یونسکو برای همکاری با جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی اعلام آمادگی کرد
همکاری مشترک ایران و تاجیکستان برای ثبت جهانی
زیستبوم/ جشنواره چندرسانهای شیراز با معرفی و تقدیر از برگزیدگان رشتههای مختلف به کار خود پایان داد.
سیدرضا صالحیامیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی، فرصتی ارزشمند است تا این دارایی غیرقابل تکرار را از منظر دیگر معرفی کنیم تا ارزش این دارایی منحصربهفرد به نحو احسن درک شود. سومین دوره این جشنواره که به همت همکاران محترم معاونت میراث فرهنگی و به میزبانی استان فارس برگزار میشود، بستری را برای معرفی و آموزش میراث فرهنگی ایران فراهم آورده و با استفاده از ابزارهای چندرسانهای، پیوند و مواصلت عمیقتری بین آحاد جامعه جهت حفاظت و صیانت مطلوبتر و مردمیسازی آن برقرار میسازد. این جشنواره، ابزاری برای تقویت وحدت و همبستگی ملی، معرفی چهره واقعی از ایران اسلامی در جامعه جهانی و مردمیسازی و جریانسازی امر حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و تاریخی ایران است و امید که شاهد آثار استوار و ثمین آن سطح جامعه باشیم.
صالحیامیری گفت: نگاه از دریچه میراث فرهنگی، کرانه واسع و مبسوطی را در نظرها و در ورای جنبههای کالبدی آثار میگشاید، لذا معرفی صحیح آثار و عناصر فرهنگی میتواند پرده از روی آثار تاریخی بردارد تا دلالتها و شهادتهایی که در پس پرده پنهان شدهاند، آشکار شوند و سخن از ناگفتهها گویند. چرا که در هر اثر تاریخی، بخشی از فرهنگ ایرانی نهفته است و این روایتگری و بازنمایی است که با به کارگیری رسانهها و فناوریهای نوین، میتواند آحاد جامعه را با حقیقت و عمق این فرهنگ آشنا سازد و به تعبیری میراث فرهنگی، رسانه صادق و بدون تحریف فرهنگ ایرانی اسلامی است. به این معنی که آثار و عناصر برجامانده از پیشینیان، حاوی پیامی است که باید رسانده شود و از قضا همین پیامرسانی است که میراث فرهنگی را به ثروت و ارزش تبدیل میکند. مادامی که جامعه، پیامی از میراث فرهنگی ایرانی دریافت نکنند، این آثار نقش مؤثری در چرخه حیات این سرزمین ایفا نخواهند کرد.
این جشنواره چهارروزه توجه ینگ اسرانگ، نماینده دفتر یونسکو در تهران را هم به خود جلب کرد تا او در سعدیه از آمادگی یونسکو برای همکاری و کمک به اهداف جشنواره میراث فرهنگی خبر دهد. بهادر نظیر، معاون اول سفیر تاجیکستان در حاشیه این جشنواره گفت: در کارگروه مشترکی برای همکاری در تدوین پروندههای مشترک ثبتجهانی تلاش میکنیم. وی به برقراری مجدد خط هوایی بین دوشنبه و شیراز و مشهد برای تسهیل سفر گردشگران تأکید کرد و گفت: با پیشینه تمدنی مشترکی که ایران و تاجیکستان دارند، امیدواریم اتفاقات فرهنگی مهمی میان دو کشور رقم بخورد. امسال، سال نخستی است که بخش بینالملل جشنواره ایجاد شده است. در این دوره آثار هنرمندان خارجی به صورت غیررقابتی در بخش بینالملل جشنواره چندرسانهای میراث فرهنگی حضور دارند و در این بخش 154 اثر از ۱۱ کشور در سه بخش «عکس»، «فیلم کوتاه» و «فیلم مستند» به نمایش درمیآید.