در حافظه موقت ذخیره شد...
پتانسیل 120 هزار مگاواتی برای توسعه پایدار صنعت برق
تجدیدپذیرها دوای درد ناترازی
استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به اندازهای اهمیت دارد که در برنامه هفتم توسعه نیز به استفاده از آن تأکید شده است. در این برنامه عنوان شده برای برون رفت از شرایط ناترازی باید در سبد تولید برق تنوع ایجاد کنیم که این امر از طریق انرژیهای تجدیدپذیر امکانپذیر است. براساس برآوردهای صورت گرفته توسط وزارت نیرو پتانسیل برق منابع تجدید پذیر کشور حدود 120 هزار مگاوات است که ۷۱ هزار مگاوات آن انرژی خورشیدی و ۴۹ هزار مگاوات آن مربوط به انرژی بادی است.
علیرضا پرنده مطلق، معاون فنی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا) به «ایران» گفت: اگر موانع برطرف شود تا سال آینده میتوانیم میزان تولید برق از انرژیهای تجدیدپذیر را تا 4 برابر بیشتر کرده و این رقم را به 120 مگاوات در سال 1404 برسانیم. همچنین ساتبا در حال تلاش است تا سال آینده ظرفیت نیروگاههای کشور را دو برابر کند. علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره ضرورت توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در گفتوگو با «ایران» بیان کرد: برنامه هفتم توسعه برای تولید ۱۲ هزار مگاوات برق از انرژیهای تجدیدپذیرهدفگذاری دارد. وی افزود: برای تحقق این موضوع، نیازمند ایجاد پنجره واحد اجرایی و همچنین تشکیل قرارگاه مشترک در وزارت نیرو برای انجام این هدفگذاری ملی با مشارکت نهادهای مسئول به صورت همه جانبه هستیم.
همچنین دربرنامه هفتم توسعه، هدفگذاریهایی درخصوص توسعه نیروگاههای کوچک مقیاس شده که در این باره، زهرا اسماعیلزاده مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو شرکت توانیر به «ایران» گفت: اگرچه توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک حرارتی در برنامه هفتم، سالانه 200 مگاوات است اما در سالجاری تاکنون 77 درصد از این هدفگذاری محقق شده است.