اخبــار

کاهش هزینه‌های دولت
با اشتغال مددجویان

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر اینکه اشتغال محور تولید است و باید به سمت رونق تولید حرکت کرد، گفت: ایجاد اشتغال برای مددجویان می‌تواند به کم کردن هزینه‌های دولت کمک کند.
عبدالناصر همتی در همایش یاوران اشتغال که در کمیته امداد امام خمینی(ره) برگزار شد، افزود: موضوع حمایت از کمیته امداد افتخار است اما فقر مایه افتخار نیست و در طول ۴۵ سال نتوانسته‌ایم اشتغال مورد نیاز را تأمین کنیم و از این رو باید اشتغال مناسب ایجاد کنیم تا کشور در مسیر توسعه پایدار باشد.
وی با اشاره به فعالیت کمیته امداد در کشور گفت: در کشورهای توسعه یافته نهادهای حمایتی و سازمان‌های مردم‌نهاد برای کمک به نیازمندان فعال هستند و در ایران نیز نهادهایی چون کمیته امداد از نهادهای خوشنام و معتبر است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اقدامات امداد برای توانمندسازی مددجویان تحت پوشش، از مدیران بانک‌ها خواست تا باقی‌مانده سال با سرعت بیشتری کمک کنند تا وام‌های موردنیاز توانمندسازی و اشتغال تأمین شود.
همتی با یادآوری اینکه ایجاد اشتغال برای مددجویان می‌تواند به کم کردن هزینه‌های دولت کمک کند، افزود: وزارت اقتصاد، بانک‌ها و بخش خصوصی تلاش خود را به کار خواهند بست تا کمیته امداد در این زمینه موفق باشد.
وزیر اقتصاد درباره پرداخت وام قرض‌الحسنه اشتغال مددجویان نیز گفت: به دلیل چند ماه بلاتکلیفی در مجموعه کارهای کشور، در همه زمینه‌ها کمتر از حدی که تصور می‌کردیم عمل شد و از این رو از مدیران بانک‌ها می‌خواهم که در مدت باقی‌مانده از سال با سرعت بیشتری کارها را انجام دهند تا عقب‌ماندگی در این زمینه نداشته باشیم.
همتی با اشاره به اعتبار پنج هزار میلیارد تومانی که با عنوان حساب ثروت و عدالت از صندوق توسعه ملی به اشتغال اختصاص یافته بود، اظهار کرد: ترکیب این مبلغ با منابع بانک‌ها ۱۵ هزار میلیارد تومان است که درصدی از آن برای توسعه مناطق روستایی و عشایری به کمیته امداد تعلق می‌گیرد.
وزیر اقتصاد در حاشیه این همایش و در جمع خبرنگاران بر اجرای تعهدات نظام بانکی در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال مددجویان در نیمه دوم سال تأکید کرد.
همتی در پاسخ به اینکه تعهدات امسال شبکه بانکی در زمینه وام اشتغال مددجویان به طور کامل محقق می‌شود، اظهار کرد:‌ محدودیت‌هایی در تأمین منابع وام‌های قرض‌الحسنه وجود دارد اما کمیته امداد جزو اولویت‌های اصلی در پرداخت این تسهیلات است و تلاش می‌شود که حتماً این کار انجام شود.

 

مناطق آزاد متحول می‌شوند

«دبیر کنونی شورای عالی مناطق آزاد همه سلسله مراتب مدیریتی را طی کرده است. همچنین با کارنامه و تجربه‌ای که ایشان دارند، به نظرمی‌آید تغییرات مثبت در تحول مناطق آزاد رقم بخورد.»
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود و نایب‌ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان این مطلب درباره انتخاب رضا مسرور به‌ عنوان دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: وی همواره در حوزه مناطق آزاد فعالیت داشته، کار خود را از سطح پایه آغاز کرده و همه سلسله‌مراتب مدیریتی را طی کرده است. او کسی نبوده که مانند برخی مدیران کارش را از ریاست آغاز کرده باشد. وی از معاونت‌ها با فعالیت کارشناسی و تخصصی در این حوزه این مسیر را طی کرده و پیش از این مدیریت منطقه آزاد انزلی را برعهده داشته و در منطقه آزاد کیش نیز مسئولیت‌هایی داشته است. با توجه به طی چنین مسیری او در این حوزه تجربه و تخصص کسب کرده است.
این نماینده مجلس ادامه داد: بنابراین امیدوار هستیم مسرور بتواند تغییراتی در مناطق آزاد ایجاد کند. مناطق آزاد تا به امروز نه تنها مشکلی از کشور حل نکرده، بلکه مشکلاتی نیز ایجاد کرده است. منطقه آزاد نباید محل واردات باشد. ما باید بتوانیم در آن مناطق شرایط را برای تولید سهل کنیم و با تولید گسترده و صادرات برای کشور ارزآوری داشته باشیم.

 وضعیت کنونی مناطق آزاد خوب نیست
مهدی طغیانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: مناطق آزاد به دلیل از هم گسیختگی مقررات و قوانین وضعیت خوبی ندارند و با اعمال بعضی قوانین [نامناسب] رفته‌رفته مزیت‌های خود را از دست داده‌اند. حالا دنبال این هستیم که در این دوره جدید، مناطق آزاد را از شرایطی که با مسائل پراکنده‌ای درگیر هستند، خارج کنیم تا از مزیت‌های موجود برای توسعه آنها استفاده شود؛ این تغییر مهم‌ترین اولویت است.
 طغیانی ادامه داد: سایر مسائل همچون تحریم و کمبودهای منابع ارزی که در کشور با آن مواجه هستیم، در مناطق آزاد نیز وجود دارد. وقتی کشور با مشکل ارز مواجه است، در مناطق هم این مشکل دیده می‌شود و امکان سرمایه‌گذاری خارجی و واردات وجود ندارد. به نظر می‌رسد رضا مسرور به عنوان دبیر کنونی مناطق آزاد مسیر دشواری برای توسعه مناطق آزاد و تغییر شرایط آن‌ در پیش دارد؛ مسیری که با توجه به سال‌ها فعالیت در این حوزه می‌تواند برایش آشنا باشد.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و نه
 - شماره هشت هزار و ششصد و نه - ۲۹ آبان ۱۴۰۳