چه کسی در بیروت هدف حمله اسرائیل بود؟
سومین عملیات سنــگــر شــکنها در قــلــب لبــنـان
شامگاه جمعه جنگندههای رژیم صهیونیستی حملات مرگباری را در بیروت انجام دادند. به گفته منابع لبنانی، اشغالگران یک ساختمان مسکونی 8 طبقه در منطقه البسطه در بیروت، پایتخت لبنان را هدف قرار دادند. طبق آخرین اعلام آنها تعداد شهدای این تجاوز به 11 نفر رسیده و 63 نفر نیز مجروح شدهاند و کار آواربرداری برای پیدا کردن اجساد شهدا همچنان ادامه دارد. گفتنی است که محله بسطا در بیروت که مورد هدف اشغالگران اسرائیلی قرار گرفت، دارای تراکم جمعیت بالایی بوده و آوارگان زیادی نیز در آنجا مستقر شده بودند.
مقامات لبنانی اعلام کردند که این حمله هوایی گسترده بدون هشدار قبلی بوده و یکی از رهبران ارشد حزبالله را هدف قرار داده است. ارتش اسرائیل پیش از انجام این حمله برخلاف برخی موارد دیگر از حملات هوایی خود به ساکنان محله دستور تخلیه و ترک خانههایشان را نداده بود. خبرنگار المیادین نیز گفت ساختمان مورد هدف که ساکنان آن را غیرنظامیان تشکیل میدادند، به طور کامل ویران شده و خسارتهای زیادی هم به ساختمانهای مجاور وارد شده است.
تایمز اسرائیل گزارش داد که شایعاتی در رسانههای اجتماعی وجود دارد مبنی بر اینکه هدف حمله گسترده اسرائیل در مرکز بیروت، شیخ نعیم قاسم رهبر جدید حزبالله یا طلال حمیه، از فرماندهان ارشد حزبالله بوده است. سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گزارش داد که هواپیماهای اسرائیلی یکی از رهبران مقاومت را که سمت فرماندهی عملیات در حزبالله را برعهده دارد، هدف قرار داده است.
خبرگزاری ملی لبنان اعلام کرد که اسرائیل در این حمله از بمبهای سنگر شکن استفاده کرد که دهانه عمیقی بر جای گذاشته است. منابع امنیتی گفتند که در این حمله حداقل چهار بمب پرتاب شده است. این حمله به گونهای بود که در بیروت ساعاتی پس از حمله بشدت بوی مواد منفجره به مشام میرسید. این چهارمین حمله هوایی اسرائیل در این هفته بود که منطقه مرکزی بیروت را هدف قرار داد. بیشتر حملات اسرائیل به پایتخت، ضاحیه را هدف قرار داده است.
به گفته تایمز اسرائیل حملاتی که بدون هشدار قبلی در خارج از ضاحیه انجام میشود، اعضای بلندپایه حزبالله را هدف قرار داده است. یک منبع دفاعی رژیم صهیونیستی در شبکه کان تأیید کرد که این حمله تلاشی برای کشتن محمد حیدر، فرمانده ارشد حزبالله بوده است. با وجود این اخبار اما تا این لحظه رژیم صهیونیستی هیچ اظهارنظر رسمی در مورد این حمله نداشته است. به گزارش کان اسرائیل، حیدر یکی از اعضای ارشد نظامی حزبالله و عضو شورای این جنبش است. وی و یکی دیگر از فرماندهان ارشد حزبالله، هیثم علی طباطبایی، از زمانی که اسرائیل سید حسن نصرالله را به همراه بسیاری از اعضای ارشد نظامی این گروه در موجی از حملات به شهادت رسانده، رهبران نظامی حزبالله شدهاند. طلال حمیه نیز پس از کشته شدن ابراهیم عقیل، رئیس عملیات نظامی حزبالله، به رهبری بخش عملیات این جنبش منصوب شده است.
حمله به مرکز بیروت در حالی انجام شد که جنگندههای رژیم صهیونیستی چندین موج حملات را در ضاحیه در جنوب بیروت انجام دادند. علاوه بر آن، در جنوب لبنان نیز تصویری زنده از حمله رژیم صهیونیستی به ماهیگیران در ساحل توریستی صور در رسانهها منتشر شده است. المیادین گزارش داد که بر اثر هدف قرار دادن مستقیم پهپاد اسرائیلی دو ماهیگیر که در ساحل این شهر در حال پیادهروی بودند، مجروح شدند. خبرگزاری ملی لبنان نیز تأیید کرد که این حمله منجر به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن یک نفر دیگر شده است.
این منبع لبنانی همچنین از حمله اسرائیل به شهر بعلبک در شرق لبنان و همچنین حمله به اطراف شهر بودای در غرب منطقه بعلبک صحبت کرد. به گفته المیادین، هواپیماهای اشغالگر همچنین به شهر شمسطار در شمال بقاع یورش بردند و به دنبال آن حملهای به اطراف شهر هورتاله در بقاع انجام دادند. به گزارش خبرگزاری ملی لبنان دستکم پنج نفر نیز در حمله رژیم صهیونیستی به روستای رومانه در استان نبطیه در جنوب لبنان کشته شدند.
تکذیب خبر شهادت فرماندهان حزبالله
در پی انتشار اخباری مبنی بر شهادت رهبران نظامی و سیاسی مقاومت لبنان، روز گذشته الجزیره به نقل از یک منبع امنیتی لبنانی اعلام کرد که هیچکدام از فرماندهان حزبالله در ساختمان هدف قرارگرفته در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به منطقه «البسطه» در بیروت حضور نداشتهاند. «امین شری» یکی از نمایندگان پارلمان لبنان نیز طی مصاحبهای با المیادین اعلام کرد که هیچکدام از شخصیتهای بارز حزبالله در ساختمان هدف قرارگرفته در بیروت حضور نداشتهاند. وی تصریح کرد که این هشتمین بار است که بیروت مورد حمله قرار میگیرد. در هیچکدام از این حملات هیچ هدف نظامی مورد حمله واقع نشده است.
برش
افزایش حمایت از راهحل سیاسی در یک نظرسنجی
با وجود افزایش حملات رژیم صهیونیستی به لبنان، روز گذشته یک نظرسنجی در روزنامه معاریو نشان داد که 57 درصد از اسرائیلیها از توافق سیاسی در لبنان (پایان جنگ) حمایت میکنند و در مقابل، ۳۲ درصد خواهان گسترش عملیات زمینی در لبنان هستند.
نکته قابل توجه این است که تعداد حامیان عملیات سیاسی و پایان جنگ، نسبت به نظرسنجی قبلی ۱۲ درصد افزایش داشته است که میتواند نشانگر موفقیت نسبی حزبالله در افزایش هزینه اجتماعی جنگ در داخل اسرائیل باشد. این نظرسنجی در همین چند ساعت واکنشهای مختلفی (موافق و مخالف) برانگیخته است.