ورود شمش نقره به خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا

تالار نقــــره‌ای جان تازه می‌گیرد

مجتبی آزادیان
خبرنگار

 با توجه به نوسانات بازارهای مالی و افزایش تقاضا برای فلزات گرانبها، ورود شمش نقره به خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا می‌تواند تحول اساسی در بازار سرمایه و اقتصاد کشور به وجود آورد.بر این اساس، اولین محموله شمش نقره در هفته پایانی آبان‌ماه جاری به خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا وارد شد، همچنین طی چند هفته اخیر نیز چندین‌بار عرضه نقره در بورس کالا انجام شد. این محموله به عنوان یکی از اقدامات مهم در راستای توسعه بازار فلزات گرانبها به شمار می‌آید. ورود این محموله نه‌تنها به تنوع سبد سرمایه‌گذاری‌ها کمک می‌کند، بلکه امکان خرید و فروش نقره را برای سرمایه‌گذاران در بورس کالا فراهم می‌آورد. ورود اولین محموله شمش نقره به خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا و آماده‌سازی برای گشایش رینگ نقره‌ای، فرصتی مناسب برای رونق بورس و جذب سرمایه‌های جدید فراهم می‌آورد. همچنین با توجه به ظرفیت بالای نقره به عنوان یک فلز گرانبها، انتظار می‌رود که این اقدام تأثیر مثبتی بر تحولات بازار سرمایه داشته باشد.
 
گشایش در رینگ نقره‌ای
با ورود شمش نقره، بورس کالا اعلام کرده است که برای گشایش رینگ نقره‌ای آماده می‌شود. این رینگ به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهد که به صورت مستقیم در بازار نقره فعالیت کنند و از نوسانات قیمت این فلز بهره‌مند شوند. گشایش این رینگ می‌تواند به جذب سرمایه‌گذاران جدید و افزایش حجم معاملات در بورس کالا منجر شود. به اعتقاد کارشناسان، قرار گرفتن شمش نقره در کنار شمش طلا در بازار گواهی سپرده بورس کالا و ایجاد سایر ابزارهای مالی بر پایه این دارایی، علاوه بر متنوع‌سازی سبد دارایی سرمایه‌گذاران، جذابیت معاملات در این حوزه را جذاب‌تر از هر زمانی می‌کند.
 
رونق سرمایه گذاری و معاملات
بدون شک، گشایش رینگ نقره‌ای در بورس کالا موجب «تنوع سرمایه‌گذاری»، «جذب سرمایه‌های جدید»، «کاهش نوسانات قیمت در بازار فلزات گرانبها» و «افزایش اعتماد عمومی به بورس کالا» خواهد شد؛ به طوری که ورود شمش نقره و ایجاد رینگ نقره‌ای، تنوع بیشتری به سبد سرمایه‌گذاری‌ها اضافه می‌کند. این تنوع می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش دهد و جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند. همچنین با گشایش رینگ نقره‌ای، انتظار می‌رود که سرمایه‌گذاران جدیدی به بازار جذب شوند. این امر می‌تواند منجر به افزایش حجم معاملات و رونق بورس شود. از سویی، تداوم حرکت مذکور می‌تواند به کاهش نوسانات قیمت در بازار فلزات گرانبها کمک کند. بر این اساس، با وجود یک بازار فعال و پویا، قیمت‌ها تحت تأثیر عرضه و تقاضا قرار خواهد گرفت و با ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای خرید و فروش فلزات گرانبها، اعتماد عمومی به بورس کالا افزایش خواهد یافت که این امر می‌تواند به رشد بیشتر بازار سهام کمک کند.
 
تأمین مالی و تقویت تولید
امین سهل‌البیع از فعالان بازار سرمایه، گفت: گواهی سپرده به دلیل شفافیت در معاملات، تمرکز عرضه و تقاضا و نقدشوندگی مناسب، مزایای زیادی دارد. این گواهی بستری مناسب برای تولیدکنندگان، سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان فراهم می‌کند. همچنین، امکان ایجاد ابزارهای مالی پیشرفته مانند قراردادهای آتی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر نقره را نیز ممکن می‌سازد.
وی افزود: با افزایش تقاضا برای نقره به‌عنوان یک دارایی سرمایه‌ای و صنعتی و نیز ایجاد زیرساخت‌های مناسب در بورس کالا، امکان جذب سرمایه و افزایش تولید داخلی نقره فراهم خواهد شد. این ابزار به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا با دسترسی به بازارهای جدید، ظرفیت‌های تولیدی خود را افزایش دهند.
 این فعال بازار سرمایه بیان کرد: توسعه ابزارهای جدید مالی مانند گواهی سپرده و صندوق‌های کالایی موجب تنوع‌بخشی سبد دارایی‌ها و تأمین مالی برای تولیدکنندگان می‌شود. این ابزارها ضمن ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدید، استانداردسازی و برندسازی داخلی را تقویت می‌کنند و تولید ملی را افزایش می‌دهند.

آغاز معاملات گواهی سپرده
شمش نقره
پذیرش شمش نقره استاندارد با خلوص ۹۹۹.۹ در خزانه بورس کالا که از آبان ماه آغاز شده بود، از روز جاری ۲۰ آذر ماه معاملات گواهی سپرده شمش نقره و قرارداد آتی مبتنی بر آن در بورس کالا کلید خورد. معاملات گواهی سپرده شمش نقره، معاف از مالیات بر ارزش افزوده بوده و هر واحد گواهی سپرده، معادل یک گرم نقره خواهد بود.
بر‌اساس این گزارش، امکان تحویل فیزیکی شمش نقره خریداری شده وجود دارد، اما با توجه به اینکه نقره مشمول مالیات بر ارزش افزوده است، فردی که قصد تحویل فیزیکی آن را از خزانه بورس کالا دارد، موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود. همچنین در شرایط تورمی، افزایش بسترهای سرمایه‌گذاری شفاف و مطمئن بر پایه دارایی‌هایی همچون طلا، نقره و سایر کالاها، کمک می‌کند فعالیت‌های سفته‌بازی که به انگیزه حفظ ارزش پول در بازارهای دلار، خودرو و مسکن انجام می‌شود، کاهش یابد و یک مسیر مطمئن و شفاف تأمین مالی برای تولیدکنندگان ایجاد شود.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست و شش
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست و شش - ۲۰ آذر ۱۴۰۳