«ایران» از تثبیت امنیت پایدار شرق و غرب کشور با هم‌افزایی دیپلماسی و میدان گزارش می‌دهد

قطع بازوهای اسرائیل در آن سوی مرزها

نقشه‌ای که اسرائیل از سال‌های گذشته درخصوص ایران به دنبال پیاده‌سازی آن است، استفاده از نیروهای مخالف حاکمیت، در قالب تجزیه‌طلبی و آشوب‌سازی در راستای ایجاد ناامنی برای ایران است. این ایده، بر فعال کردن ظرفیت گروه‌های تجزیه‌طلب و به تبع آن، ایجاد قوسی از ناآرامی‌ها در مناطق غرب و شرق کشور استوار است.
هر چقدر که ایران به‌عنوان کانون مقاومت، با ناامنی دست و پنجه نرم کند، حاشیه امنیت اسرائیل نیز به همان اندازه تثبیت می‌شود. بر مبنای همین ایده، در سال‌های اخیر شاهد فعالیت تجزیه‌طلبان و گروه‌های تروریستی در دو سوی مرزهای کشورمان، در راستای تأمین اهداف رژیم صهیونیستی بودیم. البته «تِز» صهیونیست‌ها در قبال ایران، با ارائه «آنتی‌تز» تهران، بخصوص پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم همراه بود که در رزمایش شهدای امنیت در منطقه جنوب‌شرق کشور و پیش‌تر از آن در سفر مسعود پزشکیان به عراق و دیدارش با مقامات اقلیم کردستان عراق نمود پیدا کرد.
 
اولین قدم در اولین سفر خارجی
کشور عراق اولین مقصد سفرهای خارجی مسعود پزشکیان، در قامت رئیس‌جمهور ایران بود که شهریورماه امسال انجام شد. پزشکیان سفر به عراق را آغاز دوره جدیدی از توسعه و تعمیق تعاملات و روابط با کشورهای همسایه، بخصوص در حوزه مسائل امنیتی دانست و چند ساعت بعد در نشست مطبوعاتی مشترک با محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، اجرای توافقات امنیتی تهران-بغداد را ضامن تقویت ثبات و امنیت دو کشور خواند و بر اجرای دقیق و کامل آن تأکید کرد.
یک روز بعد، «نچیروان بارزانی» رئیس اقلیم کردستان عراق میزبان رئیس‌جمهور ایران بود تا به وی اطمینان خاطر دهد که «اقلیم کردستان عراق پایبند به توافقات امنیتی تهران-بغداد است و نه‌تنها هرگز برای ایران تهدیدی نخواهد بود، برعکس تلاش خواهد کرد فرصتی برای جمهوری اسلامی ایران باشد». اسفندماه 1401 و در پی اقدامات تروریستی گروهک‌های تجزیه‌طلب علیه کشورمان که مشخصاً در راستای عملیاتی کردن ایده اسرائیل بود، دولت عراق تعهد داد که نسبت به خلع سلاح و اخراج گروه‌های فعال ضدایرانی از مرزهای مشترک با ایران، اقدام کند؛ تعهداتی که تا پیش از روی کار آمدن دولت چهاردهم، انجام شد اما کافی نبود. به همین دلیل هم یادآوری تعهدات عراق و اقلیم کردستان نسبت به اجرای توافقنامه اسفندماه، یکی از محورهای مهم دیدارهای پزشکیان در عراق بود.
 
حالا نوبت شرق است
ملزم کردن عراق به پاکسازی مرزهای مشترک از گروه‌های تروریستی، قطعه‌ای از پازلی بود که باید در راستای مقابله با طرح رژیم صهیونیستی برای ایجاد ناامنی در ایران کامل می‌شد. این موضوعی بود که توجه دولت چهاردهم را به خود جلب کرد تا پس از پایان دادن به ناامنی‌های مرزهای غربی، پاکسازی منطقه جنوب‌شرق کشور را در دستورکار خود قرار دهد. صبح پنجم آبان‌ماه و چند ساعت پس از حمله اسرائیل به ایران، گروهک جیش‌الظلم یک عملیات تروریستی علیه نیروهای فراجا ترتیب داد که منجر به شهادت 10 نفر از مأموران انتظامی شهرستان تفتان شد. وقوع این عملیات تروریستی و همزمانی آن با حمله رژیم صهیونیستی، بر ارتباط مستقیم تروریست‌ها با سرزمین‌های اشغالی صحه گذاشت تا دولت چهاردهم در همکاری مشترک با نیروهای امنیتی و نظامی، طرح پاکسازی منطقه را کلید بزند.
همزمان با آغاز رزمایش شهدای امنیت  دستگاه دیپلماسی کشور نیز ظرفیت‌های خود را به خدمت گرفت تا همزمان با پاکسازی در داخل، برخورد با گروه‌های تروریستی حاضر در خارج از مرزهای کشور را پیش ببرد. سفر عباس عراقچی به پاکستان و دیدارش با مقامات این کشور نیز در همین چهارچوب بود. طبق اظهارات عراقچی، جیش‌الظلم و رژیم صهیونیستی با هم ارتباط نزدیکی دارند و تهران و اسلام‌آباد تصمیم گرفته‌اند اقدامات مشترک‌شان در خصوص برخورد با تروریست‌ها در دو سوی مرزها را تشدید کنند؛ اقداماتی که نقطه آغاز آن همزمان با حضور عراقچی در اسلام‌آباد گذاشته شد. به طور مشخص، خاتمه دادن به حضور تجزیه‌طلبان در مرزهای غربی و پاکسازی مرزهای شرقی از تروریست‌ها، می‌تواند به تلاش رژیم صهیونیستی برای ایجاد ناامنی‌های سریالی در ایران پایان دهد؛ اتفاقی که مرهون هم‌افزایی و هماهنگی قابل تقدیر دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح کشورمان خواهد بود.
صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و هشت
 - شماره هشت هزار و ششصد و هشت - ۲۸ آبان ۱۴۰۳