استاندار در مورد نیروگاه نیمه کاره زباله سوز ساری ضرب الاجل تعیین کرد

پایان 15 سال بلاتکلیفی

ایران زمین- پرونده نیروگاه زباله سوز ساری پس از 15سال بلاتکلیفی حالا روی میز استاندار جدید مازندران قرار گرفته تا همزمان با حل وفصل یکی از بزرگ‌ترین معضلات زیست محیطی استان و تولید سالانه چندین هزار مگاوات برق، بخش زیادی از دلواپسی دیرینه شهروندان را نیز برطرف کند؛ نیروگاهی که از زمان کلنگ‌زنی‌اش تا امروز، حضور مدیرانی مختلف در آن ثبت شده و حالا به نخستین مقصد بازدیدها و بررسی میدانی مهدی یونسی رستمی تبدیل شده تا با پیگیری جدی ساخت و تکمیل آن، اهمیت مدیریت «پسماند» را که اتفاقاً چند روز پیش مورد تأکید وزیر کشور نیز قرار گرفته بود، برجسته‌تر کند. بازدیدی مهم که بیش از آنکه اقدامی اجرایی باشد، حامل پیامی از جنس اولویت و اهمیت توجه به حوزه مدیریت پسماند در این دوره مدیریتی استان مازندران است.
صبح روز گذشته، استاندار مازندران نخستین بررسی میدانی‌اش از طرح‌های نیمه‌کاره استان را به نیروگاه پرماجرای زباله‌سوز ساری اختصاص داد. زیرساختی که از مدت‌ها پیش به نمادی از طرح‌های نیمه‌کاره در مازندران تبدیل شده و دولت چهاردهم، پنجمین دولتی است که تلاش می‌کند آن را به بهره‌برداری برساند. از اواخر دهه 80 که زمزمه ساخت این نیروگاه مطرح شد تا امروز، شش استاندار(سید علی‌اکبر طاهایی، ربیع فلاح، محمد اسلامی، احمد حسین‌زادگان، سید محمود حسینی‌پور و یوسف نوری)، پیش از استاندار جدید مازندران پیگیر ساخت این پروژه بودند و حالا شاید «مهدی یونسی رستمی» با توجه به نگاه ویژه‌ای که دولت چهاردهم به مسأله پسماند مازندران دارد، آخرین استانداری باشد که طلسم نیمه کاره ماندن این طرح را شکسته و با افتتاح نیروگاه زباله سوز تا پایان سال، قدمی سازنده در حل یکی از بزرگ‌ترین معضلات زیست محیطی استان بردارد.
افتتاح نیروگاه تا پایان سال
استاندار مازندران در این بازدید تأکید کرد که با تشکیل ستاد پیگیری ساخت نیروگاه و به‌کارگیری همه امکانات موجود به کمک شهرداری ساری، باید ۱۰ درصد باقی مانده عملیات اجرایی این نیروگاه زباله‌سوز تا پایان سال‌جاری اجرایی شده و به بهره‌برداری برسد. نیروگاهی که طبق گفته «علیرضا سعیدی» مشاور شهرداری و مسئول پیگیری پروژه زباله سوز به «ایران»، در حال حاضر بخش ابنیه پروژه 96 درصد و بخش تجهیزات 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 10 درصد باقی مانده نیز شامل خرید و نصب تجهیزاتی مانند ترانس‌ها، تابلوهای برق، تجهیزات تفکیک، برج خنک کننده و... است که به دلیل وجود تحریم‌ها و زمانبر شدن پروسه ارسال پول به چین با کندی مواجه شده بود. علیرضا سعیدی اواسط مهرماه سال‌جاری در گفت‌و‌گوبا «ایران» تأکید کرد: «خوشبختانه پول خرید 10 درصد باقی مانده تجهیزات در اردیبهشت سال‌جاری به حساب چینی‌ها واریز شده و اسناد ثبت سفارش ارسال و بلافاصله کار ساخت و ساز آغاز شده است. بنابراین، براساس گزارش‌های واصله اخیراً ساخت تجهیزات تکمیل شده و در حال بارگیری از چین به ایران است. در همین راستا، در حال حاضر در بحث تجهیزات دغدغه‌ای وجود نداشته و حداکثر تا «اواسط دی‌ماه» می‌توانیم منتظر ورود تجهیزات به گمرک ایران باشیم. البته ما با پیمانکار مربوطه رایزنی‌هایی انجام داده و درخواست کرده‌ایم تا با افزایش نیرو بحث نصب تجهیزات را طی 3 ماه تکمیل کرده و تحویل دهد. با این حساب چنانچه مشکلی رخ ندهد و تجهیزات به ایران برسد و نصب شود، افتتاح زباله سوز ساری را در دهه مبارک فجر، جشن خواهیم گرفت.»

نیروگاه معوقات مالی ندارد
مشاور شهرداری ساری و مسئول پیگیری پروژه زباله سوز در حالی اواسط مهرماه به «ایران» خبر از تکمیل 96 درصدی بخش ابنیه این پروژه پرماجرا می‌دهد که 2 ماه بعد «محمدعلی نوبخت» فرماندار ساری اعلام می‌کند که این طرح در بخش ابنیه ۹۷ درصد و در بخش تجهیزات ۸۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با توجه به پرداخت بموقع اعتبارات، معوقات مالی نیز ندارد.فرماندار ساری اوایل آذرماه سال‌جاری، در نشست کمیته ویژه پیگیری‌های اجرایی و حقوقی نیروگاه زباله‌سوز ساری از تشکیل کمیته اجرایی و حقوقی، برنامه‌ریزی جدید برای تکمیل و بهره‌برداری بموقع از نیروگاه زباله‌سوز با همکاری شهرداری، بسیج سازندگی و شرکت پیمانکار خبر داده و از استاندار جدید مازندران نیز دعوت می‌کند که نخستین بازدیدش پس از تحویل گرفتن سکان استانداری را به نیروگاه زباله‌سوز ساری اختصاص دهد.

اهمیت پسماند
در دولت چهاردهم
تکمیل نیروگاه زباله سوز ساری در حالی به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های استاندار جدید مازندران تبدیل شده که طبق گزارش‌های رسمی، روزانه 4 هزار تُن زباله در مازندران تولید می‌شود که 15 درصد آن مربوط به شهر ساری است که در ایام تعطیلات و با ورود مسافران و گردشگران این میزان چندین برابر می‌شود. زباله‌ها و پسماندهایی که در طبیعت برجای مانده و با ایجاد خسارات وارده به محیط زیست، چهره‌ای زشت به سرسبزترین خطه کشور می‌بخشد. حال قرار است در دل این همه مصیبت و مشکلات، نیروگاه زباله‌سوز ساری به عنوان مهم‌ترین طرح در مدیریت پسماند و مقابله با چالش‌های زیست محیطی روی ریل تکمیل سوار شده و طلسم نیمه کاره ماندن آن برای همیشه شکسته شود؛ معضلی بزرگ که اکنون به بحرانی بزرگ در استان تبدیل شده و حتی «اسکندر مؤمنی» وزیر کشور نیز از آن به عنوان مهم‌ترین معضل مازندران یاد کرده است. چندی پیش در سفر معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به مازندران نیز این موضوع به شکل برجسته‌ای مورد تأکید قرار گرفته و شینا انصاری وعده پیگیری و حل معضل زباله مازندران را در کارگروه ملی پسماند مطرح کرده است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و بیست
 - شماره هشت هزار و ششصد و بیست - ۱۲ آذر ۱۴۰۳