پایان تخصیص دلبخواهی بودجه‌های ورزشی

بهنام محمودی
سرمربی پیشین تیم ملی والیبال

حضور روز گذشته رئیس‌جمهور در وزارت ورزش و جوانان بیانگر تلاش وی برای پیگیری این نگاه است که «پیشگیری بهتر از درمان است.»
یکی از نکات مورد تأکید روز گذشته رئیس‌جمهور توجه به مسأله سرانه‌های ورزشی و توزیع عادلانه آن بود. امروز مناطق محروم و کم برخوردار کشور از سرانه‌های ورزشی کمتری هم برخوردار هستند. به رغم وجود استعدادهای ناب ورزشی در این مناطق، آنها نه تنها نصیبی از امکانات ورزشی کشور نمی‌برند، بلکه این استعدادهای ورزشی ناشناخته باقی می‌مانند. این در حالی است که با تخصیص بهینه اعتبار و ساخت اماکن ورزشی در مناطق کم برخوردار، می‌توان استعدادهای خوبی را شناسایی و معرفی کرد. بر همین اساس این تأکید رئیس‌جمهور هم مورد توجه فعالان ورزشی قرار خواهد گرفت.
در گذشته تخصیص اعتبارات ورزشی از منطق لازم و کافی برخوردار نبود و وجه سیاسی تخصیص اعتبارات پررنگ بود. برای رفع این نقیصه و اجرای مأموریتی که رئیس‌جمهور در توزیع عادلانه اعتبارات و امکانات ورزشی تعریف کرده است، تدوین آمایش سرزمینی کشور در حوزه ورزش ضروری است. آمایش سرزمینی توقعی بود که در دولت‌های گذشته دنبال نمی‌شد و به دلیل فقدان آن، اعتبارات حوزه ورزش به صورت دلبخواهی تخصیص داده می‌شد. به عنوان مثال در برخی استان‌ها ساخت پروژه‌های ورزشی‌ای آغاز شد که اساساً نیازی به چنین تأسیساتی نداشتند. اما به دلیل رویکرد سیاسی در تصویب این طرح‌ها یا بدون لحاظ کردن ویژگی‌های انسانی و جغرافیایی این مناطق که فعالیت در برخی رشته‌ها را بی‌معنی می‌کرد، ایجاد آن تأسیسات تصویب شد.
البته توزیع عادلانه اعتبارات به این معنی نیست که برای هر استان سرانه یکسانی در نظر گرفته شود. باید با شناسایی ویژگی‌ها و زمینه‌های ورزشی هر استان اعتبارات و طرح‌های مشخصی را تعریف کرد. در این مسیر باید کوشید بررسی این مسائل ورزشی درگیر نگاه سیاسی و مسائل تبلیغاتی نشود. همان طور که رئیس‌جمهور در دوران انتخابات گفت، امیدواریم در این زمینه نیز از نظرات کارشناسان ورزشی و نه کارشناسان سیاسی استفاده شود تا شاهد تکرار اشتباهات گذشته نباشیم.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و سیزده
 - شماره هشت هزار و ششصد و سیزده - ۰۴ آذر ۱۴۰۳