افزایش وفاق زمینهساز حل مشکل فیلترینگ
وحید یزدانیان
عضو هیأت علمی پژوهشگاه ارتباطات
مهم ترین دستاوردهای دولت و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این دوره کوتاه 100 روزه از جنس راهبردی و نگاه و سیاستگذاری مناسب است.
اولین موضوعی که میتوان به آن اشاره داشت، ارتقای اعتماد عمومی نسبت به مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مجموعه آی سی تی کشور است. رویکرد دولت و شخص وزیر ارتباطات به افزایش این اعتماد کمک کرده است. بهعنوان مثال این شفافسازی و اعتمادسازی را میتوان در نحوه انعکاس خبراختلالی دید که بهتازگی در شبکه زیرساخت کشور ایجاد شد. قبل از هرگونه اعتراض فعالان این اکوسیستم یا مردم، بهزاد اکبری، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در شبکههای اجتماعی درباره این اختلال و چرایی ایجاد آن سخن گفت و در رشته توئیتهایی، تلاشها برای ازبین بردن این اختلال تا زمان رفع آن را با شفافیت به مردم اعلام کرد. این موضوع، خود به ارتقای اعتماد عمومی کمک میکند.
موضوع دوم این است که در راستای سیاستهای رئیسجمهور، شاهد افزایش وفاق درون دولت و همچنین در دستگاههای خارج از آن، در ارتباط با دولت هستیم که نمونه آن را میتوان در جلسات شورای عالی فضای مجازی دید. نفس برگزاری جلسات این شورا، نشانه وفاق بوده و موضوعات مطرح شده در این جلسات هم کاملاً کلیدی و مهم است. بیان موضوعاتی همچون رفع فیلترینگ، بدون ایجاد تنش و جلو رفتن آن تا حد زیاد، نشانهای از عزم دولت برای ایجاد هماهنگیهاست. توجه شخص رئیسجمهور و وزیر ارتباطات به خواستههای بهحق مردم را میتوان از دیگر شاخصههای دولت دراین 100 روز دانست؛ وزیر ارتباطات نظر فعالان اکوسیستم فناوری را میشنود، به آن توجه میکند و گاه نیز بازتاب میدهد. بهعنوان مثال موضوع فیلترینگ یا رجیستری آیفون و تأمین دسترسی آزاد مردم به تکنولوژیهای روز دنیا، حل مشکل کیفیت پایین اینترنت و... همگی خواستههای مردم هستند که به آنها توجه ویژه شده است.توجه به توسعه ارتباطات بینالملل، دیپلماسی فناوری و تعطیل نکردن کارهای قبلی را میتوان یک دستاورد برای دولت دانست. برخلاف برخی دولتها که کارهای قبلی را کنار میگذاشتند و سراغ پروژههای جدید میرفتند، در دوره جدید وزارت ارتباطات، بهعنوان مثال شاهد ادامه مسیر توسعه فیبر نوری به عنوان پایهگذار زیرساخت پایدار برای پذیرش فناوریهای نوظهور و آیندهمحور هستیم.