت چهاردهم باشد؛ اینکه بگوییم دولت عوض شده پس دارند مصوبات دولت قبل را تغییر می‌دهند درست نیست. ما در زمان شهید رئیسی هم این تغییرات را داشتیم.
در مورد سازمان سنجش من از ابتدا گفته بودم که شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد جزئیات سازمان سنجش نشود و سازمان باید خودش مشکلاتش را حل کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به پرسش خبرنگاران مبنی بر دیدگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی بر لایحه عفاف و حجاب بیان کرد: تدوین قوانین حجاب از زمان آقای محمد خاتمی تا شهید رئیسی ادامه داشته است. وقتی من به شورا آمدم دیدم که مصوبات خوبی درباره حجاب وجود دارد و اکنون به مصوبه جدیدی نیاز ندارد. در تقنین و قانونگذاری لایحه عفاف و حجاب شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشی نداشته است حتی با شورا هم مشورتی صورت نگرفت. آنطور که ما می‌دانیم هنوز لایحه عفاف و حجاب از سوی رئیس مجلس به دولت ابلاغ نشده است.

قانونگذار باید انتقادها را بشنود و اصلاح کند
وی افزود: اگر قانونی در این زمینه هست و همچنان در فرآیند تصویب قرار دارد یا حتی قانون مصوب شده اما به آن انتقاداتی وارد است، قطعاً قانونگذار باید این انتقادها را بشنود و آن را اصلاح کند. بخش قابل توجهی از لایحه عفاف و حجاب همان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره حجاب است. یکی از بخش‌های مهم این مصوبه درباره پوشاک و اهمیت آن است؛ در حالی که ۶۰ درصد پوشاک در کشور وارداتی و قاچاق است و باید از تولید پوشاک در داخل حمایت شود.
وی در پایان تأکید کرد: مهم‌ترین مسأله در کشور ترویج فرهنگ قانون‌پذیری است. من به دو موضوع در زمینه فرهنگ تأکید دارم اول اینکه مردم باید فرهنگ قانون‌پذیری داشته باشند و دوم اهمیت فرهنگ الگوی مصرف است، اسراف آب، انرژی و… وحشتناک است و ادامه این وضعیت در آینده بسیار خطرناک خواهد بود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست و هفت
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست و هفت - ۲۱ آذر ۱۴۰۳