غذاها را آنلاین بچشید

گاه با مشاهده تصویر یک غذای خوشمزه یا دیدن فیلم غذاها و دسرها آرزو می‌کنیم که می‌توانستیم طعم آنها را بچشیم. حالا فعالان حوزه فناوری این رؤیا را محقق کرده‌اند. کاربران می‌توانند با کمک یک دستگاه مبتنی بر واقعیت مجازی(VR) به نام «سیستم تعامل طعم
آب نبات چوبی»، درحالی که در خانه هستند، طعم غذای موجود در برنامه‌های آشپزی تلویزیون را بچشند.
محققان هنگ‌کنگی این دستگاه واقعیت مجازی را ساخته‌اند که قادر به خلق مجدد حس چشیدن ازطریق واقعیت مجازی است. یعنی زمانی که شما در حال تماشای یک برنامه آشپزی در تلویزیون هستید با استفاده از این فناوری، می‌توانید طعم غذا را بچشید.
این دستگاه شبیه یک آب‌نبات چوبی پلاستیکی است که یکسری الکترودهای فلزی در نوک آن قرار گرفته است و می‌تواند تجربه چشیدن طعم را در دنیای مجازی رقم بزند به این ترتیب نمایش‌های آشپزی، فراگیرتر از همیشه خواهد شد.
 این فناوری به بینندگان امکان می‌دهد غذاهای تهیه شده توسط سرآشپزهای مشهور یا شرکت‌کنندگان در مسابقات آشپزی را مستقیماً از طریق صفحه نمایش خود بچشند.
این دستگاه که به عنوان «سیستم تعامل طعم آب‌نبات چوبی» توصیف می‌شود، به کاربر امکان می‌دهد تا طعم‌های شیرینی، نمک، اسید سیتریک، گیلاس، چای سبز، شیر، گریپ فروت و دوریان را از راه دور بچشد. طعم‌ها با استفاده از مواد شیمیایی مناسب غذایی که معمولاً از جلبک‌های قرمز به دست می‌آید و در کیسه‌های ژل آگارز ذخیره می‌شوند، تولید می‌شود. وقتی جریان الکتریکی به این سیستم وارد می‌شود، مواد شیمیایی به سطح ژل می‌آید، با بزاق روی زبان مخلوط می‌شود و حس طعم مورد نظر را ایجاد می‌کند.
با تکامل فناوری‌های واقعیت مجازی و ترکیبی، محققان در حال بررسی راه‌هایی هستند تا تجربیات مجازی را فراگیرتر کنند. در حالی که در ادغام حس‌های بینایی، شنوایی و لامسه در سیستم‌های VR تاکنون موفقیت‌های زیادی حاصل شده اما حس چشایی همچنان یکی از چالش برانگیزترین حس‌ها در این زمینه محسوب می‌شد. موضوعی که حالا این تیم هنگ‌کنگی از پس آن برآمده‌اند و باید منتظر ماند و نتیجه آن را مشاهده کرد.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست و هفت
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست و هفت - ۲۱ آذر ۱۴۰۳