اخبار
به میزبانی حسین جابری انصاری صورت گرفت
بازدید وزیر ارتباطات
از خبرگزاری ایرنا
روز گذشته سیدستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خبرگزاری جمهوری اسلامی حضور یافت. وی با همراهی حسین جابری انصاری مدیرعامل ایرنا، از بخشهای مختلف این سازمان بازدید کرد و در جریان روند مخابره اخبار از اتاق خبر قرار گرفت. وزیر ارتباطات با حضور در تحریریه اخبار ایرنا، به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد و در پایان پاسخگوی سؤالات خبرنگار اقتصادی بود.
طرح دوباره نام ظریف
در مجلس و پاسخ قالیباف
روز گذشته در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، حمید رسایی نماینده تهران بار دیگر مسأله انتصاب محمدجواد ظریف در سمت معاونت راهبردی رئیسجمهور را مطرح کرد که با پاسخ رئیس مجلس و انتقاد برخی از نمایندگان مواجه شد. رسایی هیأت رئیسه را متهم کرد که گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره این انتصاب را بررسی نمیکند. رئیس مجلس در پاسخ با بیان اینکه گزارش کمیسیون هنوز به هیأت رئیسه نرسیده، گفت: ما آییننامه را رعایت کردیم و گزارش شما درست نیست، اما درباره آقای ظریف، این انتصاب تخلف است؛ البته غیر از ماده ۲۳۴ مسیر دیگری هم وجود دارد. انشاءالله دولت تدبیر میکند، ما هم اقدامات قانونی را پیگیری میکنیم. در واکنش به رسایی، احمد بیگدلی نماینده مردم خدابنده گفت: ظریف، موضوع اصلی بعضی از همکاران شده است؛ مردم مشکل آب، برق و اشتغال دارند اما صبح میآییم در مجلس بحث درباره ظریف است و ظهر میخواهیم از مجلس بیرون برویم، باز هم بحث ظریف مطرح است. اصلاً ظریف را از این مملکت اخراج کنید تا آقایان راحت شوند.
به میزبانی اندیشکده سیاست الگوی
اسلامی-ایرانی پیشرفت برگزار شد
نشست بررسی منطقهگرایی
در سیاست خارجی
در نشست اندیشهورزی اندیشکده سیاست الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت که با حضور صاحبنظران برگزار شد، «رویکرد منطقهگرایی و چندجانبهگرایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش دفتر ارتباطات مرکز الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، کوروش احمدی دیپلمات سابق، سید جلال دهقانی فیروزآبادی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و الهه کولایی استاد دانشگاه تهران از چهرههای علمی حاضر در نشست بودند.
در این نشست الهه کولایی به عنوان دبیر علمی، منطقهگرایی را تبیین کرد. وی گفت: فضای بعد از جنگ سرد برای سازمانهای منطقهای، همکاریهای منطقهای و روندهای چندجانبهگرایی، فرصتها و امکانات متفاوتی به وجود آورد، اما بعد از یازده سپتامبر شاهد سیاستهایی بودیم که بار دیگر جهان را به سمت قطبی شدن هدایت میکرد. کولایی اضافه کرد: با این حال تلاش قدرتهای نوظهور این است که چندجانبهگرایی و چندقطبی شدن جهان را تقویت کنند.
سید جلال دهقانی فیروزآبادی استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز با اشاره به اینکه منطقهگرایی یکی از اشکال چندجانبهگرایی و در برابر یکجانبهگرایی یا دوجانبهگرایی قرار دارد، گفت: منطقهگرایی هم به عنوان یک ذهنیت و هم یک رویکرد مطرح است. منطقهگرایی به مثابه ذهنیت، یعنی اول باید به منطقهگرایی باور داشته باشیم، سپس آن باور را در سیاست خارجی پیگیری کنیم.
وی با تقسیمبندی منطقهگرایی به ۴ نوع رویکرد دیگر گفت: منطقهگرایی به عنوان قدرت بنیادین، به این معنی است که منطقهگرایی در اثر هژمونی و برتری یک قدرت منطقهای شکل میگیرد. در منطقهگرایی منفعتبنیان، بنیان همگرایی و همکاری منطقهای منافع مشترک است. دهقانی فیروزآبادی رویکرد دیگر در منطقهگرایی را منطقهگرایی نهادبنیادین برشمرد و گفت: منطقهگرایی هنجاربنیان، یعنی منطقهگرایی بر اساس ارزشها، هنجارها و هویت مشترک در یک منطقه شکل میگیرد.
کوروش احمدی، دیپلمات سابق نیز وجه غالب منطقهگرایی را اقتصادی دانست و گفت: در تمرکز منطقهگرایی، نگاهها معطوف به همکاریهای اقتصادی درونمنطقهای است، البته منطقهگرایی ابعاد دیگری هم دارد که میتواند نظامی باشد.
وی اضافه کرد: هنگامی که از منطقهگرایی بویژه در بُعد اقتصادی صحبت میشود، به این معنی است که همکاریهای اقتصادی بر مبنای مجاورت جغرافیایی واحدهای سیاسی منطقه شکل گیرد و در ادامه با نهادهایی همراه شود که مبنای روشنی برای همکاریهای اقتصادی تعریف کنند. به گفته احمدی، این نهادها باید رسمی باشند و در چهارچوب مقتضیات سازمانهای بیندولتی محسوب شوند.