با افزایش تدابیر ی برای کاهش دغدغههای معیشتی
آرامش به بازار کالاهای اساسی بازمی گردد
امین محمودی
خبرنگار
دولت طی چند ماه اخیر تلاش کرده تا علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان با واردات کالاهای اساسی بازار را تنظیم کند به طوری که آمارها حکایت از آن دارد که رفته رفته افزایش قیمت این کالاها در بازار روند کاهشی را شروع کرده است.
عرضه مرغ به قیمت مصوب
در حال حاضر همزمان با عرضه انبوه مرغ کشتار روز و منجمد در بازار شاهد آن هستیم که قیمت این کالا در مناطق مرکزی تهران به 90 هزارتومان رسیده و هماکنون در برخی از مناطق نیز مرغ با قیمت هر کیلوگرم 86 هزار تومان به فروش میرسد. این موضوع به دلیل افزایش قابل توجه جوجهریزی مرغداران در کشور محقق شد به طوری که با افزایش قابل توجه واردات نهادههای دامی میزان جوجهریزی در فصل پاییز بین ۱۴۶ تا ۱۵۰ میلیون عدد بوده است. از سوی دیگر شرکت پشتیبانی امور دام نیز طی 20 روز اخیر عرضه انبوه مرغ منجمد در بازار را با قیمت هر کیلوگرم 65 هزار تومان آغاز کرده که کمک شایانی به تنظیم بازار کرده است. روز گذشته در حاشیه نشست هیأت دولت، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به این پرسش که قیمت مرغ به ۱۰۰ هزار تومان رسیده است، گفت: قیمت مرغ زیر ۹۲ هزار تومان است و قیمت اعلام شده درست نیست هرچند نزدیک به ۱۰ روز قبل به دلیل برنامه برخی مشکلات توزیع شاهد این وضعیت بودیم اما درحال حاضر بازار تنظیم شده است. وی در پاسخ به این پرسش که روند کاهش قیمت مرغ ادامه خواهد یافت، افزود: کاهش قیمت هم باید منطقی باشد و نمیتوان انتظار داشت که تولید کنندگان، تولید خود را رایگان ارائه دهند.
عرضه برنج تنظیم بازاری
از سوی دیگر شاهد آن هستیم که در هفته جاری توزیع گسترده برنج تنظیم بازاری نیز آغاز شده و از هفته آینده دوباره شاهد رفع ممنوعیت واردات هر ساله برنج در بازه زمانی مرداد تا آبان هستیم.
چندی پیش نیز رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: وزارت جهاد برای کاهش نوسانات قیمت برنج۲۰۰ تن برنج خارجی با نرخ ۳۳ هزار تومان در اختیار بنکداران قرار داده است تا با نرخ ۳۵ هزار تومان در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد که در نهایت به دلیل حاشیه سود پایین، نامهنگاری مبنی بر اصلاح حاشیه سود انجام دادیم تا سود ۳ درصدی بنکدار و ۸.۵ درصد خردهفروشی لحاظ شود.
وی بیان کرد: آغاز توزیع برنجهای تنظیم بازار با رعایت حاشیه سود منطقی برای بنکدار و استمرار آن میتواند بازار را به ثبات برساند.
وزیر جهاد کشاورزی نیز دیروز در پاسخ به پرسشی در خصوص واردات برنج بیان داشت: ثبت سفارش واردات برنج از هفته آینده با پایان وقت مقرر قانونی، شروع میشود البته به قدر نیاز برنج وارد کشور خواهد شد، البته نیاز ما به واردات برنج ناچیز است. وی در پاسخ به پرسشی درباره گلایه کشاورزان مبنی بر قیمت پایین برنج، اظهار داشت: قیمتها برای تنظیم بازار تعیین شده است و فعالان بازار عمده فروشی برنج، از اقدامات صورت گرفته رضایت نسبی دارند و تلاش داریم تنظیم گری درست خود را در خصوص برنج ادامه دهیم تا تولید کنندگان داخلی آسیب نبینند.
رکوردشکنی واردات گوشت
بازار گوشت قرمز نیز یکی دیگر از مواردی است که وزیر جهاد کشاورزی به آن پرداخته و گفته است در خصوص گوشت قرمز سیاستگذاری لازم اتخاذ شده و با تصمیماتی که صادرکنندگان گرفتهاند بزودی بازار متعادل میشود.
نوری قزلجه گفت: گوشت وارداتی برای تنظیم بازار تنها یک دهم درصد از نیاز کشور را تأمین میکند و تنها به مدت کمتر از یک ساعت در قفسههای برخی فروشگاهها عرضه میشود. با این حال بد نیست بدانیم وزارت جهاد کشاورزی با کمک بانک مرکزی به تکالیف خود برای واردات گوشت قرمز و تأمین آن با قیمت تنظیم بازار عمل کرده است به طوری که طی هفت ماهه سالجاری شاهد رکوردشکنی واردات گوشت قرمز در کشور بودهایم.