اخبار

عارف در جلسه با مدیران صنعت پتروشیمی تأکید کرد
دستیابی به جایگاه اول صادرات محصولات پتروشیمی در منطقه
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه صنعت پتروشمی به عنوان پیشران اقتصادی کشور در ارتقای ارزش افزوده، اشتغالزایی و اقتصاد ملی نقش مؤثری دارد، تصریح کرد: هیچ راهی جز اینکه به جایگاه اول در صادرات محصولات پتروشیمی در منطقه برسیم، وجود ندارد. به گزارش ایسنا، محمدرضا عارف در جلسه‌ای با مدیران عامل شرکت‌های بزرگ پتروشیمی، نیروهای علمی برجسته این صنعت را مزیت مهم ایران در مقایسه با کشورهای دیگر دانست و تصریح کرد: برای اجرای برنامه هفتم توسعه و همچنین رسیدن به هدف رشد ۸ درصدی پیش‌بینی شده در این برنامه، باید از بخش پتروشیمی کمک بگیریم. معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نیاز ۱۵۰ میلیارد دلاری سرمایه‌گذاری خارجی برای تحقق رشد ۸ درصدی در برنامه هفتم توسعه اضافه کرد: بخش پتروشیمی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی برای ورود سرمایه‌گذاری خارجی است که در این صورت بازار بسیار خوبی نیز برای محصولات شرکت‌های ایرانی در این حوزه در جهان ایجاد خواهد شد. وی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته در صنعت کشور و نیز توجه به «تحقیق و توسعه» در صنعت به عنوان یک الزام اساسی، افزود: با توجه به تغییرات سریع و گسترده فناوری در جهان باید با فناوری‌های منطبق با مقتضیات روز دنیا حرکت کرد و بخش پتروشیمی همواره در بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا پیشرو بوده است و باید در نظر داشت اگر نگاه سنتی حاکم شود، به هیچ عنوان هزینه‌های تولید اجازه رقابت در بازارهای جهانی را نمی‌دهد و لزوم استفاده از فناوری‌های پیشرفته بویژه هوش مصنوعی که به کارآمدی بالاتر و کاهش هزینه‌ها کمک شایان توجهی می‌کند، یک الزام است.

موضع‌ جدید رئیس مجمع
درباره FATF
آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیان موضع این نهاد تصمیم‌گیر درباره FATF، با طرح این سؤال که «آیا در فضای تحریم، پذیرفتن FATF آنقدر اثرگذار است یا خیر؟»، گفت: این مسأله مهمی است، فرض کنید FATF را بپذیریم و سوئیفت هم حل شود، اما اگر دلار را برای ما تحریم کنند، می‌خواهیم چه کار کنیم؟ وی با بیان اینکه موضوع مهم FATF این است که آیا اکنون در بستر تحریم، می‌تواند به ما کمک چندانی کند یا خیر؟ ادامه داد: باید روی این موضوع دقت کنیم و از ظرفیت فعالان اقتصادی کمک بگیریم. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه برخی از مخالفان FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصورات و ملاحظاتی داشتند و باید ببینیم با پیوستن به FATF آیا آزادی عمل خواهیم داشت، موضع نهایی خود را این‌گونه بیان کرد: به نظرم قابل سنجش است که مصلحت‌اندیشی کنیم، که اگر مصلحت آن بر ضررش بچربد حتماً دوستان ما در مصلحت نظام مخالفت نمی‌کنند.
 
انتقاد سید حسن خمینی از فیلترینگ و ممیزی سخت برای کتاب‌ها
سرپرست مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) از فیلترینگ و ممیزی سخت‌گیرانه بر کتاب‌ها انتقاد کرد. به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام سید حسن خمینی در آیین تجدید میثاق مدیران فرهنگی، دست‌اندرکاران هفته کتاب و کتابداران با آرمان‌های امام خمینی، گفت: برای چاپ ۵۰۰ جلد کتاب، ممیزی سخت‌گیرانه اعمال می‌شود، اما همان کتاب به صورت فایل پی‌دی‌اف به طور وسیع منتشر می‌شود. وی افزود: امروز بحث بر سر بودن یا نبودن فیلترینگ مطرح است، اما در همین شرایط قریب ۵۰ میلیون نفر عضو تلگرام هستند.

اعمال وصول اولین سؤال از دولت در مجلس
 روز گذشته هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نخستین سؤال از دولت چهاردهم را اعلام وصول کرد. کامران غضنفری، نماینده تهران و تعدادی دیگر از نمایندگان در این سؤال مدعی به کارگیری افراد دارای سوء سابقه در وزارت بهداشت شده و خواستار پاسخگویی محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به این سؤال شده‎‌اند. همچنین در جریان ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، تکلیف هدایای سفرهای خارجی نمایندگان مجلس مشخص شد. بر این اساس، هدایای سیاسی خارجی (دیپلماتیک) جزو اموال مجلس محسوب شده و نماینده دریافت کننده می‌بایست آن را به مجلس تحویل دهد. دستور کارها و مصوبات جلسه علنی دیروز مجلس البته در حالی رسیدگی شد که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان که پیگیر لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بود، تأکید کرد: هرگونه قانونگذاری غیر از موضوع بودجه در کمیسیون‌های تلفیق و تخصصی و صحن علنی مجلس ممنوع است.

صفحات
آرشیو تاریخی
شماره هشت هزار و ششصد و پنج
 - شماره هشت هزار و ششصد و پنج - ۲۴ آبان ۱۴۰۳